Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Využijte zbylé dílky z mozaikových skládanek

Využijte zbylé dílky z mozaikových skládanek

Stáhněte si zdarma 26. 6. 2014 1 minuta
Kristýna Křížová
Zbyly vašim dětem samolepící pěnové dílky z mozaikových obrázků od firem Djeco či SES? Pak se vám jistě budou hodit další obrázky, na které je můžete vytvořit. Stáhněte si naše šablony s krásnými barevnými ptáčky. Děti se na chvíli zabaví a všichni budete mít radost z krásných obrázků, které mohou být i vhodným dárkem.
Stáhněte si náš návod, obsahující tři šablony barevných ptáčků, a využijte na maximum všechny dílky, které vám doma zbyly z originálních sad mozaikových obrázků od francouzské značky Djeco či holandského SES. Postup je velice jednoduchý: vytisknete si naše obrázky, vybarvíte pozadí pastelkami a můžete lepit. Podrobně je vše popsané v našem návodu.

Mozaikové obrázky ke stažení


Proč podporovat děti, aby tvořily mozaikové obrázky?

Tvorba mozaik je vhodná kreativní i manuální aktivita pro děti již od 3 let. Děti při této hře rozvíjejí svou jemnou motoriku, trpělivost, preciznost... Menší děti se při lepení mozaik mohou učit poznávat barvy a tvary, větší děti zase mohou naplno rozvinout svou fantazii, když si připravenou šablonu upraví podle svého, ať už volbou barev nebo dotvořením pozadí. U předškolních dětí práce s mozaikami také přispívá k lepší koordinaci oko - ruka, která je pak důležitá pro hladký a úspěšný vstup do školy.
V neposlední řadě je důležité připomenout, že vlastní tvorba děti znovu a znovu motivuje. Krásný vytvořený obrázek jim dodá radost a hrdost z dobře odvedené práce a namotivuje je tak pro příště. Děti, které tvoří, se nenudí a nepotřebují trávit hodiny před televizí či před počítačem...

Šablona pro mozaikové obrázky Djeco Návod na mozaikové obrázky Návody na mozaikové obrázky

Naši šablonu využijete pro zbylé dílky z těchto originálních mozaik:
Mozaikové obrázky Djeco Květinová mozaika Djeco Mozaika pro nejmenší Djeco
Mozaiky pro děti Djeco Mozaikové obrázky pro nejmenšíMozaiková skládanka SES
 
Internetový obchod
Sdílet
Kristýna Křížová Kristýna je zakladatelka a duše Agátina světa, kterému dává směr. Spolu se svou sestrou Lucií zkoumají české i zahraniční značky, aby do Agátina světa zařadily ty nejlepší hry a hračky. Protože jen hry, hračky, knížky a stavebnice, které vynikají přínosem pro děti, kvalitou zpracování, bezpečností i designem mohou patřit do Agátina světa. A takový je pak svět, který pro nás tvoří.