Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Můj dětský sen: Kde žijí panenky?

Můj dětský sen: Kde žijí panenky?

Tipy pro výběr her a hraček 13. 10. 2020 3 minuty
Kateřina Hrubešová
Domeček pro panenky patří mezi oblíbené hračky. A rozhodně nejsou jen snem každé malé slečny. I kluky totiž tahle hra moc baví. V domečku najdou domov nejen panenky, ale také oblíbené figurky a zvířátka nebo dokonce auta. Dětské fantazii se meze nekladou. Domeček se tak stává součástí a kulisou řady dětkých her. Volná hra dětem umožňuje zažívat život na nečisto, zkoušet různé role - být maminkou, tatínkem, hasičem, pejskem či kosmonautem. Dítě rozvíjí hlavně fantazii, slovní zásobu a představivost.
Vybrat dřevěný domeček pro panenky není úplně snadné. Chcete vybrat něco pěkného, kvalitního, co se bude líbit vašemu dítěti. V hračkářství či na internetu najdeme mnoho domečků pro panenky, ale kolikrát se něco líbí dospělému, zatímco pro dítě je to nezajímavé. Zpravidla máte dvě možnosti, co se týče materiálu. Můžete vybírat buď domeček plastový nebo dřevěný. V Agátině světě dáváme přednost přírodním materiálům - dřevěné hračky mají totiž kouzlo, kterého ty plastové nikdy nedosáhnou! Jsou příjemné na dotyk, vyznačují se vysokou kvalitou a dlouhou životností. Dítě dokáže k dřevěné hračce navázat během několika let hraní mnohem trvalejší emoční vazbu než k plastovým hračkám, kterými je dětský pokojíček zahlcen. 


Djeco - sestav si svůj pohádkový příběh

Francouzská značka Djeco je přímo specialistou ve světě hraček. Vyrabí velmi kvalitní dřevěné domečky, které vás na první pohled zaujmou krásným designem a také variabilitou. Můžete pořídit domeček s vybavením nebo nechte děti sestavit si svůj vysněný domeček. Zařiďte nádhernou ložnici, obývací pokoj, moderní kuchyň a skvostný dětský pokojíček. Kolem žádném domečku nesmí chybět hlídací pejsek. Při vybavování domečků doplňky si s dětmi užijete mnoho zábavy a společně stráveného času.
 

Dřevěný domeček Djeco doporučujeme pro děti od 5 let. Domeček je stabilní a na každé straně otevřený, takže se děti snadno a pohodlně dostanou do všech místností.

Úplnou novinkou od značky Djeco jsou nenapodobitelné figurky víl a princezen pod vlastní značkou Tinyly, které se zrodily z poetické a pohádkové představivosti ilustrátorky Virginie Brachetové.  Každá postavička je jedinečná a může být hrdinkou nejednoho dětského příběhu. Ten mohou prožít v domečku ve tvaru mraku s ohromující a báječnou Sunny a jejím věrným kamarádem. Domeček má interiér s kuchyní, ložnicí a jídelním stolem v barvách, které osloví každou holčičku. S tímto domečkem se snadno vydáte i na cesty. Jednodušše vše sbalíte dovnitř, zavřete a hurá na výlet! Touží-li vaše holčička po princezně s dlouhými vlasy, vyberte domeček s báječnou Sunny a jejím věrným psím kamarádem


 

HAPE - opravdové domy pro panenky

Touží vaše dítě po opravdovém domečku pro panenky? Skvělou volbou jsou domečky od Hape. Jediné, co potřebujete, je dostatek místa v dětském pokojíčku. Nejsou to obyčejné domečky, jsou to opravdové domy! Vybírat můžete ze dvou typů - velký rodinný dům s garáží nebo barevný domek, který má více pater. Oba domečky jsou kvalitně a do detailu zpracované s kompletním vybavením. Tudíž nemusíte dokupovat zvlášť nábytek.  
 

Děti budou domeček milovat. Vypadá jako skutečný a díky velikosti doporučujeme i pro menší děti. Takovýto dárek nekupujete každý den, proto si dopřejte opravdovou kvalitu!


 

Pikle - pokojíček schovaný v kufříku

Kufříky, do nichž se vejde celý svět a které vybízejí dětskou fantazii k akci, to je česká značka Pikle. Kufřík je vlastně polotovar. Děti objeví v kufříku nábytek a panenky vyrobené ze surového dřeva. Doma jistě nechybí kousky látek k výrobě sukně, trička, šatů nebo jiného oblečení podle jejich fantazie. Figurky panenek čekají, až si je děti dotvoří podle své fantazie. "Na letošním kreativním festivalu sklidilo tvoření figurek obrovský úspěch u dětí i rodičů. Během tvorby děti hýřily nápady a fantazií.", říká Kristýna. Jestli vás zajímá, kdo stojí za tímto krásným projektem, přečtěte si náš článek Jak se kují pikle!
 

Kufříky Pikle je skvělá hračka na doma i na cestách. Není nic krásnějšího, než si vzít s sebou svoji oblíbenou hračku na prázdniny k babičce. Doporučujeme pro předškoláky.



Do domečku pro panenky se rozhodně vyplatí investovat, protože si s ním děti vyhrají mnoho let. A třeba vydrží i několik generací!
Internetový obchod
Sdílet
Kateřina Hrubešová Kateřina se stará o Facebookovou stránku Agátina světa, je také autorkou mnoha článků na Agátině blogu. Zkoumá vlastnosti našich hraček do nejmenšího detailu. O své poznatky se dělí v pravidelných článcích, které jsou součástí našich newsletterů.