Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Jak hravě rozvíjet jemnou motoriku malých dětí?

Jak hravě rozvíjet jemnou motoriku malých dětí?

Tipy pro výběr her a hraček 21. 1. 2024 3 minuty
Tereza Kotilová
Objevte společně s námi originální a velice kreativní hračky, díky kterým si malé děti procvičí své motorické schopnosti a zároveň si užijí spoustu zábavy.
Jak hravě rozvíjet jemnou motoriku malých dětí?

Originální motorickou hrou pro děti cca od 3 let mohou být zvířátka se zámky. Děti si na třech postavičkách zvířátek trénují motorické schopnosti otevíráním a zavíráním různých zámků. Pod zámkem je vždy čeká malé překvapení. Hračka dětem navíc pomáhá rozvíjet koordinaci, logiku a obratnost. 

Pozor na zloděje. Rychle zkontrolujte všechny dveře a okna zda jsou správně zavřená. Nesmíte nechat nic otevřeného... Aneb další hra se zámky a klíči v podobě krásného dřevěného domku Lilliputiens, která pomáhá dětem rozvíjet jemnou motoriku a zručnost. Navíc můžete při hře s domečkem s dětmi vymýšlet různé příběhy o zlodějské lišce. Popusťte uzdu své fantazii a užijte si hodiny hraním s dětmi. Perfektní dárek pro děti od 3 let.

Vaše děti raději šroubují? Pořiďte jim dřevěné nářadí pro malé kutily. V sadě jsou tři různé nástroje pro různé typy manipulace. Děti snadno poznají k čemu nářadí slouží pomocí barev. Hra s nářadím Djeco rozvíjí jemnou motoriku, koordinaci pohybů a učí děti rozpoznávat tvary a barvy. Všechny nástroje jsou přizpůsobeny pro malé dětské ruce. 

Další zábavu v podobě šroubování představují krásná dřevěná zvířátka na kolečkách Djeco, která rozvíjí motorické schopnosti a celkovou obratnost dětí. Úkolem je našroubovat jednotlivým zvířatům kolečka příslušné barvy.

Nevíte, co vybrat? Omrkněte naše tipy v praxi v dalším díle Agáta TV. 👇
 
 


👇Omrkněte další díly Agáta TV 👇

Internetový obchod
Sdílet
Tereza Kotilová Píšu pro vás inspirativní články na Agátin blog. Takové články, které vám pomohou s výběrem her, hraček a pomůcek pro vaše děti. S velikou radostí některé hračky z Agátina světa osobně testuji v praxi, a to pod odborným dohledem mé dcery Rozálie.