Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Agáta a Matěj vyrážejí na prázdniny

Agáta a Matěj vyrážejí na prázdniny

Tipy pro výběr her a hraček 1. 7. 2023 4 minuty
Tereza Kotilová
Ťuk ťuk, kdo tam? No přeci prázdniny plné zábavy, pohody v přírodě a dobrodružství. Aby takto naplněné opravdu byly, připravili jsme si pro vás tipy na zábavné hry pro celou rodinu, poutavé knížky či zdravé cestovní láhve, které se nejen během parného léta budou hodit na dodržování pitného režimu.

Agáta a Matěj vyrážejí na prázdniny

Prázdninové hry pro celou rodinu

Letní večery jsou dlouhé a teplé, takže jich většinu jistě strávíte převážně v přírodě. Ale když zaprší nebo se nepříjemně ochladí, co si dát společný rodinný večer u deskové hry? Zábava zaručena! Máme pro vás tipy na tematické společenské hry, které se perfektně hodí na prázdniny.

Pokud máte menší děti kolem 5 let, doporučíme vám novou tematickou hru na prázdniny Malí světoběžníci. Jde o hru kooperativní, takže všichni hráči budou táhnout za jeden provaz a budou se snažit dosáhnout společného cíle. U této hry se připravte na velké dobrodružství a poznávání kultur z celého světa. Každý jsme jiný, ale přeci jsme si všichni rovni. Hra Malí světoběžníci je skvělým začátkem, jak porozumět různým kulturám u jednoho stolu. 

Malí světoběžníci

Vydáváte se letos poznávat svět? Pak s sebou zkuste zabalit hru Cesta kolem světa. Jde o hru, která skvěle napodobuje prázdniny. Musíte v ní totiž procestovat různá města a odeslat z nich pohlednice. Cestovat můžete pěšky po cestách, ale také můžete cestovat z letiště na letiště letadlem, ze stanice na stanici vlakem nebo z přístavu do přístavu lodí. Kdo odešle jako první 4 pohlednice?

Cesta kolem světa

Nebo chcete hru pro různě staré osazenstvo, která rozvíjí logiku, plánování, předvídavost a schopnost se rychle rozhodovat? Přesně takovou máme a jmenuje se Karuba. Avšak pozor! Upozorňujeme vás předem, že na této deskové hře je velice snadné vybudovat si závislost.

Prázdniny ťukají na dveře, buďte připraveni
 

 

Naučné knížky pro zvídavé děti

Prázdniny jsou od toho, aby se za hezkého počasí relaxovalo u vody, sportovalo, ale také není od věci sem tam posilovat vědomostní buňky, aby za ty dva měsíce úplně nezakrněly. K tomu ideálně poslouží poutavé knížky různého charakteru. Dobrou volbou pro extrémně zvídavé a učenlivé děti jsou vzdělávací encyklopedie, které jsou přímo nabušené všemožnými informacemi. Odlehčenější formu vzdělávání přes prázdniny zajistí naučná a zájmová literatura, u které leckdy dítě ani nemusí poznat, že se něco nového učí. A pro děti, které rády rovnou své znalosti procvičují a zapisují si je, máme v nabídce zábavné a pracovní sešity.

 

Nezapomínejte na pitný režim!

Taky vás štve, když si koupíte cestovní láhev a přes důkladné pravidelné čistění po nějaké době začne nevábně zapáchat a ve škvírkách najdete počínající plíseň? Také si znovu a znovu pokládáte otázku „Jak jen to je možné?“ a jdete vybírat láhev novou? Tak vás teď ujišťujeme, že tentokrát vybíráte opravdu naposledy. Zdravá láhev je totiž vyrobena z materiálu, který zabraňuje šíření plísní a různých nepříjemných pachů. Lahve netečou a zvládnou pojmout nápoj do teploty až 100 °C. Navíc jde o unikátní český výrobek a láhve zdobí originální obrázky, které se zalíbí holkám i klukům.

Pokud chcete udržet váš nápoje chladný i v horkých letních dnech, pak sáhněte po termolahvi.


Nyní jste na prázdniny připraveni po všech stránkách. Teď už snad jen vybrat pořádný batoh, do kterého vašemu dítěti vše zabalíte.
Internetový obchod
Sdílet
Tereza Kotilová Píšu pro vás inspirativní články na Agátin blog. Takové články, které vám pomohou s výběrem her, hraček a pomůcek pro vaše děti. S velikou radostí některé hračky z Agátina světa osobně testuji v praxi, a to pod odborným dohledem mé dcery Rozálie.