Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog 3 tipy, jak se s dětmi připravit na Velikonoce

3 tipy, jak se s dětmi připravit na Velikonoce

Tipy pro výběr her a hraček 22. 3. 2024 3 minuty
Tereza Kotilová
Ťuk, ťuk... kdo tam? No přeci Velikonoce! Pojďte se na ně společně s námi připravit a užívejte si společné aktivity klidně i během velikonočních dnů.

3 tipy jak se s dětmi připravit na Velikonoce

1. Přečtěte si o Velikonocích

Šedivé úterý, Škaredá středa, Zelený čtvrtek, Velký pátek…A jak je to dál? Pojďte se s námi dozvědět víc o Velikonocích, a to zábavnou formou.

Skvělým tipem v poznávání Velikonoc může být bohatě ilustrovaná knížka Velikonoce – historie, zvyky, tradice či třeba Hurá! Jsou tu Velikonoce, ve které si kromě seznámení s historií a tradicemi můžete přečíst také jarní pohádky.


Pokud chcete seznámit s Velikonocemi i ty úplně nejmenší, vyzkoušejte Krtkovy Velikonoce. Jde o dětské leporelo s pestrými velikonočními obrázky, které pomáhá rozvíjet pozornost a představivost těch nejmenších dětí. Nebo oblíbenou MiniPEDII od Svojtky Objevujeme svět! Velikonoce. Pro starší děti – čtenáře začátečníky tu na toto téma máme knížku Kouzelná třída o Velikonocích. Co bude to pravé pro vaše malé koledníky?

2. Velikonoční tvoření

Co takhle si společně s dětmi vyrobit velikonoční přáníčka pro rodinu a přátele? Skvěle vám k tomu poslouží razítka StampoMinos – Jaro a Velikonoce. Tato razítkovací sada obsahuje kromě razítek s velikonoční tematikou také razítka jarní, takž je využijete i nadále. Případně zkuste malování kraslic voskovkami.

Agátky tip na jednoduché tvoření

Ahoj, milí rodičové, tady Agátka. Mám pro vás tip na jednoduché tvoření, díky kterému si můžete velikonočně vyzdobit byt. My jsme si letos s maminkou a Matějem vyrobili barevné velikonoční králíčky z ruliček od toaletního papíru. Chcete to taky zkusit? Je to jednoduché a vše na přípravu máte určitě doma! Postačí vám ruličky od toaletního papíru, barevný papír, nůžky a trochu fantazie, jak takového papírového králíčka dotvořit. My jsme použili nalepovací oči, chlupaté bambulky (na čumák či ocásek) a fixy.  

Pustíte se taky do tvorby? Podělte se s námi o výsledek v naší facebookové skupině Agátina hravá poradna. Případně nám tam napište vaše tipy, co jste letos společně tvořili.

Velikonoční tvoření: Králíčci z ruliček od toaletního papíru

Chcete tvořit ještě víc? Stáhněte si ZDARMA naše originální velikonoční obrázky a hádanky pro děti, vytiskněte si je a užijte si s dětmi hromadu zábavy.

Velikonoční obrázky a hádanky ZDARMA ke stažení

3. Pečení velikonočních perníčků

Na pečení není nikdy pozdě! Takové vláčné perníčky nebo perníkové sušenky, to je veliké lákadlo pro malé koledníky. My v Agátině světě už máme napečeno. A co vy?

Pokud se na pečení zrovna chystáte, zkuste tenhle recept na perníčky, který si náramně užijete i s dětmi. Těsto má totiž tak skvělou konzistenci, že na válení už nepotřebujete žádnou mouku navíc. Jde tak vše snáz a bez zbytečného nepořádku kolem. Tak jdeme na to: 

400 g hladké mouky
100 g cukru moučka
100 g změklého másla
80 g medu
2x vejce
1 lžička prášku do pečiva
2 lžíce perníkového koření
špetka soli

Všechny suroviny smíchejte (mouku a cukr nezapomeňte prosát, tužší med trochu rozehřát). Zpracované těsto nechte odležet přes noc v ledničce. Další den válejte, vykrajujte a pečte velikonoční perníčky.

Přečtěte si celý recept i podrobný postup, ať se vám pečení natuty povede.
 
3 tipy jak se s dětmi připravit na Velikonoce 3 tipy jak se s dětmi připravit na Velikonoce
3 tipy jak se s dětmi připravit na Velikonoce 3 tipy jak se s dětmi připravit na Velikonoce

Přejeme vám za celý tým Agátina světa krásné Velikonoce!

Internetový obchod
Sdílet
Tereza Kotilová Píšu pro vás inspirativní články na Agátin blog. Takové články, které vám pomohou s výběrem her, hraček a pomůcek pro vaše děti. S velikou radostí některé hračky z Agátina světa osobně testuji v praxi, a to pod odborným dohledem mé dcery Rozálie.