Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Výsledky testů školních aktovek

Výsledky testů školních aktovek

Tipy pro rodiče školáků 30. 8. 2021 5 minut
Tereza Kotilová
Stále váháte, jaký školní batoh či aktovku vybrat pro svého školáka? Pomoci ve výběru vám kromě našich dosavadních článků ještě mohou prováděné veřejné testy. Jedním z nich je dTest, ve kterém je srovnáváno 15 školních aktovek a jeho výsledky jsou stále aktuální. Nebo v nedávné době vyšel velký test školních batohů v časopise Téma. Abychom vám výběr školní tašky maximálně usnadnili, rozhodli jsme se výsledky odprezentovat.

Test školních aktovek dTest – Značky HAMA Step by step a Topgal ve vedení

Nezávislá nezisková organizace dTest provádí od r. 1992 spotřebitelské testy kvality, v nichž se pravidelně věnuje i školním aktovkám. Aktovky hodnotí v praktických zkouškách (komfort nošení, stabilita, možnost nastavit popruhy atp.), v otázce odolnostibezpečnostikvality provedení, vybavenosti a návodu k použití. Ověřuje také jejich soulad s českými i evropskými normami.

Test školních aktovek dTest – Značky HAMA Step by step a Topgal ve vedení

Časopis dTest se ve svém testování věnuje převážně aktovkám pro malé školáky. A my máme velikou radost, že se v jejich testech potvrdilo, že se na výběr z Agátina světa můžete spolehnout. Neboť absolutním vítězem tohoto testu je právě aktovka Hama Step by step Touch Černý pavouk, která získala nejlepší celkové hodnocení 88 %. V kategorii odolnost, bezpečnost a vybavenost dokonce získaly aktovky Hama Step by step Touch 96-100 %. Tento konkrétní typ aktovky z roku 2015 u nás v nabídce sice už nenajdete, ale jiné designy aktovek řady Touch od značky Hama ano, a můžete si být jisti, že se hodnocení vztahuje i na aktovky novějšího roku výroby.

Výborné hodnocení také získala aktovka Topgal CHI. Aktovka Topgal CHI se držela na medailových pozicích snad ve všech oblastech, ale pohoršila si v celkovém hodnocení tím, že nemá pevné lisované dno, a tudíž měla horší výsledky při delším stání v louži vody. Avšak od testování uplynula nějaká doba a Topgal se u nových kolekcí zaměřil na zlepšení, což můžete vidět v nejnovější kolekci 2021. O skvělém umístění české značky Topgal jsme nepochybovali, neboť se řadí mezi prvotřídní výrobce školních aktovek a batohů již více než 25 let.

Velký test školních aktovek – Topgal, Ergobag či Boll?

Další test školních batohů, který jste mohli v poslední době zaznamenat, vyšel v časopise Téma. Zaměřuje se na porovnání čtrnácti školních aktovek vhodné pro 1. – 3. třídu, které jsou běžně dostupné na českém trhu a hodnocení provádí jak samotní rodiče s dětmi, tak profesionální fyzioterapeut. Z těchto hodnocení pak vzniká finální známka.

I v tomto testu můžete vidět na stupních vítězů, a to na krásném prvním místě, značku Topgal. Skvělé ohodnocení získala aktovka Topgal CHI za promyšlenou ergonomii a měkčené popruhy, díky čemuž batoh skvěle sedí na zádech a hmotnost zátěže se tak perfektně rozkládá. Hodnocení dále vylepšuje chytré vnitřní členění – dno se může složit jako harmonika, takže batoh může být při neúplném naplnění užší, což si chválí hlavně přítomná fyzioterapeutka. Dalšími plusy jsou reflexní prvky, velká kapsa na svačinu, stahovací kapsa na pití a v neposlední řadě i možnost vyjmout pevnou konstrukci a batoh tak snadno vyprat.

Velký test školních aktovek – Topgal

V testu dále bodovaly školní batohy Ergobag Prime, které oceňuje především fyzioterapeutka. Považuje tento typ školní brašny za ideální a jako skvělou přidanou hodnotu vidí možnost vyjmutí vnitřní vsadky na suchý zip, čímž se ze školní tašky rázem stává batoh výletní. Tento batoh má vše, co prvňáček potřebuje – kvalitní materiál, vyztužené dno, perfektní polstrování zad s odvětráváním, vyztužené popruhy a systém, díky němuž roste brašna s dítětem. Mínusové body přišly z řad rodičů. Batoh Ergobag jim přijde až moc robustní a magnetický systém pro prvňáčka složitý. Negativně také rodiče hodnotili umístění kapsy na láhev uvnitř batohu, avšak toto Ergobag zamýšlel dobře – snaží se tím předejít nevyváženosti batohu při zátěži velké lahve s pitím z jedné strany.

Velký test školních aktovek – Ergobag

Ihned v závěsu se drží školní batoh Boll School Mate s unikátní anatomicky tvarovanou konstrukcí, která díky nastavitelnému polstrování zad i ramenních popruhů pečlivě hlídá, aby páteř zůstala rovně a zdravě se vyvíjela. Správné ergonomii pomáhají také hrudní a bederní pásy. Batoh je menších rozměrů a má jednodušší členění, tím ho fyzioterapeutka kategorizuje spíše jako skvělý turistický batoh. Ale některé rodiče i děti naopak právě toto ocení. Záleží na preferencích každého z vás.

Velký test školních aktovek – Boll

Jak vidíte, v testech se umístily značky školních batohů, které v Agátině světě široce nabízíme a již jsme vám právě tyto značky doporučovali v našich úzce specializovaných článcích. Díky nim už také dávno víte, na co se při výběru školní tašky zaměřit. K tomu přidejte vaše osobní preference, důkladně si projděte výše zmíněné testy a budete mít konečně jasno, jakou brašnu vašemu školákovi pořídit do nového školního roku.


A kdybyste se přeci jen chtěli osobně poradit, neváhejte nás navštívit na kterékoliv naší prodejně. Náš odborně proškolený personál vám s výběrem školního batohu či aktovky mile rád poradí.

Internetový obchod
Sdílet
Tereza Kotilová Píšu pro vás inspirativní články na Agátin blog. Takové články, které vám pomohou s výběrem her, hraček a pomůcek pro vaše děti. S velikou radostí některé hračky z Agátina světa osobně testuji v praxi, a to pod odborným dohledem mé dcery Rozálie.