Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog 3 tipy na dárky pro miminko

3 tipy na dárky pro miminko

Tipy pro výběr her a hraček 19. 2. 2024 2 minuty
Tereza Kotilová
Někdo blízký ve vašem okolí čeká miminko a vy ho chcete potěšit pěkným dárkem? Takovým, který udělá radost právě malému miminku? Jenže jak vybrat v tom velkém množství hraček tu správnou, která bude ideální? Přinášíme vám 3 tipy na oblíbené hračky pro nejmenší děti, kterými rozhodně nešlápnete vedle.

3 tipy na dárky pro miminko

Jak vybrat ideální hračku pro miminko?

Správně zvolené hračky, které dětem nabízíme, mohou podpořit vývoj jejich osobnosti. Děti se učí nejlépe formou hry a hračky jim poskytují dostatečný prostor pro rozvoj smyslů a jemné dětské motoriky. Při výběru hračky pro ty nejmenší hraje vždy hlavní roli bezpečnost. Hračky musí splňovat bezpečnostní normy a musí zaručit použití nezávadných materiálů a barev. Jen takové hračky jsou vnímány jako bezpečné a zdravotně nezávadné nejen pro miminka, ale i pro větší děti.

Hračka by měla také odpovídat věku dítěte. Proto vždy vybírejte hračku, která je v konkrétním věku dokáže zaujmout a vyvolat v nich zvědavost. Jen taková hračka podpoří správný fyzický, smyslový a citový vývoj dítěte. 

V Agátině světě vám chceme výběr hraček nejen pro miminka co nejvíce usnadnit, a proto si můžete být jisti, že u nás najdete pouze hračky kvalitní a bezpečné. Navíc si díky našemu inteligentnímu rozcestníku můžete vyfiltrovat hračky právě pro věkovou skupinu, kterou hledáte.

Jak vybrat ideální hračku pro miminko?
 

3 tipy na dárky pro miminka

Chrastítka a kousátka

Klasikou pro miminka, která neomrzí, jsou odjakživa chrastítka. Nejenže bývají hezky barevná, ale hlavně vydávají lákavý zvuk, za kterým se zprvu může miminko otáček a procvičovat tak otáčení hlavičky do obou stran, stejně tak sluch i zrak. Později na něm bude trénovat úchop a zručnost při chrastění. Tedy jde o ideální dárek pro miminko, který poslouží nějakou dobu. 

Jelikož malé děti nejraději poznávají předměty svými ústy, bývají často chrastítka spojena s kousátky, aby byly tyto hračky maximálně využité. To znamená, že jde o dřevěná či silikonová kousátka doplněna chrastícím prvkem, třeba rolničkou. Dítě tak při cucání zároveň masíruje dásničky a později prořezávající se zoubky, což působí příjemný a uvolňující pocit. Takovým dárečkem tak sfouknete dvě mouchy jednou ranou.

V našem sortimentu najdete originální chrastítka od osvědčených značek Lilliputiens, Haba a Djeco a nově i od české značky Mimijo.


 

Muchláčci

Nejen miminka se rádi mazlí a muchlují s příjemnou plyšovou hračkou, ze které se s postupem věku stává parťák do postýlky i na každý výlet. Vyberte proto jako první dárek pro miminko hezkého, barevného muchláčka z příjemného materiálu. Přidanou hodnotou těchto látkových hraček často bývají šustivé prvky, které miminka baví.


Muchláčci Lilliputiens
 

Textilní knížky

Skvělým dárkem, který bude bavit jak malé miminko, tak i batole, je textilní knížka. Malé miminko zaujme její barevnost, materiál a doplňky, které látkové knížky ukrývají. Často to bývají nějaké zvukové či šustivé prvky, také kousátka, zrcátka a vyndavací části. Později si dítko může knížku prohlížet s rodiči i kamarády a tvořit nad ni dobrodružné příběhy. Díky lehkosti malému miminku neublíží při neohrabaném zacházení a větší dítě si ji zase může kdykoliv zabalit do batůžku na návštěvu. 
 


Chcete více tipů na dárky pro ty nejmenší? Tady jsou!
Internetový obchod
Sdílet
Tereza Kotilová Píšu pro vás inspirativní články na Agátin blog. Takové články, které vám pomohou s výběrem her, hraček a pomůcek pro vaše děti. S velikou radostí některé hračky z Agátina světa osobně testuji v praxi, a to pod odborným dohledem mé dcery Rozálie.