Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Čteme s Agátou: Hrozálie se chce stát čarodějnicí

Čteme s Agátou: Hrozálie se chce stát čarodějnicí

Čteme s Agátou 13. 4. 2024 3 minuty
Tereza Kotilová
Kdo se bojí, nesmí do lesa. A už vůbec ne do toho začarovaného... No a zrovna u takového lesa bydlí Hrozálie. Chmurná Lhota je pěkně pošmurné místo, kam jen zřídka proniknou sluneční paprsky. Vládnou tu tři ďábelské čarodějnice, známé svými hrůzostrašnými kouzly. Jde z toho mráz po zádech, že? Možná vám dokonce začaly drkotat zuby hrůzou. Ale jestli stejně jako Hrozálie přemýšlíte nad čarodějnickou kariérou, dejte si kakao na kuráž a začtěte se do této knížky. Také už se nemůžete dočkat až společně zazvoníme u dveří Zakázaného zámku?

Čteme s Agátou: Hrozálie se chce stát čarodějnicí

Tenhle příběh se odehrává v údolí. Ne v ledajakém údolí, nýbrž v opravdovém... zakletém údolí. Seznamte se s Chmurnou Lhotou, za jejíž hranicemi začíná Začarovaný les. Nad údolím se zlověstně tyčí zámek postavený na vrcholu kopce. Říká se mu Zakázaný zámek, a to proto, že se skoro nikdo neodváží tím směrem ani podívat. Právě tam přebývají tři ukrutně zlé čarodějnice, které můžou za to, že je údolí zakleté, Chmurná Lhota chmurná a Začarovaný let začarovaný.

Hrozálie se chce stát čarodějnicí
 
Obávaná trojčata Klapálie, Kornélie a Mechomorka, známá svými hrůzostrašnými kouzly. Jakmile byl měsíc v úplňku, všichni se raději zamkli doma na tři západy, protože čarodějnice o úplňové noci vylétaly na košťatech ze zámku a začarovaly každého, kdo jim přišel do cesty. Třeba cukrářinu dceru, která vyšla o půlnoci z domu, proměnily v jahodový muffin. Pošťák, co vyrazil časně zrána roznášet dopisy, skončil jako poštovní schránka. Nebo toulavý pes Punťa, který vyl na měsíc, od té chvíle namísto štěkání cvrlikal jako ptáček.  

Hrozálie se chce stát čarodějnicí

Všichni kluci a holky z Chmurné Lhoty se čarodějnic a jejich kouzel báli, takže se Zakázanému zámku a Začarovanému lesu důsledně vyhýbali. Tedy skoro všichni... Jedna odvážná osůbka se tu našla... Malá postava, prťavý nos, obrovsky vykulené oči, dva drdoly z dlouhých vlasů, maličká kabelka a špetka dobře schovaného strachu... To je Hrozálie, která se rozhodla, že se chce stát čarodějnicí. 

Hrozálie se chce stát čarodějnicí

Taková čarodějnice se musí osvědčit v čarodějnickém kurzu. Musí ovládat ďábelský smích, mít černou kočku, namíchat kouzelný lektvar, ovládat let na koštěti a vlastnit čarodějnický oděv. V neposlední řadě musí složit závěrečnou zkoušku, a to provedením kouzla. Co myslíte? Podaří se to Hrozálii a bude se moct stát opravdovou čarodějnicí, jak si přeje? 

Hrozálie se chce stát čarodějnicí

To se dozvíte v této velice hezky psané a napínavé knížce Hrozálie se chce stát čarodějnicí.  

Hodnocení knížky 

Jelikož mám doma Rozálii, která se chce od malička stát čarodějnicí, byla tato knížka jak stvořená přímo pro nás. Obě jsme z ní nadšené a už jsme ji zvládly přelouskat několikrát dokola. Při prvním čtení jsem se sama těšila na další kapitolu jak malá a hltala každé písmenko až do toho úplně posledního. Knížka je navíc proložená vtipnými ilustracemi a popisky, takže se u ní i náramně pobavíte. A pokud doma nemáte milovnici či milovníka kouzel, dost možná po přečtení téhle knížky mít budete. 😊 Užijte si ji!

Hrozálie se chce stát čarodějnicí

Internetový obchod
Sdílet
Tereza Kotilová Píšu pro vás inspirativní články na Agátin blog. Takové články, které vám pomohou s výběrem her, hraček a pomůcek pro vaše děti. S velikou radostí některé hračky z Agátina světa osobně testuji v praxi, a to pod odborným dohledem mé dcery Rozálie.