Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Tipy na vánoční dárky pro ty nejmenší

Tipy na vánoční dárky pro ty nejmenší

Tipy na vánoční dárky a tvoření 15. 11. 2023 5 minut
Tereza Kotilová
Přemýšlíte, čím potěšit vaše malé děti pod vánočním stromečkem? Ještě vlastně plně nechápou smysl Vánoc, ale vy je chcete vtáhnout do té kouzelné atmosféry a udělat jim radost. Pojďte se inspirovat originálními tipy na zajímavé hračky, které i ty nejmenší děti zaujmou.

Tipy na vánoční dárky pro ty nejmenší

Herní prvky pro rozvoj hrubé motoriky 

Pro rozvoj jemné motoriky je důležitý rozvoj hrubé motoriky, a tak je dobré ho od malička podporovat co nejvíc to jde. Samotný pohyb venku a zdolávání všemožných překážek v přírodě i na hřištích je ideální, avšak pojďte takové možnosti dopřát svému dítěti i doma. Protože, kde jinde vytvořit nejlepší místo pro rozvoj vašeho dítěte, než v jeho vlastním dětském pokojíčku? Postačí vám pár herních prvků, které věřte, že využijete po několik let k dokonalé zábavě, a právě rozvoji hrubé motoriky. 

Doporučujeme omrknout značku ELIS design, která nabízí kompletní řešení pokojíčku pro vaše děti včetně edukativních montessori pomůcek a hraček. Jedním z nejznámějších produktů od ELIS design, který u nás můžete zakoupit, je oblíbená dřevěná houpačka v duhových barvách. Děti totiž milují nové možnosti pohybu. Houpačka je multifunkční – vytvoříte z ní mimo jiné most, tunel, prolézačku, sedačku, ohrádku, pult pro výdej zmrzliny či třeba jeviště pro maňásky. Stačí být kreativní a oddat se naplno hře. 

Montessori Piklerové trojúhelník je oblíbenou šplhací pomůckou pro děti různého věku. Vyzdvihuje důležitost samostatného objevování pohybových možností, což je v souladu s montessori principem o stěžejní roli motoriky ve vývoji dětí. Díky Piklerové trojúhelníku a oboustrannému prknu, které je skluzavkou i žebříkem v jednom, vytvoříte malé domácí hřiště v každém interiéru. Prolézačka je vybavena bezpečnostním šroubem proti nechtěnému složení. 

Dřevěná hrací sestava - Montessori Piklerové trojúhelník light + prkno 2v1

Obě výše zmíněné pomůcky jdou perfektně zkombinovat se suchým bazénkem s míčky. Kulaté suché bazénky zaručí nikdy nekončící zábavu, která děti jen tak neomrzí. Děti při hře zároveň zábavnou formou procvičují jak motoriku, tak správný úchop a koordinaci oči-ruce. A stejně tak s pěnovou hrací podložkou, která zajistí měkký dopad i prostor pro trénink třeba kotrmelců, stojek a velkých skoků. 

Pěnová hrací podložka

Hračky pro rozvoj jemné motoriky 

Vybavený prostor pro rozvoj hrubé motoriky bychom měli, tak pojďme procvičit motoriku jemnou. 

Activity board v podobě skládacího domečku vede děti k učení se skrze jejich přirozenou chuť objevovat a hrát si. Domeček disponuje prvky zaměřenými na zručnost, logiku, trpělivost a kreativitu. Dokáže dokonale vtáhnout do světa objevování a děti se stanou samy sobě nejlepšími učiteli.  

Activity board BusyKids - domeček natura

Magnetická stavebnice Tegu je vyrobená z ekologických materiálů a netoxických barev. Uvnitř každého precizně a z velké části ručně opracovaného dílku je ukrytý téměř neviditelný magnet, díky kterému se dají jednotlivé části na sebe napojovat a vytvářet tak zajímavé konstrukce. Stavebnice u dětí rozvíjí kreativitu, představivost a jemnou motoriku. 

Magnetická stavebnice TEGU Tints - 42 dílů

Co dál baví malé děti? Hudební hračky, ze kterých se linou různorodé a vábivé zvuky. Učí děti nejen vnímat zvuky, ale také je učí lásce k hudbě a smyslu pro rytmus. Vyzkoušejte třeba hudební stolek Pure obsahující zvonek, bubínek, činely, chrastítko a dřevěnou paličku v jednom. 

Parťák do pohody i nepohody 

Pojďte vaší malé lásce nadělit hračku, se kterou se bude moct muchlovat a brát si ji všude s sebou jako svého věrného parťáka do pohody i nepohody. Pro nejmenší děti je dobré volit textilní hračku či miminko menší velikosti s hadrovým tělíčkem.  

Plyšová rodina Lilliputiens

V Agátině světě máme textilních parťáků a panenek miminek hned několik, takže si určitě vygerete. Doporučujeme vám prozkoumat oblíbenou značku Lilliputiens a Ababu, a také řadu miminek Pomea od neméně oblíbené značky Djeco.  

Miminka Pomea

Další tipy na vánoční dárky pro nejmenší 

Váš malý človíček se vyvíjí a jeho specifické zájmy se teprve vytvářejí. I tak ale očíhněte naše další kreativní hry a hračky, které by mohly udělat radost právě pod vaším vánočním stromečkem. 

👉 Hudební hračky 
👉 Puzzle, mozaiky, vkládačky 
👉 Montessori pomůcky a hračky 
👉 Dřevěné hračky 
👉 Potřeby pro miminka 
👉 Básničky, říkadla a hádanky 
👉 Hračky do vany 
👉 Odrážedla, chodítka a motorické stolky 
👉 Dětské knížky 

Přečtěte si další tipy na hračky pro miminka a batolata. 

Internetový obchod
Sdílet
Tereza Kotilová Píšu pro vás inspirativní články na Agátin blog. Takové články, které vám pomohou s výběrem her, hraček a pomůcek pro vaše děti. S velikou radostí některé hračky z Agátina světa osobně testuji v praxi, a to pod odborným dohledem mé dcery Rozálie.