Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Školní aktovky HAMA chrání přírodu

Školní aktovky HAMA chrání přírodu

Tipy pro rodiče školáků 20. 4. 2020 3 minuty
Kateřina Hrubešová
Německá společnost Hama a její školní aktovky Step by Step a batohy coocazoo se vyznačují vysokou kvalitou zpracování a vlastním jedinečným designem. Hama však věnuje velkou pozornost také ekologickému nakládání se zdroji. Společné budování lepší budoucnosti pro naši planetu je pro Hamu zásadní. Proto si stanovila za cíl, že spojí své úsilí o dokonalou školní tašku s velkou péčí věnovanou dopadům výroby školních aktovek na životní prostředí.

V posledních letech se slovo ekologicky šetrný výrobek skloňuje ve všech pádech. Stále více lidí třídí odpad, šetří energii, používá šetrné přípravky osobní hygieny, ale doplňky jako jsou školní batohy nás moc nezajímají. Je to velká škoda. Stojí rozhodně za zamyšlení, zda by i v této oblasti nebylo prospěšné vybírat výrobky, které jsou ekologické a mají pozitivní dopad na přírodu.

Školní aktovky HAMA chrání přírodu

Proč si zamilovat školní batohy Hama?

Německá značka Hama patří mezi osvědčené dodavatele školních batohů. Jejich značky, Hama a coocazoo, dělají radost dětem po celém světě. Pyšní se kvalitním zpracováním a originálním designem. Všechny aktovky a batohy jsou vyráběny tak, aby dlouho vydržely a snižovaly tak produkci odpadu zatěžujícího přírodu. Každý zákazník si přeci přeje, aby s nimi děti prožily i několik školních let. Odolnost totiž znamená také i méně odpadu, tudíž je to výhodné nejen pro uživatele, ale i pro naši planetu. Tvůrcům batohů Hama není příroda lhostejná a je pro ně samozřejmostí zlepšování výrobních procesů, vybírání vhodných surovin a snižování spotřeby vody, energií a chemikálií. Ideální podmínky se snaží zajistit také svým zaměstnancům. Hama jde příkladem všem svým obchodním partnerům, záleží jí na tom, aby dodavatelé pro školní tašky měli pověst solidní firmy. Férová produkce patří mezi hlavní dlouhodobé cíle značky Hama. 

Recyklované PET lahve

Staré PET lahve neznamenají pouze odpad. Mohou být znova použity a přeměněny na nový produkt. Jak? Recyklované PET lahve se zpracují a vznikne příze, která najde uplatnění při výrobě látek. Značka Hama nechce, aby PET lahve končily zbytečně na skládkách nebo v přírodě. Proto vyrábí školní aktovky a batohy ze 100% recyklovaných PET lahví. 

PFC Free


PFC neboli perfluorované chemikálie se často používají pro vodoodpudivost textilií pro outdoorové využití. Tyto chemikálie prokazatelně škodí životnímu prostředí a mají nežádoucí vliv na zdraví živočichů. Mohou být nebezpečné i pro lidi, pokud je požíváme s potravou nebo pitnou vodou. Značka Hama se záměrně vyhýbá používání těchto látek a použivá impregnaci bez fluorocarbonu (PFC).

Fair Wear

Hlavním cílem nadace Fair Wear (FWF) je kontrolovat a zlepšovat úroveň pracovních podmínek v textilním průmyslu po celém větě. Velký důraz je kladen na důstojnou mzdu, přiměřenou pracovní dobu a bezpečnosti i zdraví zaměstnanců. Značka Hama je členem FWF a všechny výrobních závody podléhají pravidelné kontrole. 

Humedica

Značka Hama říká: "Podporovat naši partnerskou humedicu darem v naturáliích je věcí našeho srdce." V dnešní době by mělo být samozřejmostí pomáhat lidem v nouzi po celém světě. Cílenou podporu dostávají země se špatným vzdělávacím systémem, například výstavbou škol a školek. Humedica tak dává dětem šanci na lepší budoucnost.

Klimaneutral

Značka Hama si uvědomuje, že při výrobě a přepravě školních aktovek a batohů Hama vznikají emise oxidu uhličitého (CO2). Proto podniká kroky zaměřené na ochranu a obnovu přírody a kompenzuje emise prostřednictvím spolupráce s ClimatePartner. Podporuje obnovu lesních porostů v Santa Maria v Brazílii, kde se situace kolem amazonského pralesa se den ode dne zhoršuje. Tento projekt chrání více než 71 000 hektarů brazilského amazonského pralesa před odlesňováním, těžením a pálením. 

Trvale udržitelný rozvoj

Značka Hama je partnerem organizace bluesign®. Tato organizace sleduje nejen jednotlivé produkty, ale i celý dodavatelský řetězec z hlediska využívání zdrojů, dopadů na lidi a na životní prostředí. Hlavním cílem je snížit ekologickou stopu během celého dodavatelského řetězce. Značka Hama vnímá odpovědnost za lidi a přírodu a garantuje výrobu všech svých produktů efektivně z hlediska přírodních zdrojů a bez použití chemických látek.

Dlouhodobé používání

Udržitelnost neboli jiným slovem dlouhodobé používání věcí. Školní aktovky i doplňky Step by Step a školní batohy i doplňky coocazoo se vyznačují vysokou kvalitou. Mají tak nejlepší předpoklady pro to, aby s vámi prožily mnoho školních let!
 


Školní aktovky Hama a batohy coocazoo ze 100% recyklovatelných PET lahví

Od září 2019 vyrábí značka Hama školní aktovky Step by Step a školní batohy coocazoo z 100% recyklovatelných PET lahví. Obrázek níže znázorňuje, kolik recyklovatelných PET lahví je potřeba na výrobu školního setu Step by step a školního batohu coocazoo ScaleRale.

Školní aktovky HAMA chrání přírodu

Hama svým chováním reaguje na pokračující zamořování planety plasty. Recykluje se jich pouze necelá desetina, miliony tun ročně končí v mořích a oceách. Plastový odpad ve vodách se hromadí a tvoří se tzv. plovoucí odpadkové ostrovy. Jeden takový vznikl z odpadů, které přináší Tichý oceán z obou břehů. Označuje se jako Velká tichomořská odpadková skvrna. Plastové mikročástice ohrožují mořské živočichy, kteří si pletou plast s potravou. Následně je konzumuje i člověk.


 

Redukce plastů

Přispět ke snížení spotřeby plastů je jedním z dlouhodobých závazků značky Hama. V roce 2019 se zaměřili na redukci plastových sáčků. Na jednu aktovku Step by Step ušetřili 4 plastové sáčky, celkově 670 000 plastových sáčků. U školních batohů coocazoo se přestaly využívat platové sáčky na úchytech zipů. Tahle drobnost celkově se ušetřila 560 000 plastových sáčků. 


 

 

Internetový obchod
Sdílet
Kateřina Hrubešová Kateřina se stará o Facebookovou stránku Agátina světa, je také autorkou mnoha článků na Agátině blogu. Zkoumá vlastnosti našich hraček do nejmenšího detailu. O své poznatky se dělí v pravidelných článcích, které jsou součástí našich newsletterů.