Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Voňavé, měkké a zcela bezpečné hračky pro nejmenší značky Clemmy

Voňavé, měkké a zcela bezpečné hračky pro nejmenší značky Clemmy

Tipy pro výběr her a hraček 10. 10. 2020 2 minuty
Kateřina Hrubešová
Snad každé dítě si rádo hraje s kostkami. Nejdříve je zkoumá svými malými prsty, zjišťuje, co vše se s nimi dá udělat. A ze všeho nejvíce je potřeba je pořádně ochutnat. A právě proto při výběru kostek pro nejmenší děti bychom měli klást velký důraz na kvalitu a bezpečnost. Tradiční italská značka Clementoni vyrábí pro nejmenší děti kostky Clemmy, které přesně splňují tyto požadavky. Jsou měkké, voňavé a především bezpečné. Hra s kostkami Clemmy rozvíjí senzorické a prostorové vnímání, manuální dovednosti a také fantazii dítěte.
 

Značka Baby Clemmy od Clementoni

Společnost Clementoni vyrábí hračky pro děti více než čtyřicet let. Za ty léta posbírala mnoho zkušeností a stala se úspěšnou zejména pro svoji kreativitu, nadšení a důraz na kvalitu. Zakladatel, Mário Clementoni, říká: "Hra je důležitou činností. Provází nás po celý život a je zásadní pro rozvoj inteligence. Tohle je moje pevné přesvědčení a já jsem se k této myšlence nadšeně věnoval a zkoumal ji po celý svůj život." Clementoni pomáhá dětem přirozenou formou se učit, podporuje jejich růst a vývoj pomocí jazyka, který umí nejlépe.  Vyrábí didaktické hračky pro děti všech věkových kategorií. Z výrobků firmy Clementoni jsou na našem trhu oblíbené zejména experimentální sady s názvem Science & Play a barevné gumové kostky Clemmy pro nejmenší děti, které ještě nemají natolik rozvinutou jemnou motoriku.

 

Obyčejné gumové kostky Clemmy

Hračky jsou důležitou součástí života dětí. Kostičky patří mezi první hračky a jsou velmi oblíbené. Kostičky Clemmy jsou vyrobeny z měkké netoxické gumy a jsou pro dítě naprosto bezpečné. Navíc krásně voní po vanilce. Malé děti zkoumají hračky - ze všeho nejraději je dávají do úst a hmatem vnímají jejich povrch. Výhodou kostiček Clemmy je, že se snadno udržují v čistotě. Jsou totiž omyvatelné, lze je mýt v myčce na nádobí nebo vyvařit při nízké teplotě. Takže rodiče nemusí mít obavy, když si dítě hračku strčí do úst.



Kostky Clemmy si drží svůj tvar. Guma je dostatečně elastická, že povolí pod stiskem dětské ruky, ale natolik pevná, že drží tvar. Materiál je zdravotně nezávadná a zcela bezpečná. Další výhodu vidíme v tom, že materiál je nerozbitný a nedělá hluk při dopadu na zem. Pokud při hře dítě nedopatřením spadne na kostky, nezraní se v porovnání s klasickými dřevěnými kostkami. 

 

Baby Clemmy - neodolá žádné batole

Hraní s kostkami Clemmy je zábava. Díky svým barvám přitahují pozornost dítěte. Nejdříve je pozorují, pak ochutnávají a když dítě trochu povyroste, pouští se do složitějších staveb. 

Velmi oblíbený je prostrkávací kyblík s kostkami. Praktický kyblík slouží jako úložný prostor pro kostičky a víko je prostrkávací základna. Pomocí kostek se dítě učí poznávat barvy a jednotlivé tvary. Vzbuzují zvědavost a malí průzkumníci velmi brzy zjistí, jaká kostička se vejde do příslušného otvoru.  

Tahací hračky sklízí velký úspěch. Clemmy nabízí tahací želvu, která ukrývá pod krunýřem patnáct barevných kostiček. Krunýř je odklápěcí a jeho horní část tvoří základnu pro stavění například velkých komínů. Želva slouží i jako úložný box pro kostky a ještě ji mohou využít jako oporu při kleku na kolenou a prvních pokusech při zvedání.  

Novinkou jsou sady se zvířátky. Mají krásné barvy a každá sada obsahuje něco jiného. Sada šťastná farma přiblíží dětem práci na farmě. Farmář se svým pejskem, kravičkou a koníkem se už těší, až mu děti postaví z kostiček jeho farmu. Nechybí ani traktor a valník pro práci na poli. Sady kostiček s knížkou obsahují měkkou knížku s motivem domácích nebo hospodářských zvířátek. Kniha s barevnými obrázky a vzory stimuluje zrak dítěte. V každé sadě najdete šest gumových kostiček se třemi postavičkami zvířátek.  

"S kostičkami Clemmy máme bohaté zkušenosti. Vyrostly na nich mé tři děti a vždy představovaly ohromnou zábavu. S žádnou jinou hračkou si nevydržely tak dlouho hrát jako s kostičkami Clemmy. Spokojenost byla i na mé straně, protože jsem se nemusela bát, že děti se při hře zraní.", říká Kristýna, spolumajitelka Agátina světa a máma tří dětí

TIP: Velkou zábavu s kostkami Clemmy si děti užíjí také ve vaně. Díky gumovému materiálu jsou vhodné i na vodní radovánky.


 
Internetový obchod
Sdílet
Kateřina Hrubešová Kateřina se stará o Facebookovou stránku Agátina světa, je také autorkou mnoha článků na Agátině blogu. Zkoumá vlastnosti našich hraček do nejmenšího detailu. O své poznatky se dělí v pravidelných článcích, které jsou součástí našich newsletterů.