Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Vyrobte si náramky pro každou příležitost

Vyrobte si náramky pro každou příležitost

Tipy pro výběr her a hraček 13. 9. 2023 1 minuta
Tereza Kotilová
Školní a školkový čas je v plném proudu. Nový režim se zajíždí, vznikají nová přátelství, ale někde mohou stékat slzy stesku. Máme pro vás nápad, jak se pokusit slzičky zahnat či jak posílit nová přátelství.

Vyrobte si náramky pro každou příležitost

💧Náramky proti stýskání 

Některé děti vyrazily do škol a školek s velkým odhodláním a hlavou vztyčenou. Některým se z očí ještě před prvním dnem valily slzy smutku, které už třeba samy ustaly, nebo taky ne. Stýskání člověk neovlivní, to přichází z čista jasna. Dětem může dojít, že jsou od rodičů čím dál více a už jim to třeba není tak příjemné, nebo nastane nějaká situace, která jim připomene vás rodiče, domov, a hnedle je to tu.

Prvně je potřeba říct si, že na stýskání není nic špatného, vždyť se stýská i nám dospělákům, takže není za co se stydět či si stýskání zakazovat. Stýskání tu prostě vždy bude s námi a my vám dáme malý tip, jak zkusit stýskání zmírnit talismanem. Co takhle si vzájemně vyrobit náramky proti stýskání, které si společně nebo vzájemně navléknete, nasunete na ruce a řeknete si nad nimi nějaká vaše silná slova? Jakmile pak na dítě ve škole či školce stýskání přijde, podívá se na onen náramek, který mu řekne “to je v pořádku, mně se taky stýská, myslím na tebe, za malý okamžik už zase budeme spolu”.  

👭Náramky přátelství 

Ve školách a školkách se mimo slziček stesku odehrává spousta krásných a nezapomenutelných chvil, o kterých určitě denně slýcháte. A také vznikají nová přátelství, která jsou někdy schopna odolat nástrahám dospívání a přerůst až do dospělosti. Jak takové dětské přátelství mohou děti posílit? Tak, že si vzájemně s novým kamarádem vyrobí náramky přátelství, které budou nosit ve dne v noci, a které budou říkat světu, že tady stojí nerozlučná dvojka, trojka, čtyřka nebo snad pětka přátel? 😊
 
Vyrobte si náramky pro každou příležitost

🎁 Náramek jako dárek 

Vyrobený náramek může být také překrásným dárečkem pro oslavence, který pozve vaše dítě na narozeninovou party, případně i jako malá pozornost pro paní učitelku. Co víc také udělá radost, než vlastní tvorba? 



Osvědčili se vám naše tipy v praxi? Vyrobili jste si své vlastní náramky, které vám nosí štěstí, zmírňují stesk, či ztvrzují přátelství? Pochlubte se nám v naší Agátině hravé poradně, jsme zvědaví.

Internetový obchod
Sdílet
Tereza Kotilová Píšu pro vás inspirativní články na Agátin blog. Takové články, které vám pomohou s výběrem her, hraček a pomůcek pro vaše děti. S velikou radostí některé hračky z Agátina světa osobně testuji v praxi, a to pod odborným dohledem mé dcery Rozálie.