Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Recenze zábavné hry Djeco: Zrcadlové obrázky – tváře

Recenze zábavné hry Djeco: Zrcadlové obrázky – tváře

Recenze 25. 1. 2022 2 minuty
Daniela Dušek
Značka Djeco byla od začátku svého vzniku velkým dobrodružstvím a každý rok přináší na trh spoustu hraček, díky kterým ho zažívají i naše děti. A my s nimi :) Pojďte se podívat blíže na novou velice zábavnou hru, která určitě stojí za váš čas.
Recenze zábavné hry Djeco: Zrcadlové obrázky – tváře

Djeco
přirozeně podporuje dětskou zvídavost, fantazii a touhu objevovat něco nového, proto jsou jejich hračky a hry promyšlené do posledního detailu. Přestože kvalita a estetika jsou pro značku důležité, nezanedbává ani praktičnost či použitelnost.
 

Hry Djeco přinášejí nový způsob zábavy

Jelikož máme doma několik her značky Djeco, tak mně nezbývá nic jiného než souhlasit. Ani jedna z her této francouzské značky, kterou jsem nám vybrala, nebyla krokem vedle a hrajeme si s nimi pravidelně. Ať už jsou to kooperativní hry Potomac či Hop Hop Hop nebo vědomostní hry z řady Eduludo Skládáme tvary či Animocolorix, jde o hry, které budeme hrát vždy s nadšením. Stejně tak je vytahuji i ve chvíli, kdy k nám přijdou jiné děti, protože mě baví sledovat, jak s nimi objevují nové způsoby zábavy.


 

Originální a zábavná hra Zrcadlové obrázky

Nejnovější hrou od Djeco u nás doma je originální hra s kouzelným zrcadlem. Nese název Zrcadlové obrázky – tváře a je to pro mě opravdu velké překvapení v pozitivním slova smyslu. Ve hrách pro děti se poměrně dobře orientuji, ale musím vám upřímně říci, že podobnou hru jsem ještě neviděla. Přitom její princip je naprosto jednoduchý a výsledek pro dětské oči fascinující.

Na výběr jsou tři verze této hry – pro děti ve věku 4 roky, 5 let a 6 let. Jelikož dcerka bude mít za pár měsíců 5 let, byla moje volba jasná. Hru jsem nikdy předtím neviděla, nevěděla jsem tak, co mám od ní očekávat. O to víc jsem z ní příjemně překvapená, protože princip je naprosto jednoduchý, ale i přesto přináší spoustu zábavy.


 

Jak se hra Zrcadlové obrázky hraje?

Děti si hrají s odrazem zrcadla a vytvářejí díky němu různé tváře z přiložených dílků. Dcerce chvíli trvalo, než přišla na to, jak se do zrcadla dívat, aby v něm viděla druhou polovinu nějaké tváře. Stačilo jí však jen vysvětlit a ukázat, jak je to se zrcadlem jednoduché a nechat jí chvilku, aby se se zrcadlem i hrou sama postupně a pomalinku seznámila. Po chvilce osahávání, zkoušení a nakukávání do zrcadla, jsem byla v šoku, jak rychle poskládala svoji první tvář.
 

Na každé kartičce je zobrazeno, které části bude dítě potřebovat, aby vybranou tvář úspěšně poskládalo a počet hvězdiček, který označuje náročnost.

Pokud by si dítě neumělo s poskládáním obličeje poradit, nebo pokud by si chtělo ověřit správný postup, stačí kartičku otočit a na její zadní straně najde nápovědu s postupem. Myslím si, že to může dětem pomoci pochopit princip hry, když si kartičku na začátku zkusí složit postupně podle nápovědy.

Originální a zábavná hra Zrcadlové obrázky
 

Co hra Zrcadlové obrázky obsahuje?

Tato sada na hraní obsahuje plastové zrcadlo, dva dřevěné podstavce/úchytky, 20 kartiček s různými tvářemi, které jsou rozděleny podle složitosti a v neposlední řadě také spoustu dílků, ze kterých se skládají obličeje. Každý tvar najdete v krabičce hned dvakrát – ať už pro možnosti větší kreativity i z důvodu, kdyby nějaký dílek přišel k újmě, máte ihned po ruce náhradní.

Recenze hry Zrcadlové obrázky od Djeco  

Zajímavost ze hry

Na jedné kartě s tváří jsme si všimli menší chyby. Jedna část, ze které bylo třeba sundat tvář, tam totiž nebyla zobrazena, ale dcerce to vůbec nevadilo. Dokonce se potěšila, že objevila něco nového a přidalo jí to k radosti z malého vítězství.

Zrcadlové obrázky - tváře

Dětská fantazie nezná hranic, a tak zábava s touto hrou může klidně pokračovat i poté, co se děti naučí poskládat všechny tváře. Z jednotlivých částí lze totiž vyskládat množství vlastních verzí, nebo stačí přidat nové vystřižené tvary z tvrdšího papíru.
 

Tipy na hraní hry Zrcadlové obrázky

Dcerku tato hra baví od počátku, co jsem jí ji dala poprvé do ruky a vůbec nelituji jejího výběru. Jak už jsem zmínila, tak na začátku byla v mírných rozpacích, že to nešlo tak jednoduše, jak jsme si možná obě představovaly. Pokrok poté, co pochopila princip, byl však tak patrný, že se z něj těšila i ona sama, a to byl pro mě největší zážitek. Momentálně si s hrou hrajeme tak, že jedna z nás zavře oči, zatímco ta druhá poskládá tvář podle obrázku. Později, když oči otevřeme, můžeme zhodnotit, zda bylo skládání té druhé úspěšné, nebo zda někde neudělala chybu. Já už mám v záloze i verzi skládání na čas. Vyberu přesýpací hodiny z jiné hry a zkusíme to s nimi.

Recenze originální hry Djeco - Zrcadlové obrázky

Zrcadlové tváře od Djeco mě příjemně překvapily a jsem velmi ráda, že jsme společně s dcerkou objevily opět něco nového, něco neokoukaného, a především velmi zábavného.
 
Internetový obchod
Sdílet
Daniela Dušek Daniela, marketérka, která se ocitla ve světě hraček odkdy se jí narodila dcerka. Píše blog, tvoří podcasty a nejen na Instagramu ukazuje tipy na zajímavé dětské hračky, které mají u dětí úspěch.