Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Trávíme čas venku: Agáta zahradnice

Trávíme čas venku: Agáta zahradnice

S dětmi do přírody 9. 5. 2023 2 minuty
Tereza Kotilová
Slunce konečně svými paprsky začíná prohřívat nejen naše těla, ale také naše zahrádky. Je tak ideální čas vyběhnout ven a pustit se do zahradničení a dalších venkovních aktivit, které baví i děti. Uvidíte, že společně strávený čas venku vás dobije novou energií, která je po neskutečně dlouhé zimě potřeba dočerpat. Pojďte s námi načerpat inspiraci pro malé zahradníky, kuchtíky i přírodovědce. Koho máte doma vy?

Vyrážíme do přírody: Agáta zahradnice

Pro malé zahradníky: Pečujeme o záhonky

Rytí záhonků a zalévání zasetých semínek může být pro děti obrovská zábava. Nevěříte? Pořiďte jim praktickou výbavu pro malé zahradníky a uvidíte, jak vám děti budou najednou s chutí pomáhat. Chcete, aby je zahradničení opravdu bavilo už odmala? Vysvětlete jim, že když budou o semínka hezky pečovat a pravidelně je zalévat, po čase pak sklidí chutnou odměnu. Vždyť pozorování klíčení a růstu rostlin den po dni je tak fascinující. 

Pro malé kuchtíky: Vaříme dary zahrady 

Máte doma malého kuchtíka, pro kterého je každá příležitost vypomoct vám v kuchyni velkým zážitkem? Zkuste mu teď na jarní a letní sezónu pořídit venkovní kuchyňku, ve které své kuchařské dovednosti posune zase o kousek dál. Protože taková sedmikrásková polévka, dort z jehličí či šiškový guláš to jsou vrcholy dětské gastronomie, které musíte ochutnat. 😊

Pro malé přírodovědce: Lisujeme květiny a stavíme domečky

Máte doma vášnivého milovníka rostlin, který se zájmem zkoumá každou květinu, na kterou narazí? Pak je to skvělá příležitost založit si na sezónu herbář. Díky herbáři se váš malý "květinomil" dozví více informací o každé kytičce, ale také si může jednotlivé květiny vylisovat a uchovat si je na věky věků. Pozorovat sebemenší detaily pak bude rázem snadnější a květiny bude mít na dosah svému vášnivému oku i v zimě.

Dáváte doma přednost zvířátkům před kytičkami a moc rádi je pozorujete? Pak si společně sestavte domeček pro ptáčky nebo hmyzí hotel, ať mají případní návštěvníci vaší zahrady, kde se občerstvit i strávit noc. 

Internetový obchod
Sdílet
Tereza Kotilová Píšu pro vás inspirativní články na Agátin blog. Takové články, které vám pomohou s výběrem her, hraček a pomůcek pro vaše děti. S velikou radostí některé hračky z Agátina světa osobně testuji v praxi, a to pod odborným dohledem mé dcery Rozálie.