Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Terra Kids: Nepostradatelná výbava pro malé dobrodruhy

Terra Kids: Nepostradatelná výbava pro malé dobrodruhy

S dětmi do přírody 12. 3. 2022 3 minuty
Tereza Kotilová
Jaro už se viditelně hlásí o své slovo, a vy se určitě chystáte vyrazit s dětmi ven a prozkoumávat krásy okolní přírody. Pokud tomu tak opravdu je, nezapomeňte se řádně vybavit, ať je váš společný průzkum zajímavější. Řada dětských nástrojů a pomůcek Terra Kids od německé značky HABA podporuje potěšení z objevování, pohybu a dobrodružství v přírodě. Kolekce pomůže dětem zblízka pozorovat vývoj a růst živých organismů velice hravou formou. Kelímek s lupou usnadní pozorování brouka, dalekohled přiblíží sledování divoké zvěře a kompas vždy najde tu správnou cestu. Jaké pomůcky si pro dobrodružství se svými dětmi vyberete vy?

Terra Kids: Nepostradatelná výbava pro malé dobrodruhy

Příběh Terra Kids

Německá značka HABA vytvořila kolekci outdoorových produktů Terra Kids v roce 2004. Spoluzakladatel a hlavní designér značky Terra Kids, Matthias Böck, si přesně pamatuje okamžik, kdy vznikla první myšlenka vyrábět pro děti outdoorové hračky. "Před více než 15 lety jsme navrhovali šperky pro děti. Uvědomili jsem si však, že šperky chlapce moc neosloví. A proto jsme přišli s nápadem outdoorových produktů pro chlapce ve věku od 6 do 8 let, kteří dávají přednost pobytu venku se zájmem o vše živé. Jako první jsme uvedli na trh tři výrobky Terra Kids: karabiny, dobrodružnou sadu s kapesním nožem a kelímek s lupou. Odezva byla velmi pozitivní, a tak vznikl základ kolekce Terra Kids." V průběhu let se kolekce outdoorových produktů stala ještě rozsáhlejší a rozmanitější. A dnes se těší oblibě nejen u chlapců, ale i u dívek. 

Terra Kids úzce souvisí s myšlenkou brát děti vážně. Děti rády napodobují dospělé a v každé činnosti se je pokoušejí následovat. Chtějí používat opravdové nástroje, žádné hračky. Když dospělí věří dětem, že jsou zodpovědní při používání nářadí, jako jsou například nože, pily, vrtačky nebo kladiva, ukáží jim, že je berou vážně. S outdoorovými nástroji Terra Kids mohou děti i dospělí pracovat stejně. Terra Kids nejsou obyčejné hračky, jsou to skutečné dobrodružné nástroje

O značce Terra Kids

Pozorujte zázraky přírody zblízka

Když přijde jaro a pupeny prvních květů se začnou otevírat, znamená to, že se příroda probouzí z dlouhého zimního spánku. Ale není to pouze příroda, která se probouzí k životu! Ohromná energie vstupuje i do těla dětí. Konečně si mohou znovu hrát venku, pořádně se proběhnout, pozorovat rozkvétající kytičky a zvířátka vylézající ze svých zimních příbytků.

Chystáte se vyrazit na zahradu či louku pozorovat všudypřítomný hmyz? Vezměte si s sebou speciální kelímek s lupou. Zvětšovací sklo, které je chytře přidělané na nádobce, pomůže dětem vidět drobný hmyz zcela zblízka. 

Pozorujte zázraky přírody zblízka s Terra Kids

Nebo vás láká pozorování divoké zvěře v přírodě z dostatečné a bezpečné vzdálenosti? Pak vám jistě přijde vhod dalekohled Terra Kids, který váš objekt zvětší až 30x! To bude teprve ta správná číhaná na vašem výletu do přírody.

Další nezbytný doplněk pro všechny malé dobrodruhy je lupa. S ní se budou děti cítit jako opravdoví vědci.


 

Vyrobte si společně hmyzí domeček

K tomu, aby se z malých chlapců stali muži, potřebují hlavně mužský vzor. Od svých otců se učí napodobováním, učí se řešit různé situace a pozorují, jak obstarávají vše, co k životu patří. A tak je ideální, když spolu zažívají každodenní dobrodružství. Co takhle společně vyrobit ptačí budku nebo hmyzí hotel. Nebojte se! Není to vůbec složité a pozorování obyvatel vaší zahrady bude rázem zajímavější. 

Vyrobte si společně hmyzí domeček

Tip: Připravili jsme pro vás návod jak vyrobit hmyzí domeček. Inspirujte se!

Aby chlapci mohli tatínkům pomoci, potřebují své nářadí. Dětský svěrák se svorkami a tavící pistole jsou základní výbavou pro malé kutily. Navíc budou mít velkou radost, že mohou pracovat s opravdickými nástroji. 

Nepostradatelná výbava malého dobrodruha

Jakmile jaro ukáže svou hřejivou tvář, budete jistě s dětmi trávit mnoho času v přírodě. A tak jistě oceníte tipy pro správnou výbavu do přírody pro každého dobrodruha. Do svého výletního batůžku si nezapomeňte vždy přibalit pořádnou baterku, protože nikdy nevíte, zda nezabloudíte v temném lese, neobjevíte tajemnou jeskyni, nebo se vaše procházka neprotáhne do večerních hodin.

Stavění domečků pro skřítky nebo vyřezávání dětských zbraní z klacků je skvělá zábava každého výletu. Na to se vám bude hodit kvalitní a bezpečný nožík. V kolekci Terra Kids si můžete vybrat kapesní nožík Opinel, který má zaoblenou špičku a bezpečnostní dvojitý kroužek zabraňující náhodnému otevření či zavření. Nebo dáte přednost sadě pro malé dobrodruhy s LED osvětlením, lupou a kompasem? 



Chcete si v přírodě užít pořádnou zábavu? Vezměte s sebou frisbee set nebo třeba bumerang, který potěší nejen malé kluky a holky, ale jistě pobaví i dospělé!
 

Internetový obchod
Sdílet
Tereza Kotilová Píšu pro vás inspirativní články na Agátin blog. Takové články, které vám pomohou s výběrem her, hraček a pomůcek pro vaše děti. S velikou radostí některé hračky z Agátina světa osobně testuji v praxi, a to pod odborným dohledem mé dcery Rozálie.