Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog 5 tipů na opravdu české vánoce

5 tipů na opravdu české vánoce

Tipy pro výběr her a hraček 13. 11. 2017 2 minuty
Kristýna Křížová
Chcete pro své děti udržet české vánoční tradice? Inspirujte se tipy, na co nezapomenout a jak snadno dětem vytvořit krásnou atmosféru tradičních českých vánoc, kterou si ještě sami pamatujeme ze svého dětství.

1. Čtěte dětský adventní kalendář

Zapomeňme na adventní kalendáře se sladkostmi, máme pro vás lepší tip: adventní kalendář s ilustrovanými knížečkami. Ve 24 malých leporelech je popsaný život české rodiny s dětmi: pečení cukroví, zdobení domácnosti, stavění sněhuláka, příprava na Štědrý den, zpívání koled... 

knížkový adventní kalendář pro děti

2. Napište dopis Ježíškovi

Zapomeňte na komerční katalogy velkoprodejen a nenechte děti ovlivňovat reklamou. Vytvořte si vlastní dopis pro Ježíška nebo si jednoduše stáhněte náš dopis Ježíškovi (můžete si ho také vyzvednout v našich kamenných prodejnách). Děti do něj mohou svá přání napsat nebo nakreslit. Na konci dopisu jsme nechali dětem prostor, aby ony samy věnovaly něco malého Ježíškovi - věnovaly mu chvilku času a nakreslily mu obrázek. 

Dopis Ježíškovi pro děti stáhnout dopis pro Ježíška

3. Vyberte dětem tradiční české hračky

S českými vánoci se od nepaměti pojí dřevěné hračky. Menším dětem můžete vybrat dřevěné magnetické puzzle s milými dětskými motivy od severočeské firmy Detoa.

dřevěné magnetické puzzle  Detoadřevěné magnetky pro děti dřevěné magnetky pro děti

Skvělým dárkem pro větší děti (od 5 let) je dřevěná srubová stavebnice z Valašska. Nejen že ji vyrábí rodinná česká firma ze dřeva z našich lesů, ale především jde o výbornou hračku. Každá sada stavebnice Walachia dává dětem velký prostor rozvinout svou fantazii. Postavené domy, hrady a stavení lze kdykoliv rozložit a postavit znovu a jinak.

česká dřevěná stavebnicesrubová stavebnice ze dřeva 


 

4. Připravte si tradiční vánoční výzdobu

Zapojte děti a vytvořte si společně milou tradiční výzdobu domova. Inspirujte se jednoduchými tipy z běžně dostupného materiálu a vytvořte si vřelou vánoční atmosféru. Děti se na výzdobě rády podílí a ke všemu, co samy vyrobily, mají vždy lepší vztah než k tomu, co jim jako rodiče dodáme již hotové.

klasická česká vánoční výzdoba

5. Postavte papírový betlém

Menším dětem doporučujeme vystřihovací betlém od brněnského výtvarníka Petra Dvořáka v kartonové krabičce, která slouží také jako základ scenérie. Školáci zvládnou s vaší pomocí vystřihnout a slepit o trochu větší betlém se samostatnými velkými zvířaty, velkou stájí a řadou postaviček.

 vystřihovací betlém pro děti vystřihovací betlém pro děti

Internetový obchod
Sdílet
Kristýna Křížová Kristýna je zakladatelka a duše Agátina světa, kterému dává směr. Spolu se svou sestrou Lucií zkoumají české i zahraniční značky, aby do Agátina světa zařadily ty nejlepší hry a hračky. Protože jen hry, hračky, knížky a stavebnice, které vynikají přínosem pro děti, kvalitou zpracování, bezpečností i designem mohou patřit do Agátina světa. A takový je pak svět, který pro nás tvoří.