Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Dřevěné hračky mají své zvláštní kouzlo a příběh

Dřevěné hračky mají své zvláštní kouzlo a příběh

Tipy pro výběr her a hraček 2. 2. 2019 2 minuty
Kateřina Hrubešová
Dřevěné hračky jsou vyráběné již několik desítek let. Měli je na hraní už naši rodiče i prarodiče. Mnozí rodiče je s láskou kupují, protože je v nich zakořeněné jejich dětství. Ačkoliv dnešní doba přeje hračkám, které doslova hýří barvami, mají rozmanité tvary, blikají, houkají, mají dřevěné hračky stále svůj půvab a stále jsou nedílnou součástí dětských pokojíků. Čím jsou tyto hračky tak skvělé?

Přírodní materiál

Dřevo má mimo svou odolnost i další výhodu. Je krásné, nádherně voní a při výrobě je ničím nenahraditelným přírodním materiálem. Tradičně se využívá ve stavebním průmyslu, ale osvědčilo se právě i při výrobě hraček. Dřevěné hračky jsou pevné a díky tomu i odolné. Podle průzkumu působí na děti uklidňujícím dojmem. Jak se poznají kvalitní hračky ze dřeva? Jsou dobře vyleštěné, mají hladký povrch, čímž se stávají pro děti bezpečné.  

Zdroj: Facebook TEGU Toys

Kvalita a trvanlivost 

Dřevěné hračky se jen tak nerozbijí. Mají dlouhou životnost a často si s nimi hrají děti i několik generací. Kvalita a trvanlivost jsou právě nespornou výhodou dřevěných hraček. Hračky drží po dlouhou dobu svůj tvar oproti například plastovým hračkám, které lehce prasknou. Pouze stářím může dojít u nelakovaného dřeva ke změně barvy.

Dřevo je také vyhledávaným materiálem pro svoji bezpečnost. Při kontaktu s hračkami nemusíte mít obavy z otravy toxickými látkami, nezpůsobuje alergie a neuvolňují se z něj škodliviny. Vybírejte proto hračky ze dřeva získaného z lesů s udržitelným hospodařením, které zaručuje nejen bezpečnost hračky, ale i respekt k přírodě.
 
Zdroj: Facebook TEGU Toys

Tip: Přečtěte si také článek Dřevěné nebo plastové hračky? Které jsou lepší?


Vybízí k fantazii a tvořivosti

Kolem roku a půl se obvykle začíná rozvíjet dětská fantazie. Děti v tomto věku začínají intenzivně vnímat, zkoumat a poznávat svět kolem sebe. Jejich fantazie je velmi živá a nezná v dobrém slova smyslu hranice. V předškolním období je toto poznání nejvíce spjato s hrou. Dítěti bychom měli vytvořit co nejvíce prostoru pro fantazii.
Dřevěné hračky jsou jednoduché a tím právě dokáží aktivovat dětskou fantazii. Dřevěné kostky jsou skvělým příkladem toho, že z obyčejných kostek se dá postavit velké dílo. Hračky, které vydávají zvuky, blikají či mění tvary, nedávají příliš prostoru pro fantazii. Hračky jsou již připravené ke hře a nenutí dítě k vytváření nových myšlenek. 


V Agátině světě nabízíme kvalitní a dobře promyšlené hračky. Mezi naše oblíbené značky patří Djeco, Janod, Hape, TeguHaba, Scratch, Vilac a mnoho dalších. Všechny výrobci kladou důraz na to, aby děti hra s hračkami vyvolávala zvědavost a touhu poznávat svět a učit se novým věcem. Nejmenším dětem doporučujeme dřevěné chrastítka a hudební nástroje.


Skvělé jsou také dřevěné puzzle a vkládačky. Rozvíjí u dětí jemnou motoriku, koordinaci ruka-oko i orientaci ve tvarech. Nebojte se zapojit do hry. Podpoříte tím slovní zásobu. Vybírat můžete z různých témat puzzle: lesní zvířátka, dopravní prostředky, domácí mazlíčci, stavební stroje, statek, a další, které zaujmou vaše děti. Děti kolem tří let zaručeně zabaví osvědčená vláčkodráha a kuchyňka. Dřevěné hračky jsou totiž nejen zábavné, ale především pomáhají dětem rozvíjet jemnou motoriku, představivost a tvořivost!


 
Internetový obchod
Sdílet
Kateřina Hrubešová Kateřina se stará o Facebookovou stránku Agátina světa, je také autorkou mnoha článků na Agátině blogu. Zkoumá vlastnosti našich hraček do nejmenšího detailu. O své poznatky se dělí v pravidelných článcích, které jsou součástí našich newsletterů.