Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Rozvíjíme slovní fantazii a logiku školáků

Rozvíjíme slovní fantazii a logiku školáků

Tipy pro výběr her a hraček 2. 10. 2018
Kateřina Hrubešová
Rychlá akce, postřeh, bereš nebo necháš být? Postřehové hry pro malé školáky a jejich rodiny či kamarády jsou plné napětí, překvapení a mnohdy nečekaných vítězství. Zahrajte si je v rodině nebo s kamarády na výletě, vždy se však dobře pobavíte. Děti si při hraní těchto společenských her od Agáty potrénují postřeh, pozornost k detailům i logické a prostorové vnímání.

Hry pro děti od 6 či 7 let

ABC Cink: Zábavná postřehová hra, ve které jde především o rychlost postřehu a pestrost slovní zásoby. Cílem je vyhledat objekt na obrázku, který odpovídá danému písmenku, a co nejrychleji cinknout na zvoneček.
Náš tip: zkuste hru s dětmi hrát v angličtině!

   

Jungle logic: Potrapte hlavičky svých dětí hrou na principu sudoku, kde jsou čísla nahrazena zvířátky. Na každé hrací kartě je uvedeno, kolik zvířátek má být v příslušném řádku a sloupci. U klasických sudoku musíte opravovat gumováním a tabulka se časem stává nepřehlednou.

 

V této hře děti do tabulek nezapisují, ale pokládají na ně žetony se zvířátky. Je to pro jejich orientaci mnohem jednodušší. Když se jim nedaří najít řešení hned napoprvé, pomáhá jednoduchý přesun žetonu na nové políčko také prodloužit jejich odhodlání hledat správné řešení a nevzdávat se příliš brzy.

Internetový obchod
Sdílet
Kateřina Hrubešová Kateřina se stará o Facebookovou stránku Agátina světa, je také autorkou mnoha článků na Agátině blogu. Zkoumá vlastnosti našich hraček do nejmenšího detailu. O své poznatky se dělí v pravidelných článcích, které jsou součástí našich newsletterů.