Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog 4 ocenění pro naše hračky!

4 ocenění pro naše hračky!

Tipy pro výběr her a hraček 2. 11. 2017 3 minuty
Kristýna Křížová
Odborníci udělili dalším 4 didaktickým a kreativním hračkám z Agátina světa ocenění Správná hračka. Osvědčuje, že tyto hry pro děti od 3 do 6 let podporují rozvoj dětí a pyšní se nadstandardní kvalitou. Seznamte se s nimi!

Kreativní hračky pro rozvoj jemné motoriky

U odborníků ze Sdružení pro hračku a hru, zahrnující dětské psychology a odborníky na koncepci hraček, a především u dětí a paní učitelek z jedné fakultní mateřské školky jednoznačně obstály dvě motorické hry pro děti od 3 - 4 let.

Holčičkám, které rády oblékají panenky, je určena motorická hra Malá parádnice s velkou dřevěnou panenkou od francouzské značky Djeco. Děti provlékají tkaničku s dlouhým hladkým koncem roztomilou dřevěnou panenkou a filcovými oblečky, které takto na panenku připevní. Oblečky jí mohou vyměňovat podle své fantazie. Šikovné maminky mohou svým dětem obkreslit filcové oblečky na tuhý karton, s dětmi vybarvit a dotvořit si tak spoustu dalšího oblečení pro svou panenku.

prošívání pro holčičky djeco prošívání pro děti

Klukům je určena zatloukací hra s motivy autíček. Zatloukačka - dopravní prostředky také od francouzského Djeco má velmi silnou a kvalitní korkovou desku, na kterou děti přitloukají kladívkem dřevěné díly autíček. Autíčka sestavují podle oboustranných kartiček s předlohami nebo podle své fantazie. Tato zatloukačka se letos také stala vítězem své kategorie v soutěži Dobrá hračka.

zatloukačka pro děti zatloukačka pro kluky

Stavebnice rozvíjející prostorovou představivost a tvořivost

Praktický úložný kontejner magnetické stavebnice SmartMax obsahuje 70 stavebních dílků a víko sloužící jako podložka na stavění. Tato belgická stavebnice zaujala svým perfektním provedením magnetických dílků, jejich bezpečností a také velkými možnostmi hraní, které dětem dává. Děti stavějí podle své představivosti různé stavby i zvířátka, písmena či čísla.

magnetická stavebnice smartmaxmagnetická stavebnice smartmax

Podporujeme předškoláky

Hravou přípravu předškoláků na velký životní zlom, který je s nástupem do školy čeká, podporuje Aktivní magnetická tabule od francouzské značky Janod. Děti si ji pověsí v pokoji na zeď. Na tabuli se učí pracovat s časem, protože tabule obsahuje cvičné hodiny i magnetický kalendář s několika připravenými magnety znázorňujícím dětské činnosti (hraní, kroužky, oslavy...). Mohou také trénovat psaní písmen a číslic, kreslit si, dělat si poznámky a zaznamenat tipy na dárky pro své blízké. Magnetické rámečky drží na tabuli fotky ze školky či z rodinných výletů nebo nakreslené obrázky.

aktivní magnetická tabule pro předškoláky janod aktivní magnetická tabule pro předškoláky janod

Tip: Inspirujte se pro výběr her a hraček svým dětem i dalšími doporučeními odborníků či rodičů u nás i v zahraničí!

Internetový obchod
Sdílet
Kristýna Křížová Kristýna je zakladatelka a duše Agátina světa, kterému dává směr. Spolu se svou sestrou Lucií zkoumají české i zahraniční značky, aby do Agátina světa zařadily ty nejlepší hry a hračky. Protože jen hry, hračky, knížky a stavebnice, které vynikají přínosem pro děti, kvalitou zpracování, bezpečností i designem mohou patřit do Agátina světa. A takový je pak svět, který pro nás tvoří.