Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Čteme s Agátou: Bylinková babička

Čteme s Agátou: Bylinková babička

Čteme s Agátou 26. 3. 2024
Tereza Kotilová
Pojďte si přečíst kouzelný příběh bylinkové babičky, která prožívá radosti i trápení svých sedmi vnoučat. A nejen to! V každé kapitole navíc odhalíte, jakou moc a sílu ukrývají známé bylinky – třezalka, lípa, hluchavka, chrpa, heřmánek, dobromysl a bez černý. 🌿 Třeba nově nabité znalosti upotřebíte v praxi.
Čteme s Agátou: Bylinková babička
 
“Byla jednou jedna babička, která znala všechny léčivé byliny. Uměla pomoci při každé nemoci i trápení a jejich sedm vnoučat se o prázdninách na chalupě postupně dozvídalo, že bylinková babička je ještě ke všemu kouzelná.” 
 

Knížka Bylinková babička vypráví sedm příběhů přesně podle sedmi vnoučat, které si babička bere každý rok na prázdniny všechny společně. Děti si léto u babičky moc užívají. Zažívají spoustu radostí, ale nejen ty... Každá kapitola je věnována jednomu vnoučeti a jeho trápením, která babička odhaluje. Nejen momentálním trápením, ale i těm, co dětské bytosti zužují dlouhodobě. Jako každá správná babička si i tato pohádková babička těchto strastí všímá, bere si vnouče po vnoučeti stranou a zjišťuje informace.



Ke všem vnoučatům přistupuje nezaujatě, nevyčítavě a velice otevřeně. Vyslechne si problém a snaží se ukázat každému dítěti cestu, jakou se může vydat, aniž by onen problém prohlubovalo a pěstovalo si ho v sobě samotném nadále. A co babička ještě dokáže? Vyřešit nečekané zdravotní problémy bylinkami všeho druhu. Babička totiž ví, že bylinky mají zázračnou moc. Ví, že umí léčit všechno zlé, a tak skrze bylinky léčí svá vnoučata. Ta jsou zprvu nedůvěřivá, ale brzy zjistí, že babička má pravdu a nemůžou uvěřit vlastním očím, jaká kouzla zná.

Věděli jste třeba, že kapky z překrásně modrých lístků chrpy luční dokážou pomoct v léčbě bolavých očí? Lipový čaj je pro změnu skvělý při nachlazení a heřmánková koupel zklidní tělo i mysl a dodá dokonalý lesk vašim vlasům? 

Pojďte se do knížky začíst a poznat všechna kouzla bylinkové babičky. 



Čteme s Agátou: Bylinková babička

Sedm poutavě napsaných kapitol, které dala dohromady autorka Lucie Hlavinková, je kratšího rázu, takže je s dětmi dokážete zhltnout klidně na jeden nádech, pokud budete mít chuť. Každá kapitola je doplněna překrásnými ilustracemi od Alžběty Gobelové, které opravdu dokonale dotváří detaily příběhu. Menší děti právě díky propracovaným obrázkům mohou detaily hezky pochopit.

 

Agátin TIP: Písmo v knížce je větší, Bylinková babička je tak vhodná i jako druhé čtení pro samostatné čtenáře. Schválně, jestli vám pak podle knížky připraví nějakou tu kouzelnou bylinkovou kúru samy? :) 

Internetový obchod
Sdílet
Tereza Kotilová Píšu pro vás inspirativní články na Agátin blog. Takové články, které vám pomohou s výběrem her, hraček a pomůcek pro vaše děti. S velikou radostí některé hračky z Agátina světa osobně testuji v praxi, a to pod odborným dohledem mé dcery Rozálie.