Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog 5 důvodů, proč chtít batoh Ergobag do školky i pro volný čas

5 důvodů, proč chtít batoh Ergobag do školky i pro volný čas

Rozvíjíme předškoláky 17. 8. 2023 4 minuty
Jana Chlupová
Ať už hledáte první batoh do školky, nebo spolehlivý volnočasový batůžek na všechny dětské dobrodružné výpravy, měli byste vzít v potaz 5 důležitých parametrů. Pojďte se na ně podívat společně s námi.

5 důvodů, proč chtít batoh Ergobag do školky i pro volný čas

Na první pohled se může zdát, že vybrat batůžek pro malé dítě do školky, případně batoh na výlety do přírody nebo na prázdniny k babičce, je úplně snadná věc. Mnoho lidí nemá od těchto typů batohů velká očekávání, na rozdíl od první aktovky, jejíž výběru věnuje většina z nás poměrně velké úsilí. Je až nelogické, že na kvality úplně prvního batohu tolik nemyslíme. Super zprávou je, že na všechny tyto kvality myslí německá značka Ergobag, která vyrábí prvotřídní ergonomické batohy pro děti všech věkových kategorií. Pojďte se na ně s námi podrobněji podívat a zjistíte, co je při výběru batůžku pro předškoláka klíčové. 

5 důvodů, proč chtít batoh Ergobag do školky i pro volný čas

5 důvodů, proč vybrat batoh Ergobag 

1. Ergonomie: Polstrovaná záda a ramenní popruhy, hrudní a bederní pás 

Aby děti nosily batůžek rády, musí jim být nošení především příjemné. Ergobag (jak sám název značky napovídá) klade proto klíčový důraz na důmyslná ergonomická řešení. Všechny batohy této značky mají pevnější, přitom měkce polstrovaná záda a široké polstrované nastavitelné ramenní popruhy. Tyto dva parametry zaručí bezbolestné nošení klidně i zatíženého batohu dlouhé hodiny. Samozřejmostí je hrudní pás – z toho byste neměli nikdy couvnout. Dobře nastavený hrudní pás drží jednak batoh na útlých ramenech, i když má dítě klouzavou bundu nebo skáče přes pařezy, ale také zaručí správné “přitisknutí” batůžku na záda. Vítaným bonusem u volnočasového batohu bude bederní pás, který na sebe převezme značnou část váhy nákladu. Nicméně u těchto malých batůžků není nutností, protože bývají spíše lehké. Všechny výše zmíněné vlastnosti umožní rovnoměrné rozložení celé váhy obsahu a chrání tak páteř našich nejmenších. 

5 důvodů, proč chtít batoh Ergobag do školky i pro volný čas

2. Velikost a hmotnost 

Celková velikost batohu musí odpovídat tělesné konstituci dítěte a neměl by přesahovat jeho záda. Batoh do školky nebo batoh pro volný čas pro předškoláky už musí být schopen něco pojmout. Děti v tomto věku si s sebou nosí už poměrně dost věcí, nekupujte tedy zbytečně malé batůžky. Myslete na to, že dítě potřebuje na pořádný výlet alespoň půllitrovou lahev, pěnový podsedák, pláštěnku a svačinu. Když k tomu připočtete kapesníky, karty, dalekohled, lupu a oblíbenou hračku, dostáváte se na objem batohu alespoň 10 litrů. A aby dítě toto všechno na zádech bez problému uneslo, potřebujete batoh co nejlehčí. Ergobag vyrábí batohy jen o něco málo těžší, než je kostka másla. A to je skvělé, že?
  5 důvodů, proč chtít batoh Ergobag do školky i pro volný čas

3. Bezpečnost a reflexní prvky 

I když malé děti chodí převážně v doprovodu dospělého, ani u jejich batohů byste neměli podcenit důležitost reflexních prvků. V ideálním případě by měly být odrazky ze všech stran batohu, tedy i na popruzích. S použitím reflexních prvků se viditelnost dítěte zvyšuje na slušných 200 metrů. 

4. Atraktivní design 

Určitě vybírejte první batůžek společně s dítětem, je to pro něj stejně důležitý milník jako je pro prvňáčka výběr školní aktovky. Respektujte jeho preference, co se barev nebo designu týče, ať batoh nosí rádo. Batůžky Ergobag sází na čistý design, který je vkusně doplněn dětskými motivy. Všechny děti si snadno zamilují Kletties - vyměnitelné obrázky na suchý zip. Díky Kletties se batoh stává jedinečným a může být klidně každý rok trochu jiný.

5. Ekologie a udržitelnost 

Udržitelnost je kritérium spíše pro dospěláky, nicméně je důležité vést děti k ekologickému smýšlení už odmala. Tento volnočasový batůžek je z kategorie bluesign® produktů, je 100% vyroben z recyklovaných PET lahví, plastové přezky neobsahují ftaláty a jiné škodlivé látky. Značka Ergobag vyniká svým přístupem k udržitelnosti, recyklaci a ekologii. O tom, jak se dětské batohy Ergobag vyrábí z PET lahví, si můžete přečíst zajímavé informace na našem blogu.

Který batůžek do školky a na výlety tedy zvolit? 

Je mnoho typů menších volnočasových batůžků pro předškolní děti. Před koupí určitě s dítětem batoh vyzkoušejte, aby dobře seděl na zádech, myslete na to, že každé dítě je jiné. Krom nejdůležitějších kritérií výše zkuste myslet i na praktičnost pro dítě, aby se mu batoh snadno nasazoval, aby šly dobře ovládat zipy a přezky. Batůžek by měl mít alespoň dvě uzavíratelné kapsy, plus boční síťované třeba na kapesníky nebo na baterku.  

5 důvodů, proč chtít batoh Ergobag do školky i pro volný čas

Batoh Ergobag Speedy L nabízí všechno, co od dětského batůžku očekáváte. Velikostně je tak akorát pro školkové děti, nicméně skvěle poslouží i jako základní výletový batoh starším dětem. Má objem 10 litrů a vejde se do něj i formát A4. Váží pouhých 370 g. Doporučili bychom ho dětem od 4 let. Pokud jste rodičem tříleťáka, v nabídce je i menší varianta batohu s označením “S” (o objemu 6 l a váze 270 g). Naopak, jestliže od batohu pro volný čas žádáte i bederní pás, zvolte dětský batoh Ergobag mini.

Ať už hledáte první batoh pro své dítě do školky, do kroužku nebo na výlety do přírody, s batůžky Ergobag nemůžete šlápnout vedle. 

Internetový obchod
Sdílet
Jana Chlupová
Máma 3 dětí, která na svém blogu www.blogzrzky.cz sdílí své zážitky z cest, dělí se o zkušenosti s dobrými knihami a chytrými hračkami. Tahá děti do přírody a na dobrodružné výpravy, ony ji naopak zatahují do svého nekomplikovaného světa, který ji učí, že nic v životě není černobílé.