Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog 11 tipů, čím naplnit adventní kalendář

11 tipů, čím naplnit adventní kalendář

Tipy na vánoční dárky a tvoření 7. 11. 2023 5 minut
Tereza Kotilová
Rozhodli jste se letos pro tvorbu adventního kalendáře se vším všudy? Dali jste přednost domácí výrobě, adventní kalendář je hotov, a teď už jen přemýšlíte, čím ho naplnit, aby vaše děti s otevřením každého šuplíčku skákaly radostí až do stropu. Omrkněte naši originální a ověřenou inspiraci z našich řad, tedy z řad maminek. Věříme, že si mezi našimi tipy vybere opravdu každý to své.
11 tipů, čím naplnit adventní kalendář

Jak společně s dětmi vyrobit originální adventní kalendář
už víte. Teď už jen zbývá naplnit ho přesně tím, co mají vaše děti nejraději. To víte nejlíp jen a jen vy, ale pokud byste chtěli letos malou obměnu, nebo hledáte něco opravdu originálního, co předchozí roky vaše děti v kalendářích neobjevily, přinášíme vám několik našich ověřených tipů, čím děláme radost našim dětem my, mámy z Agátina světa. Věříme, že i vaše děti budou nadšené.
 

1. Barvičky pro malé kreativce

Máte doma malého umělce? Pak mu určitě udělá velkou radost nová barvička na každý den, se kterou bude moct tvořit svá umělecká díla. Skvěle se pro princip adventního kalendáře hodí temperové barvy, které se krásně vejdou všude. Dobře uschovat jdou také prstové barvy nebo gelové třpytky v tubách.
 

2. Puzzle na každý den

Rozdělit jeden obrázek puzzle do 24 krabiček bude velké napínavé dobrodružství. Pokud máte puzzle o více dílkách, pak do některého okénka můžete dát více dílků najednou. Ale v Agátině světě najdete i puzzle přesně o 24 dílkách a máte vystaráno. Doporučujeme puzzle složit a odebírat od středu, ať nemá dítě bezprizorní kousky, ale může hnedka každým dnem navazovat a odkrývat obrázek.

Agátin TIP: Přesně 24 dílků má nádherné pozorovací puzzle s motivem pohádek od značky Janod nebo roztomilé kočičí puzzle od značky Djeco.
Tipy, čím naplnit adventní kalendář: 24 dílkové puzzle
 

3. Samolepky

Snad každé dítě si rádo lepí samolepky úplně všude. Kluci si rádi polepují kolo, holky zase zkrášlují své zápisníky. Vyberte samolepky s tematikou, která vaše děti baví a uvidíte, jak budou nadšené. 

Agátin tip: Znáte podlahové samolepky? Máme v Agátině světě přesně takové, které se vejdou do adventního kalendáře včetně dřevěného vozítka.

Podlahové samolepky "Nalep a jeď"
 

4. Razítka

Stejně dobře se do každého adventního kalendáře vejdou jednotlivá razítka. První den můžete přidat navíc inkoustový polštářek, ať se mohou děti ihned pustit do veselého razítkování.


 

5. Oblíbené figurky

Tady se můžete zaměřit přesně na věk vašeho dítěte či na jeho zájmy. Pro úplně nejmenší děti doporučujeme gumová zvířátka na první hraní i ožužlávání. Větší holčičky pak určitě ocení oblíbené figurky Djeco Tinyly v podobě víl a princezen. Kluci zase budou mít radost spíše z   a rytířů Djeco Arty Toys z klučičích herních světů.

Čím naplnit adventní kalendář - postavičky z herních světů Tinyly

Agátin TIP: Oživte dětské adventní kalendáře NOVINKOU v Agátině světě – bláznivými utíčky Crazy Motors.  


 

6. Magnetky

Magnetky milují děti v každém věku. A i ty se dají ukrýt do jednotlivých dnů adventního kalendáře. V Agátině světě opět najdete magnetky s 24 kusy, které vám budou přesně pasovat do dvaceti čtyř okének adventního kalendáře.
   

7. Tetovačky

Ať je léto nebo zima, potetované ruce našich dětí jsou stále v kurzu. Archy tetovaček můžete rozstříhat na jednotlivé obtisky a dítě si tak každý den může dopřát nový obtisk na své tělo. Pod vánočním stromkem pak budete mít malého šťastného potetovánka.


 

8. Doplňky k vláčkodráhám

Máte-li ve vašem adventním kalendáři trošku větší přihrádky, můžete jej naplnit doplňky k vláčkům. Pokud chcete mít pouze vláčkový adventní kalendář, tak doporučujeme koupit nějakou celou menší sadu vláčků a tu rozdělit na dílky. Pokud jsou to jen výplně některých dnů, můžete koupit samostatnou lokomotivu, světelný semafor nebo třeba jednotlivé díly kolejí.

Agátin TIP: Nezapomeňte, že značka BRIO přijíždí se speciální slevou 15 % na všechny produkty, čehož se dá využít právě při nákupu dárečků do adventního kalendáře i vánočních dárků.

Tipy, čím naplnit adventní kalendář - doplňky k vláčkodráhám  

9. Šperky a talismany

I malé slečny jsou mnohdá velkými parádnicemi a nejednomu chlapečkovi jistě pomůže malý talisman třeba při delším odloučení jednoho z rodičů kvůli pracovní cestě. Tyto přívěsky a talismany u nás najdete v drobných dárkách.

Šperky a talismany do adventního kalendáře
 

10. Abeceda

Učí se vaše děti zrovna abecedu? Pojďte jim to zpříjemnit a připravte do každého okénka adventního kalendáře pár písmenek z abecedy. Můžou tam navíc najít obrázky na vymalování hodící se právě k vybraným písmenkům. Můžete sáhnout po razítkách abecedy, nebo třeba po hravé a barevné abecedě do vody.

Agátin TIP: K Vánocům pak můžete pro učení abecedy a k rozvoji mluveného slova pořídit velkou rodinnou hru Abeceda aneb Pestré hrátky s písmenky a obrázky.


 

11. Pohádky a citáty

Máte doma děti, které více touží po kouzelném příběhu plném napětí a dobrodružství, nebo odrostlejší děti, které prahnou po rozumu do života? Naplňte jim adventní kalendář originální pohádkou či citátem pro každý den.

Agátin TIP: 
Doplňte krabičkový adventní kalendář ještě bonusovým kalendářem s pohádkovými příběhy na každý předvánoční večer.

Tipy, čím naplnit adventní kalendář

👉 Podělte se s námi o vaše tipy, čím naplnit adventní kalendář do naší facebookové skupiny Agátina hravá poradna a inspirujte ostatní. 

🎄Chcete bohatou vánoční inspiraci? Připravili jsme pro vás tipy na vánoční dárky pro holky i kluky každého věku.

✂ Nebo už chcete jen v klidu nasávat vánoční atmosféru v kruhu rodinném? Zpříjemněte si tento čas vánočním tvořením.
Internetový obchod
Sdílet
Tereza Kotilová Píšu pro vás inspirativní články na Agátin blog. Takové články, které vám pomohou s výběrem her, hraček a pomůcek pro vaše děti. S velikou radostí některé hračky z Agátina světa osobně testuji v praxi, a to pod odborným dohledem mé dcery Rozálie.