Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog HEADU: Montessori novinky

HEADU: Montessori novinky

Tipy pro výběr her a hraček 28. 2. 2024 3 minuty
Tereza Kotilová
Pojďte se s námi podívat na novinky mezi montessori sadami od oblíbené značky HEADU, která přináší nové možnosti zábavy a vzdělávání v jednom už pro ty nejmenší děti. Každá krabice ukrývá několik dílů, se kterými se dá hrát na několik různých způsobů. Ať už zvolíte jakoukoliv variantu hry, vždy se děti zábavnou formou něco nového přiučí. Tak na co čekáte, pojďte na to!
HEADU: Montessori novinky
Že učení může být i zábavné? Ano, tady je důkaz – velké vzdělávací sady HEADU, které když rozestavíte, dozvíte se neskutečně zajímavé věci. Každá sada skrývá jinou formu hry pro různě staré děti, ale princip je vždy stejný – složit všechny dílky, bavit se a něco nového se naučit.

Se vzdělávacími sadami HEADU se mohou vaše děti učit hravě anglicky, číst a psát, poznávat lidské tělo či třeba mořský svět a mnoho dalšího. Stačí jen vybrat sadu, která bude odpovídat věku a zájmům vašeho dítěte a rozjet zábavné učení.

Všechny nové sady, které vám zde představujeme jsou navíc inspirovány teoriemi Marie Montessori.
 

HEADU Montessori: Můj domeček – Všechno na svém místě

Můj domeček je učební pomůcka pro rozvoj samostatnosti, sebedůvěry a sebeúcty. Je inspirována teoriemi Marie Montessori, podle nichž musí být hra příjemná, konstruktivní a spontánní, aby děti rozvíjely řadu schopností a dovedností, jako je osobní identita, kreativita, intuice, důvtip, pozornost, logické myšlení, jazyk a sociální vztahy.

Sada je určená pro děti ve věku od 2 do 5 let. V této fázi růstu je důležité rozvíjet zájem o svět kolem nich a zvídavost, protože každé dítě má neuvěřitelný potenciál. Zahrajete si díky ní až 4 různé variatny her.
 

 

HEADU Montessori: Emoce a každodenní činnosti

Emoce a každodenní činnosti je sada pro výuku a porozumění emocím, výrazu obličeje a každodením činnostem. Tato hra, založená na metodě Montessori, poskytuje příležitost rozpoznat a porozumět emocím, výrazu obličeje a každodenním činnostem a také získat nezávislost a představivost. Mít povědomí o sobě a tělu znamená porozumět našim individuálním fyzickým a emocionálním stavům.

Hra je určena pro 1 hráče ve věku od 1 roku do 4 let. Doba jedné hry je cca 30 minut. 
 
HEADU Montessori: Emoce a každodenní činnosti
 

HEADU Montessori: Naše tělo

Pomocí tabulek a samo-opravných výseků se děti s hrou Naše tělo seznamují s částmi těla, pozicemi, činnostmi, smysly a fázemi růstu formou hry v rámci řízené výukové aktivity. Metoda Montessori a 3 fáze učení tvoří rámec pro postupné seznamování dětí s jednotlivými pojmy a názvy. Obsah hry pomáhá dětem rozeznávat části těla, vytvořit mapu těla a znázornit tělo v klidu a v pohybu. 

Při prohlížení obrázků a hraní si děti také uvědomí vlastní tělo, které je od narození prostředkem pro poznávání sebe sama. Pod vedením dospělého lze obsah krabice použít jak k výukovým aktivitám, tak k pohybovým a psychomotorickým hrám ve vyhrazených prostorách nebo venku, a tak rozvíjet jejich samostatnost a sebevědomí. Hra pomáhá dětem objevovat jejich fyzickou a emocionální identitu. Děti se mohou naučit něco nového o částech těla, pěti smyslech a výrazech obličeje za pomoci vytištěných výseků a vlastního kreslení.

Určeno pro děti od 3 do 5 let. Pro 1 hráče, doba jedné hry cca 20 minut.

HEADU Montessori: Naše tělo
 

HEADU Montessori: Moje první abeceda

Hra Moje první abeceda pomáhá s učením čtení a psaní. Děti se dotýkají smirkových (zdrsněných) písmenek, spojují jednotlivá písmena abecedy se slovem v češtině. Díky speciálním samo-opravným dílkům puzzle se učí abecedu a dokáží rozlišit delší a kratší slova. Výhody produktu jsou založeny na metodě Montessori, smirkových (zdrsněných) písmenech, systému samo-opravného puzzle (dítě si uvědomí, že puzzle špatně složilo a samo chybu napraví).

Děti se učí principům psaní abecedy multi-senzorickým způsobem, přesně podle požadavků metody Montessori.

Hra je vhodná pro děti od 3 let.

HEADU Montessori: Moje první abeceda
 

HEADU Montessori: Dětské kartičky

Poslech a vyslovování prvních slov, o tom je montessori hra Dětské kartičky, která rozvíjí jazykové schopnosti dětí a nabízí první zážitek ze hry s abstraktními myšlenkami. Vychází z učení Marie Montessori a využívá různé smysly ke zvýšení kognitivního zážitku.

Karty obsahují výsekové tvarované části, které stimulují hmat i zrakové vnímání, protože děti obrázky rozpoznávají a pamatují si je. Jsou zároveň užitečným způsobem výuky dalších pojmů, jako jsou zvuky slov. 

Tato hra je určená pro děti od 1 do 3 let. 


 

 Zajímáte se více o metodu montessori?

👇 Přečtěte si naše články zabývající se tímto tématem.👇
Internetový obchod
Sdílet
Tereza Kotilová Píšu pro vás inspirativní články na Agátin blog. Takové články, které vám pomohou s výběrem her, hraček a pomůcek pro vaše děti. S velikou radostí některé hračky z Agátina světa osobně testuji v praxi, a to pod odborným dohledem mé dcery Rozálie.