Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Rotraut Suzanne Bernerová je letošní vítězkou ilustrátorské ceny H. C. Andersena

Rotraut Suzanne Bernerová je letošní vítězkou ilustrátorské ceny H. C. Andersena

Čteme s Agátou 23. 9. 2016 1 minuta
Kristýna Křížová
Nejprestižnější cena v oblasti dětské literatury letos patří autorce Obrázkových příběhů Jaro, Léto, Podzim, Zima a Noc, paní Rotraut Suzanne Berner.

Ilustrátorskou část ceny Hanse Christiana Andersena, kterou uděluje IBBY - Mezinárodní sdružení pro dětskou literaturu, získala německá ilustrátorka Rotraut Suzanne Berner. Máme velkou radost: její Obrázkové příběhy patří mezi vaše i naše nejoblíbenější knihy.


Rotraut Suzanne Berner se narodila v r. 1948. V Mnichově vystudovala grafiku a design. Za svou ilustrátorskou práci získala třikrát Německou cenu za literaturtu pro mládež a řadu dalších ocenění.

U nás je známá především sérií velkoformátových knih s podtitulem Obrázkové příběhy. Knihy Jaro, Léto, Podzim, Zima a Noc neobsahují žádný text, přesto vyprávějí mnoho příběhů. Zobrazují město, jeho okolí a jeho obyvatele v různých částech roku či dne.

Na velkoplošných ilustracích, zachycujících život desítek obyvatel města, děti vyhledávají a popisují mnoho jednotlivých příběhů. Postavy v knížce přecházejí se stránky na stránku. Děti sledují a dovymýšlejí děj. Příběh, který dětem, dospělým i zvířátkům vymyslí dnes, ale může být zítra zase jiný. Každá stránka knížky skýtá totiž tolik detailů, že pokaždé může vziknou nové a nové dobrodružství.

Obrázkové příběhy Obrázkové příběhy

Knihy Rotraut Suzanne Berner si právě pro nekonečnost možností vyprávět a popisovat příběhy a situace získaly oblibu nejen u dětí a rodičů, ale také u logopedů. Právě knihy, které jsou takto otevřené, podněcují fantazii dětí a motivují je mluvit a společně s rodiči pracovat na rozšiřování slovní zásoby

Internetový obchod
Sdílet
Kristýna Křížová Kristýna je zakladatelka a duše Agátina světa, kterému dává směr. Spolu se svou sestrou Lucií zkoumají české i zahraniční značky, aby do Agátina světa zařadily ty nejlepší hry a hračky. Protože jen hry, hračky, knížky a stavebnice, které vynikají přínosem pro děti, kvalitou zpracování, bezpečností i designem mohou patřit do Agátina světa. A takový je pak svět, který pro nás tvoří.