Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog @olies_mummy - Ambasadorka Agátina světa

@olies_mummy - Ambasadorka Agátina světa

Inspirativní rozhovory 8. 8. 2019 1 minuta
@olies_mummy je mladá aktivní maminka syna Olivera, která s ním ráda objevuje svět kolem sebe, má ráda edukativní a kvalitní hračky. Nikdy se nenudí, z každého dne dokáží společně dostat maximum.

Spolupracuješ s obchodem Agátin svět. Proč sis ho vybrala?

To je velice jednoduché. Na trhu je několik firem, značek, které nabízejí dětské hračky všech typů a forem, jenomže málo z nich klade důraz právě na kvalitu, originalitu a především kreativitu. Obchod Agátin svět má pro mne smysl a především potenciál. Vaše hračky baví nejen ty malé, ale i nás dospělé, rodiče! 

Dříve se hodně hračky dědily a schovávaly pro příští generaci, nejspíš asi z pocitu nejistoty, jak bude. Dneska už naštěstí žijeme jinak, budeš taky něco schovávat svým dětem na památku? 

Ze své zkušenosti vím, že z hraček, které jsem dostala od svých rodičů, jsem byla jako malá holka paf! Stará rubikova kostka, ježek v kleci, stará leporela a pohádkové knížky... Vzpomínky, mé dětství. Svému synovi od mala zakládám kufřík milníkových předmětů, hraček. Jsem si jista, že mezi nimi bude mít své čestné místo také některá z Agátina světa. 

Jaké hry či stavebnice jsi synkovi v Agátině světě vybrala? Jak se hračka osvědčila? 

Výběr nebyl vůbec jednoduchý, tolik krásných hraček a jedinečně provedených, myslících na vnímání a prožitek dítěte ze samotné hry. Nakonec jsem zvolila po předchozí zkušenosti s vláčkodráhou jsme vybrali rozšířenou sadu vláčkodráhy, dřevěný kamion s auty, domino a puzzle. Nejvíce se nám osvědčila právě vláčkodráha, stavíme ji snad od rána do večera a syna neomrzí. Skvělým výběrem byly také puzzle s dopravními prostředky, těch se nemůžu naopak nabažit já, máma. :-) 

Hračky by měly děti především bavit a rozvíjet. V neposlední řadě dokáží utvořit společný prostor pro aktivitu celé rodiny, jako třeba společenské hry. Hrajete je?

S tímto tvrzením naprosto souhlasím. S Oliverem se snažím sdílet téměř každou jeho aktivitu, prozkoumávat nové hry, pozorovat jej při učení se nových činností a pozorovat tak jeho pokroky. Do budoucna určitě nějaké pořídíme, nyní by u nás vůči věku malého postrádaly smysl. 

              

Čtete si se synem? Pamatuješ si na svou nejoblíbenější knihu?

Knihy miluji a k lásce k nim učím vést i své dítě. Nejraději jsem měla a stále mám pohádky od Hanse Christiena Andersena, na ty nedám dopustit. U nás se teď nejvíce točí minipedie od Svojtky Objevujeme svět, Gerda - příběh velryby a k Vánocům jsme pořídili ,,Mami, čti mi”. Jedná se o soubor několika krátkých pohádek, u kterách svou pozornost udrží i malé dítě. Za nás kup roku! 

Už víš, kam syn půjde do školy a školky? Myslíš, že by si děti měly hrát i ve škole? 

To je pro mne zatím hudba budoucnosti. Rodičovskou dovolenou mám na 4 roky. Oli je takový pan hračička, takže zastávám tvrzení škola hrou. Dítě dle mne tak dosáhne lepších a viditelných výsledků. 
 

A poslední otázka: v letošním roce jsi podporovala hlasování Dobrá hračka. Jaká hračka je podle tebe dobrá?

Hlasování jsem podpořila a vybrat toho nej, bylo těžší než se zprvu zdálo. Po dlouhém rozhodování se mým favoritem stala hra Hmatej a najdi. Rozvíjí u dítěte hned několik podnětů a schopností. Nádherné provedení, zaujme na pohled a jen tak vás nepustí.