Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Tipy na vánoční dárky pro teenagery

Tipy na vánoční dárky pro teenagery

Tipy na vánoční dárky a tvoření 29. 11. 2023 5 minut
Tereza Kotilová
Říkáte, že výběr vánočního dárku nikdy nebyl složitější? Je to tak, vybrat ideální dárek pro teenagera v rozpuku může být velice obtížný úkol. Proto přicházíme s tipy na zajímavé hry a kreativní tvoření. Pojďte vybrat teenagerům originální vánoční dárek, který jim udělá radost.

Tipy na vánoční dárky pro teenagery

Kuličková dráha pro náročné 

Má váš teenager rád opravdové výzvy? Zkuste pořídit interaktivní kuličkovou dráhu, která přivede kuličky do cíle s využitím magnetické síly, kinetiky a gravitace. Pořiďte GraviTrax a zabavte celou rodinu. S touto stavebnicí zažijete gravitační sílu zábavnou formou. Dráhu lze navíc rozšiřovat donekonečna různými doplňky, takže i ty nejnáročnější čeká při stavění a hraní moře zábavy. Co víc? Možná nálepka na krabici Made in Czech Republic potěší vás rodiče. Stavebnice se totiž vyrábí v Poličce. 
 
Gravitax

Společenské hry 

Co je víc, než spolu s dětmi zasednout k zábavné společenské hře? V tu chvíli jdou stranou telefony a jiné rušivé elementy a vy se tak soustředíte pouze na společné hraní. Hry, které vám můžeme s klidným srdcem doporučit, jsou velkou zábavou pro celou rodinu.

Pro milovníky vlaků a cestování doporučujeme Jízdenky, prosím. Kdo vybuduje nejrozsáhlejší vlakovou síť? 

Jízdenky, prosím! Evropa

Překrásně zpracovaná desková hra Divukraj, kde budete stavět své městečko, sbírat suroviny, stavět budovy a přivádět do města jeho obyvatele. To vše v malebném světě, který z této hry dělá za nás jednu z nejlépe vypadajících her na trhu. Pozor, hra může mást tělem, nejde rozhodně o dětskou hru, spíše o středně náročnou strategii.   

DIvukraj

Stále oblíbenou klasikou po celém světě, která nesmí chybět v žádné rodině, a která pobaví, ale někdy taky pořádně potrápí mozečky každého věku je slovní hra Scrabble

Kreativní sady 

Máte doma teenagera kreativce? Pak máte napůl vyhráno, protože právě kreativních sad různého zaměření pro kluky i holky máme v Agátině světě obrovskou hromadu.  

Velmi oblíbenými sadami v naší nabídce jsou Lovely boxy, ve kterých si děti vyzkouší například uměleckou techniku – pyrografii, která zahrnuje zdobení dřeva vypalováním textů či obrázků speciální vypalovačkou, která je součástí sady. Holkám se bude jistě líbit výroba šperků a klukům by mohla přijít vhod výroba modelů

Pro vášnivé milovníky komiksů máme úžasnou sadu se světelným tabletem, díky které si mohou vyzkoušet být tvůrcem komiksů ve stylu manga. 

Artissimo - Manga se světelným tabletem

Pro velké parádnice nabízíme opravdu rozmanité sady pro výrobu originální šperků z různých materiálů. Má vaše parádnice raději šperky z kůže nebo šperky z polymerové hmoty

Výroba šperků - šperkařská dílna XL  Výroba šperků - šperkařská dílna XL

Agátin TIP: Další velice oblíbenou kreativní technikou je tvorba vlastních diářků, sešitů, fotoalb s různými ozdobami. Mrkněte na náš článek o scrapbookingu, třeba právě v něm najdete další vánoční inspiraci. 

Kvalitní čtení s napínavou zápletkou 

Teenager, který se hledá, se občas najde v poutavém příběhu. Dopřejte mu kvalitní čtení s napínavou zápletkou, kde dostane možnost vcítit se do některé z postav a prožívat s ní její hrdinské činy. 

“Malé lázeňské městečko Kalwar je mnohem méně ospalé, než se na první pohled může zdát. V úzkých uličkách starobylé čtvrti Hemlík a ve starém klášteře, kam chodí dvanáctiletá Anima na výtvarné kurzy, se dějí podivuhodné věci. Anima a její přátelé se vydávají po stopách prasklin a přerušeného elektrického proudu tajemným podzemím i starodávnou knihou zpátky do minulosti a pokusí se odhalit tajemství záhadného majitele kalwarských lázní. Co se skrývá pod tajemným náhrobkem? Jak luštit šifru starodávné kroniky? Co je to nanopír? A podaří se zachránit klášter? A proč je kolem všeho tolik tajemství?” Dočtete se v knížce Srdcový erb

Každý teenager je jiný a jen vy toho svého znáte nejlépe. Očíhněte naše další kreativní hry a hračky, které by mohly udělat radost právě pod vaším vánočním stromečkem. 

👉 Hudební hračky 
👉 Puzzle, mozaiky, vkládačky 
👉 Společenské hry 
👉 Stavebnice 
👉 Dětské knížky 
👉 Experimentální hry a sady 

Přečtěte si další tipy na hry a tvoření pro děti od 12 let. 

Internetový obchod
Sdílet
Tereza Kotilová Píšu pro vás inspirativní články na Agátin blog. Takové články, které vám pomohou s výběrem her, hraček a pomůcek pro vaše děti. S velikou radostí některé hračky z Agátina světa osobně testuji v praxi, a to pod odborným dohledem mé dcery Rozálie.