Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Jak rozvíjet jemnou motoriku malých dětí?

Jak rozvíjet jemnou motoriku malých dětí?

Tipy pro výběr her a hraček 23. 7. 2018 2 minuty
Kristýna Křížová
Správný rozvoj jemné motoriky malých dětí je nezbytným předpokladem pro správný budoucí rozvoj grafomotoriky a psaní, tedy dovedností potřebných pro vstup do školy. Nepodceňujte tedy jemnou motoriku již u malých dětí. Inspirujte se našimi tipy na rozvojové hračky, které vašim dětem pomohou zejména s procvičováním prstů a koordinací ruky a očí.

Rozvíjíme úchopy a koordinaci oko - ruka od 2 let

Pro nejmenší děti je důležité rozvíjet nejen úchop, ale i koordinace ruka - oko. Doporučujeme proto využít záliby dětí ve skládání obrázků.
Nejmenším dětem od 2 let nabídněte kvalitní kartonové puzzle. Nejmenší děti mohou začít s dvoudílnými puzzle od značky Djeco. Pro děti, které zvládnou skládat z většího počtu dílků, snadno vyberete z nabídky puzzle až do 35 dílků. 

 
 


Další oblíbenou možností jsou magnetické kuličkové labyrinty. Dítě uchopí magnetickou tyčinkou a snaží se provést labyrintem barevné kuličky do správného místa. Kuličky jsou bezpečně schované pod deskou z plexiskla. Děti tedy musí táhnout tyčinkou co nejpřesněji, aby nevybočily z dráhy labyrintu a neztratily tak kontakt s kuličkou.




Další oblíbenou činností, která jemnou motoriku hezky rozvíjí, je prošívání. U menších dětí doporučujeme volit prošívání s dřevěnou deskou, lépe se s ním totiž dětem pracuje.




Internetový obchod
Sdílet
Kristýna Křížová Kristýna je zakladatelka a duše Agátina světa, kterému dává směr. Spolu se svou sestrou Lucií zkoumají české i zahraniční značky, aby do Agátina světa zařadily ty nejlepší hry a hračky. Protože jen hry, hračky, knížky a stavebnice, které vynikají přínosem pro děti, kvalitou zpracování, bezpečností i designem mohou patřit do Agátina světa. A takový je pak svět, který pro nás tvoří.