Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Rozvíjíme předškoláky: Hravá příprava na školu

Rozvíjíme předškoláky: Hravá příprava na školu

Rozvíjíme předškoláky 2. 4. 2022 1 minuta
Tereza Kotilová
Váš předškolák se rozvíjí mnoha směry. Nejdůležitější však je dobře se připravit na vstup do školy, kde na děti čeká čtení, psaní a počítání a spousta nových informací. Využijte naše tipy, jak udělat z přípravy na školu zábavnou hru.

Rozvíjíme předškoláky: Hravá příprava na školu

Svět dětí je světem her. Hrají si pro zábavu, ale i pro svůj rozvoj. Hraním dokážou lehce vstřebat informace, posilovat trpělivost, důvtip, kreativitu i rozvíjet svou řeč. Při správné volbě didaktické hračky dítě zabavíte a potěšíte a současně mu můžete pomoci rozvíjet se v těch oblastech, kde to nejvíc potřebuje.

Jak vybrat správnou didaktickou hru pro předškoláka

Jako rodiče nejlépe víte, jaký způsob hry vaše dítě baví a v jakých oblastech by se měl posunout. V nabídce didaktických her pro předškoláky hledejte kombinaci těchto faktorů. Vždy však mějte na paměti, aby zvolená hračka byla dostatečně variabilní. Ideální totiž je, když dítě zaujme natolik, že si s ní hraje samo (nebo se sourozencem či kamarádem) "jen tak", pro radost. V tu chvíli víte, že si při hře ani nebude uvědomovat, že se vlastně učí.

Nejoblíbenější naučné hračky pro předškoláky

Řada předškoláků se ráda učí znát písmenka, snaží se umět napsat své jméno či oblíbená slova jako "máma", "táta". Podpořit je v této snaze můžete třeba montessori hrou Moje první abeceda. Hráči se učí v této hře anglická písmena, spojují je se slovy a díky tomu se snadno učí anglickou abecedu. 
 

Jinou zajímavou možností je hra Topologix, která získala významné ocenění Dobrá hračka. Vzdělávací hra pomáhá dětem se zorientovat v prostoru. Tvořivým předškolákům můžete nabídnout také dětská razítka s abecedou.

Dalším častým tématem pro předškoláky je čas. Děti by při vstupu do školy měly znát dny v týdnu, roční a denní doby. Naučit se hodiny není snadné, a proto trénujte hravou formou například s dřevěnými hodinami a stíratelnými kartami od značky Janod. Jasně očíslované hodiny mají nastavitelné barevné ručičky, které se plynule pohybují. S těmito hodinami nebude pro žádné dítě problém pochopit čas. Skvělá je také vzdělávací hra od francouzské značky Vilac Nauč se hodiny. Hra nabízí společnou aktivitu pro všechny členy rodiny. Hromada kartiček pomáhá dětem poznávat čas a také jej dobře využít. Nebo zkuste magnetickou knihu Hodiny.



Omrkněte recenze na další zábavné vzdělávací hry v naší nabídce a podpořte zdravý rozvoj vašeho předškoláka hravou formou.

Internetový obchod
Sdílet
Tereza Kotilová Píšu pro vás inspirativní články na Agátin blog. Takové články, které vám pomohou s výběrem her, hraček a pomůcek pro vaše děti. S velikou radostí některé hračky z Agátina světa osobně testuji v praxi, a to pod odborným dohledem mé dcery Rozálie.