Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Recenze motorické hry Djeco: Pinstou

Recenze motorické hry Djeco: Pinstou

Recenze 1. 7. 2022 3 minuty
Tereza Chaloupková
Pinstou je hra pro děti přibližně od 3 let, se kterou si perfektně procvičují základní počítání a obratnost. Pojďte se jí mrknout pod krabici.
Recenze motorické hry Djeco: Pinstou
 
Jak už název napovídá, ve hře Pinstou si děti perfektně procvičí jemnou motoriku v kombinaci s předmatematickými dovednostmi. V krabici najdete dřevěný domeček s devíti otvory, karty se zadáním, dřevěnou pinzetu a s ní kulaté dřevěné žetony s třemi typy obrázků – jablko, včelka, tygr.

Recenze motorické hry Djeco: Pinstou
 

Jak se motorická hra Pinstou hraje?

Hra lze pojmout několika způsoby, pro úplně nejmenší děti bych zvolila pouze motorické cvičení, a to jednoduše skládat dle libosti žetony do otvorů v domečku za pomocí pinzety. Pokud budete chtít obtížnost o něco zvýšit dejte dětem jako předlohu kartičku s řešením. Tzn. skládají žetony pinzetou podle předlohy.
 
Recenze motorické hry Djeco: Pinstou

Větší děti už se mohou držet pravidel. Nejobtížnější krok a základní pravidlo této hry je takové, že si dítě vybere kartu, na které je napsaný počet žetonů s danými obrázky, které mají do domečku vyskládat. Dítě už zde musí umět rozpoznat číslice a k nim správný počet, aby úkol dokázalo splnit. Zároveň je také musí postupně rozmísťovat po směru, který je namalován na domečku. Následuje sebekontrola, která je praktická v případech, že dítě pracuje s touto hrou samo. Karta se zadáním se otočí a z druhé strany je zobrazeno správné řešení.

Recenze motorické hry Djeco: Pinstou

Tip na závěr: Doporučujeme mít žetony při nabírání v krabici, nebudou vám tolik utíkat jako když jsou volně na stole.
 

Zkuste naše další motorické hry, které děti zabaví a zároveň se při jejich hraní něco nového naučí.
Internetový obchod
Sdílet
Tereza Chaloupková Tereza, maminka dvou kluků a učitelka 1. stupně ZŠ, je naší externí posilou. Sdílí s námi své pedagogické zkušenosti a radí, jak školní děti rozvíjet hravě a zábavně.