Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Kouzelný svět vláčků

Kouzelný svět vláčků

Tipy pro výběr her a hraček 1. 9. 2023 4 minuty
Tereza Kotilová
Herní světy patří mezi oblíbenou zábavu našich dětí. Mohou se skrze ně a svoji bujnou fantazii přenést do svých dětských příběhů. Často do těchto poutavých příběhů vtáhnou i nás rodiče, a to se pak rozjíždí zábava na plné obrátky. V tomto případě mluvíme o kouzelném světě vláčků, který znáte možná už z vašich dětských let. Tak či tak s dřevěnými vláčky dozajista rozjedete to pravé dobrodružství.

BRIO - Kouzelný svět vláčků 
Dřevěná vláčkodráha by neměla chybět v žádném dětském pokojíčku. Je oblíbenou hračkou chlapců i dívek a bezesporu jsou z nich unešení i tatínci a některé maminky. Co může být hezčího, než hrát si společně na strojvedoucího a uhánět na vysněný výlet překrásnou krajinou? Hra s vláčkodráhou mimo jiné rozvíjí jemnou motoriku, představivost, prostorovou orientaci vašich dětí a zároveň i jejich logické myšlení.

Podle Kristýny, zakladatelky Agátina světa a mámy 3 dětí, jsou na trhu tři tradiční kvalitní výrobci dřevěných vláčkodráh a jeden nový nadějný. "Maxim, Bigjigs a Brio jsou tradiční a osvědčené značky. Každý výrobce má své kvality. Maxim má výborné koleje a skvělý výběr výhybek, zatáček a závor. Bigjigs vyrábí zajímavé vagónky, neopomíná dívčí provedení. Brio vyrábí velmi kvalitní silné elektrické lokomotivy, které zvládnou i horský kopec. V r. 2017 jsme objevili novou německou značku Hape. Oceňujeme, že její designeři se opravdu zamýšlejí nad tím, co děti baví, a tvoří nápadité mašinky a doplňky ke kolejím." 

Jak si hrát s dřevěnými vláčky?

Je to jednoduché – promyslete plán jízdy, rozložte koleje, instalujte doplňkové prvky a vypusťte vláček do terénu. Můžete použít klasické rovné díly od 5 do 22 cm, kruhové či ohebné součásti, různorodé výhybky, spletité křižovatky, dobrodružné mosty, ty nejtemnější tunely a vyhlídkové nadjezdy, úsek se závorami nebo točnu. Hra bude tak dobrodružná, jak si ji sami vymyslíte. Fantazii se meze nekladou.

Jak si hrát s dřevěnými vláčky všichni společně se můžete podívat na našem videu.

Kouzelný svět vláčků

Vláčkodráhy v sadě pro začátečníky i náročné strojvůdce

Nechcete kupovat jednotlivé dílky a doufat, že vám vyjde pěkná dráha? Dáváte přednost stavění podle plánku? Pak zvolte celý set vláčků a máte jistotu funkčnosti a rychlé jízdy bez vykolejení. Pokud s vláčky začínáte, doporučujeme základní set pro malé železničáře od Bigjigs. Postavíte snadno dráhu ve tvaru osmičky a jezdíte po nekonečné trase. Tato sada obsahuje lokomotivu, tři vagónky, samostatně stojící domy, stromy, auta a postavičky.

Pro náročnější strojvůdce je ideální vláčkodráha velká s výhybkami, mostem a nástupištěm od oblíbené značky BRIO. Mosty jsou skvělá zábava, vláček prudce stoupá do kopce, přejíždí nad krásným údolím po městě a poté sviští dolů z kopce do stanice.

Chcete kombinovat jízdu vláčků s jízdou autíček a jiných motorových vozidel? Pak vsaďte na set s venkovskou cestou od značky Bigjigs, který obsahuje dokonce i autodráhu. Propojením dřevěné vláčkodráhy a autodráhy získáte další herní možnosti a variabilitu skládání.

Vláčkodráhy pro malé slečny

Mysleli jste si, že vláčkodráhy jsou pouze klučičí hrou? Dříve možná, dnes rozhodně ne! Jakmile vaše holčička objeví vláčkodráhu ve tvaru osmičky pro malé princezny, nebude si už chtít hrát s ničím jiným. Všechny doplňky jsou laděny do příjemných dívčích pastelových barev, které zaujmou oko každé malé slečny. Holčičí sadu lze stejně jako jiné sety rozšířit o soupravu vláčků. Tři krásné královské vagónky v úžasných odstínech růžových a fialových barev odvezou spanilou princeznu do jejího paláce. 

Vláčkodráhy pro malé slečny

Příslušenství k vláčkům

Ke všem vláčkodráhám v naší nabídce pasují různé další díly i vagóny a lokomotivy, které lze dokoupit samostatně. Stačí vybrat přesně to, co pasuje do vašich příběhů a zrovna vám v dosavadní sestavě schází. Bude to signální stanice s výhybkou nebo snad jeřábové překladiště?


Objevte s námi nestárnoucí klasiky pro všechny milovníky železnic a stavebnic ve videu Agáta TV. Mezi nimi i oblíbené dřevěné vláčky, se kterými si rádi hrají jak děti, tak i tatínci.
 

Nezapomeňte, že značka BRIO si pro vás opět nachystala 15% slevu na všechny produkty, a to až do konce ledna 2024. Tak si vyberte.

Sleva 15 % na vláčky BRIO

Internetový obchod
Sdílet
Tereza Kotilová Píšu pro vás inspirativní články na Agátin blog. Takové články, které vám pomohou s výběrem her, hraček a pomůcek pro vaše děti. S velikou radostí některé hračky z Agátina světa osobně testuji v praxi, a to pod odborným dohledem mé dcery Rozálie.