Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Recenze didaktické hry Djeco: Crococroc – Hladový krokodýl

Recenze didaktické hry Djeco: Crococroc – Hladový krokodýl

Recenze 2. 11. 2023 3 minuty
Tereza Kotilová
Máte s dětmi rádi hry, u kterých se pobaví a zároveň se něco naučí? Tak přesně taková je didaktická hra Crococroc – Hladový krokodýl od oblíbené značky Djeco.

Recenze didaktické hry Djeco: Crococroc – Hladový krokodýl

Vzdělávací hra Crococroc – Hladový krokodýl děti zaujme na první pohled právě pro svůj vzhled. Z krabice si totiž vybalí roztomilého dřevěného krokodýla, kterého můžou “krmit” barevnými kolečky buď podle předlohy, nebo jak chtějí ony samy. Hra je určená dětem od 3 let, ale dáme vám několik tipů na hraní i pro děti mladší. 

Recenze didaktické hry Djeco: Crococroc – Hladový krokodýl

Tipy na hry s krokodýlem pro nejmenší děti 

Hra je určena pro děti od 3 let, ale určitým způsobem ji využijí mnohem mladší děti. Jak? Třeba k procvičování pinzetového úchopu a jemné motoriky. Krokodýl je dřevěný, tedy ho při manipulaci nijak neponičí ani malé děti. Kolečka mohou vkládat do jeho tlamy ručičkou nebo velkou dřevěnou pinzetou ze hry Pinstou (která je pro stejně staré děti a také ji moc doporučujeme) či jakoukoliv jinou, kterou máte doma po ruce. Díky barevným kolečkům mohou s touto hrou děti začít jejich první trénink barev. Je tedy jasné, že tato hra najde doma využití po několik let různými způsoby, a to třeba mě osobně moc baví.

Recenzi na hru Pinstou si můžete přečíst tady.

Tipy na hry s krokodýlem od 3 let 

Využití dřevěného krokodýla je opravdu široké. Zahrát si s dětmi můžete standardně “podle pravidel”, a to tak, že průhledné břicho krokodýla zakryjete proužkem z předkreslenými barevnými kolečky. Dítě posléze krmí krokodýla podle předlohy. Ale pozor, bříško je zakryté, tedy si musí pamatovat, které kolečko vhodilo jako poslední. Až je bříško plné, odkryjete proužek a zkontrolujete správnost. Povedlo se? Hurááááá.  

Ztížení hry představují proužky, které mají část koleček nepředkreslených a dávají tak prostor vaší fantazii. Využít je můžete tak, že děti budou řadu opakovat jen ve ztíženém módu bez předkreslené předlohy, nebo si vymyslet pravidla vlastní. My třeba někdy jedeme pozpátku. 

Recenze didaktické hry Djeco: Crococroc – Hladový krokodýl  Recenze didaktické hry Djeco: Crococroc – Hladový krokodýl

Další tipy na využití hry “nakrm krokodýla” pro každý věk

Mimo klasickou hru alá “nakrm krokodýla” se děti mohou na hře učit barvy, které v tomto věku dost možná mají v malíčku, ale co takhle naučit se je anglicky

My s čtyřleťačkou trénujeme na této hře první počítání i její fantazii. Říkáme si nejen, kolik je koleček celkem v břiše krokodýla, ale ptáme se více podrobněji. Kolik krokodýl snědl modrých koleček? Jaké modré jídlo by to mohlo být? Kolik má v bříšku žlutých koleček? Jaké znáš žluté ovoce, které bys chtěla mít v bříšku ty? 

Další, co jsme s krokodýlem s dcerou zkusily, a co jí vyloženě bavilo, je “nakrm krokodýla poslepu”. Kdy samozřejmě nehrajeme na dodržení vzorových proužků, ale dám před ní krabici s kolečky, ona si jednou rukou chytne krokodýla za tlamu a druhou rukou hmatá kolečka a poslepu se snaží trefit do jeho bříška.  

Tak jak si zkusíte tuhle hru zahrát? Ať už “podle pravidel” nebo zkusíte nějakou naši “vymyšlenou hru”, věřím, že se u toho pobavíte stejně jako my. Napadlo vás další využití hry Crococroc – Hladový krokodýl? Pošlete nám váš nápad i s fotkou, jak hrajete, do facebookové skupiny Agátina hravá poradna a inspirujte tak nejen nás, ale i ostatní rodiče s dětmi. 

Recenze didaktické hry Djeco: Crococroc – Hladový krokodýl
 

Co dál si s námi zahrajete?

Internetový obchod
Sdílet
Tereza Kotilová Píšu pro vás inspirativní články na Agátin blog. Takové články, které vám pomohou s výběrem her, hraček a pomůcek pro vaše děti. S velikou radostí některé hračky z Agátina světa osobně testuji v praxi, a to pod odborným dohledem mé dcery Rozálie.