Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog RECENZE: Sardinky - DJECO

RECENZE: Sardinky - DJECO

Recenze 7. 4. 2020 1 minuta
Monika Domincová
Karty zdaleka nejsou jen Prší, Černý Petr a Kvarteto! Francouzská značka Djeco přináší na trh desítky variant a neotřelých nápadů na karetní hru. Podle věku, tématu i typu hry si pak snadno vyberete tu pravou pro vás. A Sardinky jsou skutečným favoritem.

 

Máte dobrou paměť? Možná tolik ne (jako třeba já☺). A právě proto si potřebujete občas schopnost krátkodobě si zapamatovat třeba nákupní seznam procvičit. Mějte u sebe karetní hru Sardinky a třeba si i vyrobte další varianty díky sardinkové inspiraci.

Princip karet je velmi jednoduchý. Každý začíná s 5 kartami, které však nezná. Otočí se první karta v podobě konzervy se sardinkami (liší se od sebe různými detaily obleku – sukně, klobouk, tričko, šaty, deštník… vše v různých barvách a vzorech). Chvíli se na ni všichni dívají a snaží se zapamatovat všech 8 typů obleků rybiček poskládaných tak, že se lehce kryjí, čímž je schopnost  zapamatovat si detaily horší.

Karta s konzervou se pak obrátí lícem dolů a hráči si otočí své karty s obrázky rybiček. Položí před sebe ty, o nichž si myslí, že byly zobrazeny v konzervě. Pak se provádí kontrola. Ty karty, které hráč tipoval správně, si ponechává stranou jako získané body. Pokud se však zmýlí, musí 2 karty z již nasbíraných bodových karet odstranit ze hry.

Poté si hráči doberou z balíčku tak, aby měli opět 5 karet lícem dolů (některé karty již tedy znají, ty nové však ještě ne) a otáčí se další karta s konzervou. Někomu by se mohlo zdát, že postupně si lépe a lépe dokážeme pamatovat, co je, či není v konzervě, navíc již máme větší přehled o tom, co máme v ruce. Jenže opak je pravdou. Při třetím kole se to všechno začne plést dohromady a už nevíte, jestli červená sukně byla v konzervě před tím nebo teď... Je to rychlá, jednoduchá a vtipná hra, která naprosto dokonale odhalí vaše paměťové schopnosti či případné nedostatky.

 

Internetový obchod
Sdílet
Monika Domincová Monika je naší externí posilou, autorkou mnoha recenzí a hodnocení společenských her a stavebnic na blogu Agátina světa. Její zálibou je hledat edukativní rozměry napříč hrami a rozvíjet hrou svou dceru Karolínu.