Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Ergobag mění pohled na školní tašku

Ergobag mění pohled na školní tašku

Tipy pro rodiče školáků 10. 4. 2024 2 minuty
Tereza Kotilová
Školní batoh Ergobag na první pohled upoutá svým designem, který připomíná trekkingový batoh. O německé značce Ergobag se tedy nedá říct nic jiného, než že je opravdu jiná. Kombinuje praktické detaily trekkingových batohů se specifickými požadavky na kvalitní a zdraví vyhovující školní batohy. Dnes se jedná o nejprodávanější značku na německém trhu. Velké úspěchy však Ergobag sbírá i u nás. A co je ještě zajímavé?

Ergonomie a doporučená váha na zádech dítěte

Podle odborníků je důležité mít správně nastavené popruhy, umístit těžké věci směrem k páteři a přitáhnout celý batoh co nejblíže k zádům. Děti často nosí do školy výrazně těžší tašku, než by měla být a už od mala si zadělávají na problémy se zády. Podle doporučení by děti měly nosit maximálně 10 až 15 procent své váhy, a to už vyžaduje opravdu kvalitní školní batoh. Víte, kolik kilogramů nosí vaše děti na zádech?
 

Ergonomie a doporučená váha na zádech dítěte

Značka Ergobag přichází s unikátním ergonomickým řešením. Váha školní tašky je optimálně rozložena na bedra, což zaručuje zdravý vývoj dětské páteře a správné držení těla. Školní batohy mají totiž posuvný hrudní a široký pánevní popruh. Díky těmto popruhům je zátěž umístěna co nejblíže zad a zároveň je přenesena celková váha z cca 50 % do oblasti pánve. Tady se nachází těžiště těla, je tedy nejstabilnější. Ramenní popruhy umožňují nastavit batoh individuálně pro každé dítě, takže batoh roste spolu s dítětem. 
Ergobag mění pohled na školní tašku

Ergobag mění pohled na školní tašku
 

Mgr. Dagmar Mostecká z Ergobag říká: "Dětské tělo je velice tvárné a rychle reaguje na zátěž. Dítě má méně svalové tkáně než dospělý, nemá zcela vyvinutou kostru, části kostí tvoří ještě chrupavky a vazivová tkáň je volnější. Velký vliv na držení těla dítěte má školní taška, je nutné, aby měla správné parametry se systémem rozložení váhy na pánev a s ergonomickým tvarováním zad. Podstatné je, že musí být batoh zpevněný a udržovat jeho obsah co nejblíže k zádům dítěte. Nevhodná školní taška zcela jednoznačně negativně omezuje pohybový aparát dítěte a přispívá k budoucím potížím. U běžných batohů bez ergonomické konstrukce visí celá zátěž na ramenou a ohýbá páteř více ve svých křivkách. Zároveň táhne dítě dozadu, čemuž školák čelí větším ohnutím v hrudní páteři a tlačením ramen dopředu."

Originalita

Pomocí "kletties" neboli kreativních klipů může dítě snadno změnit image školní tašky podle představ a aktuální nálady. Klipy se upevňují pomocí suchého zipu. V naší nabídce můžete vybrat klipy ze setů s různou tematikou jako např. zvířátka, kovbojové, sport, roboti apod. 

Ergobag mění pohled na školní tašku

Dejte prostor fantazii a vytvořte ze svého batohu Ergobag unikátní kousek pomocí originálních Kletties.

 

Ekologie

Životní prostředí je důležité pro nás všechny. Německá značka Ergobag myslí nejenom na kvalitu materiálu, ale také myslí na přírodu. A proto vyrábí školní tašky Ergobag ze 100% PET recyklovaných tkanin. Tipněte si, kolik je třeba PET lahví na recyklaci pro výrobu jedné tašky Ergobag? Je potřeba v průměru 16 PET lahví.
 

Viditelnost

Ráno, v mlze, navečer či za hustého deště je potřeba být vidět, zářit už z dálky. S reflexními prvky na batohu je školák vidět až 200 metrů. Ergobag používá velmi kvalitní reflexní prvky, které jsou tvořeny unikátními mikroskopickými částečkami. Kvalitní materiál odolává počasí a UV záření, takže školák je dokonale vidět za každého počasí.



 

Podívejte se, co přináší nová kolekce Ergobag 2024.

 

Internetový obchod
Sdílet
Tereza Kotilová Píšu pro vás inspirativní články na Agátin blog. Takové články, které vám pomohou s výběrem her, hraček a pomůcek pro vaše děti. S velikou radostí některé hračky z Agátina světa osobně testuji v praxi, a to pod odborným dohledem mé dcery Rozálie.