Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Stáhněte si zdarma: Čtenářský deník

Stáhněte si zdarma: Čtenářský deník

Stáhněte si zdarma 1. 3. 2024 2 minuty
Tereza Kotilová
Čtou vaše děti rády? 📚❤️ Stáhněte jim ZDARMA originální čtenářský deník, do kterého si můžou zapsat či zakreslit všechny své přečtené knížky i oblíbené postavy z nich. Dáte přednost motivu s Agátkou nebo s Matějem? 👧👦

Kam uložit vzpomínku na přečtenou knihu tak, aby dítě nezapomnělo na oblíbené postavy či detailní děj příběhu? Co takhle vyzkoušet čtenářský deník? Do něj lze zapisovat vše, co si chce dítě z čtenářského zážitku uchovat a vždy může svá slova doplnit příhodným obrázkem. Po nějaké době, až se ke knížce třeba znovu vrátí, přehodnotí své myšlenky a zapíše si příběh znova tak, jak ho vidí staršíma očima. I to je kouzlo čtenářských deníků. V každém věku dítě totiž zaujme jiná část příběhu či jiná postava. 
 
Stáhněte si zdarma: Čtenářský deník

3 důvody, proč mít čtenářský deník

1. Vzpomínka na knihu

Čtenářský deníček čtenáři připomene, co četl a o čem kniha byla. S čtenářským deníkem si oživí hlavní postavy a děj příběhu. Avšak také celkový dojem z knížky – zda se líbila či nikoliv.
 

2. Rozvíjí čtenářskou gramotnost

Čtenářská gramotnost neboli porozumění textu má velký význam. Bez porozumění čteného textu máme jen poloviční čtenářský zážitek. Doporučujeme si s dětmi o knize povídat, klást jim otázky, protože se často stává, že děti vůbec neporozumí obsahu.

Jak na to? Pokud předčítáte, přečtěte vždy kousek pohádky/příběhu a poté se zeptejte dětí na čtený text – jak ho pochopily. Děti tak lépe porozumí obsahu a mohou i změnit svůj názor na knihu.
 

3. Inspirace pro kamarády

Čtenářský deník může také sloužit jako inspirace pro kamarády. Pokud se čtenáři kniha líbila, může ji svému kamarádovi doporučit, případně ho nechat nahlédnout do výpisku v čtenářském deníku a třeba jeho příští přečtená kniha bude právě ona doporučená.
 
3 důvody, proč mít čtenářský deník
 

 

Přijde vám, že čtenářský deník je záležitostí pouze školních dětí? Kdepak, i školkové děti mohou svůj názor na knihu vyjádřit do čtenářského deníku. Stačí jim poskytnout pastelky, samolepky a dát jim prostor sdělit svůj názor obrázkem. Navíc je to bude bavit a budou připraveni na školní léta, kdy budou muset čtenářský deník psát povinně.

Čtenářský deník je i pro školkové děti

Stáhněte si zdarma náš originální Agátin čtenářský deník, ať už vašim dětem neunikne žádná čtenářská vzpomínka. Dáte přednost motivu s Agátkou nebo s Matějem? 👧👦

Čtenářský deníček

👉 ❗❗ Čtenářský deník ve vybraném motivu stáhnete tak, že kliknete na obrázky níže. Vždy stahujete desky a vnitřek zvlášť. Po vytištění vystřihnete a slepíte lepidlem. ❗❗👈

Čtenářský deník ke stažení zdarma - varianta Agáta

Čtenářský deník ke stažení zdarma - varianta Agáta
 

Čtenářský deník ke stažení zdarma - varianta Matěj

Čtenářský deník ke stažení zdarma - varianta Matěj
 
Pochlubte se nám fotečkami vašich čtenářských deníčků do Agátiny hravé poradny. Inspirujete tak nás i ostatní rodiče.
Internetový obchod
Sdílet
Tereza Kotilová Píšu pro vás inspirativní články na Agátin blog. Takové články, které vám pomohou s výběrem her, hraček a pomůcek pro vaše děti. S velikou radostí některé hračky z Agátina světa osobně testuji v praxi, a to pod odborným dohledem mé dcery Rozálie.