Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Agátiny tipy na on-line výuku

Agátiny tipy na on-line výuku

Rozvíjíme předškoláky 23. 3. 2020 1 minuta
Kateřina Hrubešová
Tablety, počítače a televize v sobě skrývají i svá pozitiva. V době "koronavirových prázdnin" většina rodičů řeší, jak vzdělávat své děti. Je náročné skloubit tzv. home office, vzdělávaní a domácí práce. Naštěstí existuje on-line výuka, která zpestří dětem učení hravou formou. Podívejte se na náš výběr, jakými aplikacemi můžete podpořit domácí výuku svých dětí.

Předškoláci

Bobyho škola
Vzdělávací stránky zdarma nejen pro všechny prvňáčky, ale i pro děti předškolního věku. Právě u nich je velmi důležité rozvíjet zrakové i sluchové vnímání. Rozvoj těchto dovedností jim usnadní začátky v první třídě. Najdete zde nejrůznější cvičení od psaní písmen, čtení písmen po hledání rozdílů. Procvičování a poznávání probíhá zábavnou formou, děti se tak nebudou nudit a vydrží procvičovat mnohem déle. 

Základní škola - 1. stupeň

Včelka
Ideální aplikace pro rozvoj čtenářských dovedností pro děti od 1. do 2. třídy. Ve třetí třídě slouží jako dobrý parťák při výuce. Pro čtvrťáky a páťáky je nabídka už doplňková. "Syn chodí do první třídy a aplikaci využívá i ve školních hodinách. Velmi ho baví a je to skvělé zpestření a oživení domácí výuky. Pomáhá nám nejen ve čtení, ale také se zlepšilo psaní. Je to jednoduché, srozumitelné a velmi oceňuji nastavení obtížnosti.", říká Kateřina, máma 2 kluků.

UčíTelka 
Krásný projekt Česká televize, který se vysílá každé ráno od 9h ČT2. Výukové bloky vedené vystudovanými pedagogy jsou vysílány živě. Nový projekt UčíTelka je určen dopoledne pro žáky prvního stupně základních škol a odpoledne pro žáky 2. stupně.



Matýskova matematika
Žáci 1. až 5. ročníku mohou potrénovat matematiku na stránkách Matýskova matematika. Až 5000 výukových videí jsou přehávány z portálu YouTube. Výuková videa přiblíží a vysvětlí jedinečným způsobem probírané učivo.

Matika je in
Žáci od 1. do 9. ročníku základní školy mohou on-line procvičovat úlohy z matematiky Mottem tohoto projektu je "Zažij radost s matematikou". Vychází z Hejného metody, ale pomůže v pochopení početních operací a logických úloh i školákům, kteří se s ní ještě nesetkali. Děti si tu mohou zahrát i online matematické hry.

Nakladatelství Fraus
Nakladatelství Fraus se rozhodlo poskytnout všem žákům, učitelům i školám od středy 11. března do odvolání všechny elektronické učebnice pro základní a střední školy pro všechny žáky zdarma. 

Nakladatelství Nová škola
Procvičovat hravě můžete také s nakladatelstvím Nová škola. Zaregistrujte děti a využijte zdarma přístup ke všem jejich interaktivním učebnicím pro předměty matematika, český jazyk, prvouka, vlastivěda, přírodověda, dějepis, zeměpis, přírodopis, chemie, výchova k občanství a anglický jazyk. Najdou zde nejen interaktivní cvičení, ale také videa a zajímavosti. 

Nakladatelství Alter
Domácí vyučování zdarma nabízí také nakladatelství Alter. Získáte přístupy k elektronickým učebnicích, pracovním sešitům i vybraným výukovým programům.
 

Základní škola - 2. stupeň

Scio testy 
Také společnost Scio do odvolání uzavření škol zpřístupnilo zdarma přes 500 online testů z matematiky a češtiny. Testy jsou určeny pro žáky 3. až 9. tříd a zaberou 10 až 20 minut.

Khanova škola 
Velmi dobře propracovaná on-line výuka zdarma. Najdete tady mnoho výukových videí z nejrůznějších předmětů jako např. matematiky, fyziky, chemie, biologie, dějepisu, informatiky, ale také třeba v ekonomii či v dějinách umění. Aplikace je již i v češtině a obsahuje 800 videolekcí.

Angličtina s Broňou
Broňa je nadšená učitelka angličtiny, která provází děti on-line výukou. Společně si zopadu zopakujete gramatiku a nejčastější chyby ve výslovnosti. Naučíte se správně používat spojení, která dělají problémy i rodilým mluvčím.

Umíme to 
Nabízí zábavné procvičování češtiny, matematiky, programování, angličtiny, němčiny, zeměpisu, biologie či chemie pro základní školy. Zahrát si tu lze i logické hry. 

Red Monster 
Kurzy prvouky, občanské výchovy, vlastivědy, dějepisu, českého jazyka, fyziky a přírodopisu jsou k dispozici žákům základních škol. Pro středoškoláky je připraven úvod do zeměpisu a obecná a buněčná biologie. Žáci se v online kurzech učí postupným procházením lekcí vytvořených ze sady navazujících otázek. Žák se může vracet k tomu, co nevěděl, a systematicky si probírané učivo opakovat.

Věda na doma (AV ČR)
Také Akademie věd zareagovala na výjimečnou situaci a nabízí dětem i rodičům tipy na domácí pokusy, on-line zdroje pro výuku, elektronické verze časopisů, on-line výstavy a podobně. Pro nejmladší posluchače jsou připravené streamované přednášky nadšených vědců. 



Nezkreslená věda
Za tímto projektem stojí Akademie věd ČR. Krátká animovaná videa tematicky zaměřená na vědu a poznání. Všemi díly provází nezaměnitelný komentář herce Pavla Lišky. Najdete je na youtube.

Internetový obchod
Sdílet
Kateřina Hrubešová Kateřina se stará o Facebookovou stránku Agátina světa, je také autorkou mnoha článků na Agátině blogu. Zkoumá vlastnosti našich hraček do nejmenšího detailu. O své poznatky se dělí v pravidelných článcích, které jsou součástí našich newsletterů.