Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Omalovánky od Djeco pro chvíle klidu

Omalovánky od Djeco pro chvíle klidu

Stáhněte si zdarma 26. 3. 2021
Kateřina Hrubešová
Nechte se okouzlit krásnými omalovánky od francouzské značky Djeco. Dvacet listů relaxačních omalovánek jsou skvělou zábavou v této uspěchané době. Děti jsou neustále pod tlakem tabletů a mobilů a on-line prostředí se na ně valí ze všech stran. Vytiskněte jim relaxační omalovánky, které jim pomohou vypnout, relaxovat a přijít na jiné myšlenky. Nepotřebujete k tomu nic víc než pastelky a trochu trpělivosti.

Omalovánky proti stresu

Mandaly

Obrázky mandal jste si již mohli stáhnout na našem blogu a věříme, že nadchly nejen vaše děti. Francouzská značka Djeco vytvořila dalších deset obrázků mandal opět ve spolupráci s jejich dvorní ilustrátorkou Smahane Girardet. Obrázky stáhněte, vytiskněte a nechtě děti dotvořit. Obrázek pak můžete i zarámovat. Vytvoří krásnou dekoraci do haly, ložnice i dětského pokojíčku. Tvoření zvládnou i předškoláci. Mandaly můžete stáhnout ZDE.
 

Omalovánky mandal patří mezi antistresové tvoření. Jejich původ pochází z východní kultury a v překladu znamenají ornament, kolo, kruh, oblouk nebo dokonce i magický kruh. Malování mandal pomáhá zlepšovat koncentraci, přesnost a trpělivost. Zároveň pomáhají uvolňovat napětí a zbavují vás stresu.

Ilustruce Smahane Girardet můžete znát z mnoha her a kreativních sad značky Djeco. Velmi oblíbenou je karetní hra Bogos,  která se dá hrát ve dne i v noci. Hra připomíná kvarteto, ale místo čtveřice společných karet se snažíte jako první dát dohromady kostru.


 

Motýlí říše

Další omalovánky, které si můžete stáhnout, jsou na motivy motýlí říše. Na deseti listech nahlédnete do světa obyvatel motýlí louky, která poskytuje útočiště lučnímu kvítí a řadě hmyzích druhů. Vytiskněte omalovánky pro děti a nechte je vytvořit pestrobarevnou louku. I tento obrázek může krásně vyzdobit interiéry vašeho domova nebo jako dárek potěší srdce vaší babičky.
 

V dnešní uspěchané době jsou antistresové omalovánky zaručeným způsobem, jak zklidnit tělo i mysl a odreagovat se. Stejně pozitivně působí i skládání puzzlí, které navíc patří mezi velmi oblíbené dětské aktivity. Při skládání puzzlí směřuje veškerá pozornost na jediný cíl - postavit z hromady malých dílků výsledný obraz, který si můžete zarámovat nebo nim vyzdobit i dětský pokoj. Postavte si sami nebo s celou rodinou puzzle se zvířecím obrazem - tygra, slona či chameleona. Nebudete ani na chvíli litovat času stráveného nad spojováním jednotlivých dílků.

 

Internetový obchod
Sdílet
Kateřina Hrubešová Kateřina se stará o Facebookovou stránku Agátina světa, je také autorkou mnoha článků na Agátině blogu. Zkoumá vlastnosti našich hraček do nejmenšího detailu. O své poznatky se dělí v pravidelných článcích, které jsou součástí našich newsletterů.