Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Pipasik: Kreativní papírové aktivity inspirované principy Montessori

Pipasik: Kreativní papírové aktivity inspirované principy Montessori

Tipy pro výběr her a hraček 17. 2. 2023
Tereza Kotilová
Rádi bychom vám blíže představili krásnou českou značku, která se inspiruje v metodě Montessori a vytváří vzdělávací hry a kreativní sešity pro děti. Poznejte s námi Pipasik a učte se s dětmi hrou.

Kreativní papírové tvoření Pipasik

Kde se vzal Pipasik? 

Dvě maminky Zuzana Šuleková a Jitka Musilová jsou srdcem i hlavou malého autorského týmu, který pro děti připravuje kreativní a naučné aktivity inspirované principy Montessori. Začaly už na rodičovské dovolené, kdy svým dětem připravovaly vlastní edukativní hry, kreativní sešity či různé papírové skládačky. Svoje výtvory posléze sdílely s ostatními rodiči, kteří byli nadšení. Tento pohon roztáčel motivaci na maximum až tak, že se postupně z koníčku stala značka Pipasik, kterou dodnes tvoří s radostí a láskou právě pro vás. 



Pipasik

Inspirace v Montessori principech 

Své zábavné a rozvíjející hry Pipasik koncipuje podle principů italské pedagožky Marie Montessori. Mezi ty nejdůležitější patří "zvládnu to sám”. Proto děti v jejich autorských papírových hrách řeší úkoly, ve kterých si samy nebo s malou asistencí dospělého poradí s novou činností. Pro rozvoj dětí je totiž důležité zvládnout novou činnost či vyřešit nový úkol. Důležitý je u toho proces učení, i když může vést přes chyby a klopýtání. Konečný úspěch pak děti motivuje k dalšímu poznávání a rozvoji. 

Pipasik: Inspirace v Montessori

Učení hrou 

Pipasik se snaží o to, aby děti ve všech autorských papírových hrách našly zábavu a poučení zároveň. Jejich cílem je, aby si děti zlepšily manuální zručnosti a také se něco nového dozvěděly. Z našich zkušeností můžeme říci, že se možná dozvíte něco nového i vy, milí rodičové. 😊  


Obrázkové hry jsou vytvářeny jednoduše a srozumitelně, aby je pochopily a zvládly i menší děti. 

Pipasik: Učení hrou

Naučná sada vyšívání Stela

Máte doma vášnivého pozorovatele oblohy, kterého zajímají hlavně souhvězdí? Pak by se vám pro něj mohla hodit vyšívací sada Stela, díky které se naučí poznávat sedm souhvězdí severní oblohy. Jak? Každé souhvězdí si vyšijí na kartičky svíticí nití a další informace se dozvědí v praktickém průvodci hvězdnou oblohou.
 
Pipasik: Naučná vyšívací sada Stela

Kreativní sešit Poznávej ptáčky 

Co takhle vyzkoušet pracovní sešit Poznávej ptáčky plný úkolů, ve kterém se děti naučí rozpoznávat několik druhů našich ptáků. Jednotlivé úkoly navíc děti provedou celým rokem z ptačí perspektivy. Doporučujeme dětem již od 3 let.
 
Kreativní sešit Poznávej ptáčky

V brožurce jsou nejen stránky s kreslením, stříháním a lepením, ale i šest poznávacích karet ptáčků (sýkora koňadra, zvonek zelený, červenka obecná, vrabec domácí, pěnkava obecná, vlaštovka obecná), které si děti samy dotvoří a můžou z nich vytvořit vlastní malou knížku.

Kreativní sešit Poznávej ptáčky se pyšní oceněním Zlatá stuha v kategorii literatura faktu pro děti a mládež. 

Kreativní sešit Poznávej ptáčky

Využijte výhodného balíčku tvořivých sešitů, ve kterém dostanete právě naučnou brožuru Poznávej ptáčky ZDARMA. 

Věříme, že s Pipasikem si vy i vaše děti užijí spoustu zábavy. 

Internetový obchod
Sdílet
Tereza Kotilová Píšu pro vás inspirativní články na Agátin blog. Takové články, které vám pomohou s výběrem her, hraček a pomůcek pro vaše děti. S velikou radostí některé hračky z Agátina světa osobně testuji v praxi, a to pod odborným dohledem mé dcery Rozálie.