Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Trávíme čas venku: Agáta průzkumnice

Trávíme čas venku: Agáta průzkumnice

Tipy pro výběr her a hraček 18. 7. 2023
Tereza Kotilová
Léto = jedinečná příležitost vyrazit vstříc novému dobrodružství. Pojďte si užívat čas venku a společně s Agátkou se stát průzkumníky přírody.

Agáta průzkumnice

Expedice příroda může začít

Batoh pro dobrodruhy na záda nahodit, opasek pro opravdové průzkůmníky zapnout kolem pasu a můžeme vyrazit za dobrodružstvím. Že zrovna nevíte kam se vydat? Co takhle po okolí? Uvidíte, že i okolí domova je místem plným překvapení a je zde mnoho zákoutí k průzkumu. Batoh obsahuje vše, co potřebují mladí dobrodruzi pro svoji expedici za novými objevy a opasek s vybavením ponechá dětské ruce vždy volné.

Pobyt v přírodě děti obohacuje ve všech možných směrech. Udělejte si hezký den a vyrazte s dětmi do přírody. Ukazujte jim krásy přírody a vysvětlujte, jak to v ní funguje. Skvělým pomocníkem vám bude kelímek s lupou na pozorování brouků, pavouků, listů a dalších přírodních pokladů. 

Agáta doporučuje: TOP 3 pomůcky odvážného průzkumníka

👉 Dětský kompas pro všechny malé dobrodruhy je povinná výbava na každý výlet do přírody. Kompas je snadno čitelný. Pomocí kompasu se děti naučí určovat světové strany a najít cílové místo určení. Díky karabině lze snadno uchytit na poutko u oblečení nebo na batoh.

👉 Prozkoumejte svět kolem vás pomocí praktického dětského mikroskopu. Zjistěte jaká je struktura stébla trávy, mechu nebo jakékoliv přírodniny. Pro malé vědce a průzkumníky, které zajímá jaká je podstata věcí kolem, je Terra Kids mikroskop nezbytným partťákem na všechny jejich výpravy za dobrodružstvím.

👉 Nožík Opinel jako nezbytný doplněk pro malé dobrodruhy najde využití kdekoliv v přírodě, ať už při houbaření či vyřezávání ze dřeva. Lehký a bezpečný nožík pro děti má zaoblenou špičku a bezpečnostní dvojitý kroužek, který zabraňuj náhodnému otevření či zavření. Nůž je uložen v plstěném pouzdru a pomocí karabinky lze připnout k batohu nebo k poutku opasku.

Sledujte proměny přírody

Při procházce vnímejte proměny přírody v koloběhu ročních období. Prozkoumejte životní cykly zvířat od vyklubání z vajíčka až ke vzniku dalšího nového života.

Češi jsou národ, který miluje houbaření. Pomozte i vašim dětem poznávat houby našich lesů. Aby vás nic nezaskočilo, nezapomeňte s sebou do lesa přibalit atlas hub nebo naučnou knihu o houbách či pexeso.  


V Agátině světě najdete mnoho nápadu, jak s dětmi objevovat kouzla přírody! Pro více inspirací se přidejte k naší facebookové skupině Agátina hravá poradna.

Internetový obchod
Sdílet
Tereza Kotilová Píšu pro vás inspirativní články na Agátin blog. Takové články, které vám pomohou s výběrem her, hraček a pomůcek pro vaše děti. S velikou radostí některé hračky z Agátina světa osobně testuji v praxi, a to pod odborným dohledem mé dcery Rozálie.