Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog @ukecanamama - Ambasadorka Agátina světa

@ukecanamama - Ambasadorka Agátina světa

Inspirativní rozhovory 20. 8. 2019 1 minuta
Instagramová influencerka Miri, @ukecanamama, která vytvořila vlastní módní značku zaměřenou na to nejdůležitější - rodinu, v rozhovoru o svém malinkém synovi, o společenských hrách a hračkách i o lesní školce.

Spolupracuješ s obchodem Agátin svět. Co od hraček očekáváš? 

Vybrala jsem ho hlavně díky spoustě kladných recenzí. Čím je syn starší, tím více mu chci dopřát hračky, které ho nejen pobaví, ale i něco naučí. A právě proto byla pro mne Agátin svět jasná volba.
 

Dříve se hodně hračky dědily a schovávaly pro příští generaci. Budeš taky něco schovávat svým dětem na památku? 

Jsem rozhodnutá schovat jejich nejmilejší hračku jejich budoucím dětem. Stejně to udělala moje mamka mě, a bylo to krásné. :)



Jaké hry či stavebnice jsi synkovi Agátině světě vybrala? Jak se hračka osvědčila?

Jako první jsme vybrali sadu hudebních nástrojů Confettizvířátka ze savany Djeco, a skládací kostky pyramida. Od té doby máme doma každý den orchestr. :-) Se zvířátky se stále koupeme. Syn se také naučil, že kostky jdou i stavět, a nejen bourat. Každopádně už teď víme, že další objednávka bude brzy.


Hračky by měly děti především bavit a rozvíjet. V neposlední řadě dokáží utvořit společný prostor pro aktivitu celé rodiny, jako třeba společenské hry. Hrajete je doma? A jaké?

S manželem je milujeme, ale syn je na ně ještě moc malý. Tak zatím trénujeme sami, když spí. Nejvíce milujeme Krycí jména, Dixit a Bang. Proto se těšíme, až Dádík povyroste a budeme mít dalšího do party.


Čteš si se synem? Pamatuješ si na svou nejoblíbenější knihu? Jaké knihy u vás teď “frčí”?

Neustále. Knihy jsou od jeho půl roku hlavní náplní dne. Ať už jsou tam zvířátka nebo lidé, je to jedno. Hlavně když má kniha plno obrázků a úplně nejlépe, když jsou v ní pohyblivé stránky pro děti. Já mám své knihy z dětství stále schované, ale malý je dostane až trochu povyroste. Jsou to hlavně encyklopedie.

A co ve školce a škole? Už víš, kam syn jednou půjde? Klasický směr nebo nějakou alternativu? Myslíš, že by si děti měly hrát i ve škole?

Líbí se mi nápad lesních školek. Sama jsem byla 12 let skautka a vím, jak je pro děti příroda důležitá. Ohledně školy už to necháme na něm. Jestli ho bude bavit spíše sport, nebo nástroje, není problém tomu školu přizpůsobit. :)

A poslední otázka: v letošním roce podporuješ hlasování Dobrá hračka. Jaká hračka je podle tebe dobrá? A kterému kandidátovi držíš palec?

Palce držím všem hráčkám, které dělají dětem radost. Svůj hlas ale věnuji kostkám, které máme doma. Jsou to první, s čím si děti hrají, a zároveň se na nich učí.