Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Valentýnské tvoření: Srdce z lásky

Valentýnské tvoření: Srdce z lásky

Tvoření a vyrábění 4. 2. 2024 2 minuty
Tereza Kotilová
Blíží se svátek zamilovaných. Ať už Valentýna slavíte, nebo to není svátek pro vás, proč neudělat radost někomu jen tak. Třeba proto, že ho máme rádi, vážíme si ho, nebo abychom mu vykouzlili úsměv na tváři? Vezměte děti a pojďte společně s námi vytvořit barevné valentýnské srdce. Vždyť vlastnoručně vyrobené dárky z lásky udělají tu největší radost.

Valentýnské tvoření

Co budeme potřebovat?

Pokud chcete být kreativní, přiberte k ruce staré noviny, razítka Aladine, barevné pastelky či další zajímavé ozdobné prvky dle vaší fantazie.

Jak postupovat?

1. krok

Začneme přeložením barevných papírů napůl a jejich následným rozstřihnutím na dvě stejné části (formát A5). Menším dětem pomohou rodiče se stříháním, starším se nebojte půjčit nůžky do ruky.
 
Vznikne nám osm půlek. Vezmeme čtyři barevné papíry a přeložíme je ještě jednou napůl, abychom mohli nakreslit symetrické srdce. Dbejte na to, aby místo ohybu bylo přesné a hladké. Můžeme dohladit například pomocí pravítka. 

Valentýnské tvoření: Srdce z lásky

2. krok

Máme-li přeloženo, můžeme začít malovat polovinu srdce. Nejdříve namalujeme polovinu srdce přibližně na celou výšku papíru. Poté namalujeme ještě jednu polovinu srdce, která začne přibližně 1 cm níže. Vystřihneme vnější srdce. Vnitřní nebudeme vystřihovat celé – začneme stříhat ve spodní části a skončíme cca 0,5 cm před ohybem. Vznikne nám malá knížka ve tvaru srdce.

Valentýnské tvoření: Srdce z lásky

3. krok

Otevřeme střed knihy a tužkou si naznačíme místa ohybu srdce jako je znázorněno na obrázku. Pomocí pravítka uhladíme.

Valentýnské tvoření: Srdce z lásky

4. krok

Nastříháme si barevné proužky o velikosti 0,5 cm. Záleží na vaší fantazii, zda použijete pouze jednu barvu či zvolíte více barev a uděláte přáníčko pestré. Vezmeme první proužek a lepidlem připevníme k srdíčku. A motáme, motáme…když proužek dojde, připojíme lepidlem další. Pokračujeme tak dlouho, dokud nebude srdíčko ozdobené dle našich představ. Fantazii se meze nekladou. Můžete použít na proužky staré noviny, třpytky, razítka apod. Důležité je vše dobře přilepit!

Valentýnské tvoření: Srdce z lásky

5. krok

Takové přání z lásky je potřeba mít na očích, proto vytvoříme z papíru háček na pověšení. Vystřihneme proužek a složíme ho do tvaru "U". Lepidlem přilepíme na zadní stranu srdce.

 

Valentýnské tvoření: Srdce z lásky

6. krok

A už máme skoro hotovo! Nyní zbývá naplnit srdce láskou. Buďte originální, vtiskněte do něj něco osobitého a namalujte obrázky, vlepte fotografie či samolepky nebo třeba napište básničku.

Valentýnské tvoření: Srdce z lásky

Videonávod

Radši koukáte, než čtete? Pusťte si video a začněte tvořit.
 

Užijte si odpoledne plné tvoření s vašimi ratolestmi a nechte prostup na jejich fantazii. Každé srdíčko bude jen a jen ten váš originál plný lásky.

Zdroj naší inspirace: www.krokotak.com

Internetový obchod
Sdílet
Tereza Kotilová Píšu pro vás inspirativní články na Agátin blog. Takové články, které vám pomohou s výběrem her, hraček a pomůcek pro vaše děti. S velikou radostí některé hračky z Agátina světa osobně testuji v praxi, a to pod odborným dohledem mé dcery Rozálie.