Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Montessori tipy: 3 naše oblíbené značky

Montessori tipy: 3 naše oblíbené značky

Tipy pro výběr her a hraček 9. 1. 2024 3 minuty
Tereza Kotilová
Téma M-O-N-T-E-S-S-O-R-I vás baví a nás taky. Proto vám přinášíme tipy na naše tři oblíbené značky, které do konceptu Montessori krásně zapadají. Pokud vám je tento styl blízký, neváhejte se podívat těmto značkám na zoubek.

Montessori tipy: 3 oblíbené značky

Pipasik 

Dvě maminky – architektky jsou srdcem i hlavou malého českého autorského týmu, který připravuje pro děti kreativní a naučné aktivity všeho druhu. 
 
Své zábavné a rozvíjející hry koncipují podle principů italské pedagožky Marie Montessori. Mezi ty nejdůležitější patří princip "zvládl/a jsem to sám/sama”. Pro rozvoj dětí je totiž důležité nabídnout jim příležitost uspět: samy či s lehkou dopomocí dospělého zvládnout novou činnost či vyřešit nový úkol. Důležitý je proces učení, i když může vést přes chyby a klopýtání. Konečný úspěch pak děti motivuje k dalšímu poznávání a rozvoji.  
 
Vyberte si vzdělávací hrukreativní sadu či interaktivní sešit. Budete nadšeni vy i vaše děti!

Grimms 

Duhově barevné, neobyčejně velké a fantasticky kreativní jsou hračky a stavebnice od německé rodinné firmy Grimm's, která vyrábí přírodní, vysoce kvalitní a bezpečné dřevěné hračky pro děti. Všechny jejich kousky se vyznačují svým naprosto ojedinělým designem, barevným provedením a také svým ekologickým přístupem k výrobě samotné. Hračky nejsou lakované, ale jsou ošetřené nezávadnými a šetrnými materiály jako je olej a vosk. Výhodou tohoto ošetření je i to, že při stavění všelijakých výplodů dětské fantazie jednotlivé díly nekloužou. 
 
Mezi hračkami najde každá věková kategorie zalíbení. Vhodné jsou dokonce i pro ty nejmenší

HEADU 

Se vzdělávacími sadami HEADU se mohou vaše děti učit hravě anglickyčíst a psátpoznávat lidské tělo či mořský svět a mnoho dalšího. Stačí jen vybrat puzzle, které bude odpovídat věku a zájmům vašeho dítěte a rozjet zábavné učení

Že učení může být i zábavné? Ano, tady je důkaz – velké vzdělávací puzzle HEADU, které když postavíte, dozvíte se neskutečně zajímavé věci. Každá sada skrývá jinou formu hry pro různě staré děti, ale princip je vždy stejný – složit puzzle, bavit se a něco nového se naučit. 



A jaké jsou vaše oblíbené značky se zaměřením na Montessori? Podělte se s ostatními v naší Agátině hravé poradně.

 

Internetový obchod
Sdílet
Tereza Kotilová Píšu pro vás inspirativní články na Agátin blog. Takové články, které vám pomohou s výběrem her, hraček a pomůcek pro vaše děti. S velikou radostí některé hračky z Agátina světa osobně testuji v praxi, a to pod odborným dohledem mé dcery Rozálie.