Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Kristýna doporučuje: Jaké vybrat knihy pod stromeček

Kristýna doporučuje: Jaké vybrat knihy pod stromeček

Čteme s Agátou 5. 12. 2020 2 minuty
Kateřina Hrubešová
Jak vybrat z tisíce nových knižních titulů, které u nás každoročně vycházejí, ty opravdu kvalitní a dobré pro vaše děti? V Agátině světě vybírá knihy Kristýna, velká milovnice knih, spolumajitelka Agátina světa a máma tří dětí. Na její výběr se můžete vždy spolehnout a tady je její letošní výběr pro vás.

"Knihy jsou pro děti pozvánkou do říše fantazie, kde vše je možné. Díky čtení se především obohacuje slovní zásoba, formují se vlastní hodnotové postoje a rozvíjí se fantazie a sociální dovednosti dítěte. Čtení je důležitou činností, která by v životě dětí neměla chybět! Knihy, které doporučuji, můžete s klidným srdcem koupit jako vánoční dárek", říká Kristýna.

Doktor Proktor se vrací

Jo Nesbo je především znám jako autor severských detektivek. Píše však také humorné knížky pro děti, v nichž vystupuje jako hlavní postava doktor Proktor. Ten se proslavil především svým prdícím práškem. V nové knize Zachrání doktor Proktor Vánoce? se malí čtenáři setkávají se všemi známými a oblíbenými postavami. Tentokrát hrdinové musí vyřešit problém s Vánocemi. Chamtivý obchodník Trán totiž koupil veškerá práva k Vánocům. Kdo chce slavit nejkrásnější svátky v roce, musí nejdříve utratit slušnou sumičku v jeho obchodních domech. Po ulicích chodí speciální vánoční policie a kontroluje, jestli náhodou někdo neoprávněně nezpívá koledy, nevaří vánoční kaši či nepije vánoční punč. Co budou dělat ti, kteří nemají tolik peněz, aby mohli za Vánoce zaplatit? Doktor Proktor, Bulík a Líza se s tím nechtějí smířit a rozhodnou se zachránit Vánoce. Čeká je spousta práce a jedno velké dobrodružství.

Jo Nesbo: Zachrání doktor Proktor Vánoce?

Fantastický příběh o podzemní říši Mytologii

"Nejoblíbenější knihou mého dětství je jednoznačně Mluvící balík od Geralda Durrella. Její poutavý příběh, v němž se prolínají skutečné děti a zvláštní bytosti z říše Mytologie, otevřel cestu žánru fantasy a fenoménu Harryho Pottera. Mluvící balík ilustroval úžasný Adolf Born, který dokonale vystihl zvláštní atmosféru říše Mytologie a jejích bájných postav.", říká Kristýna.

Fantastický příběh o podzemní říši Mytologii

Děj příběhu se odehrává v podzemní říši Mytologii, kterou vytvořil velký kouzelník Hengist Hannibal Velebobule, aby zachránil pohádkové bytosti před úplným vyhynutím. Po staletích klidného a spokojeného života si však baziliškové vzali do hlavy, že si podrobí ostatní obyvatele říše a ovládnou celou Mytologii. A kdyby se dva bratři, Šimon a Petr, a jejich sestřenice Penelopka nešli jednoho odpoledne na pláž koupat, nikdy by neobjevili tajemný mluvící a nikdy by se nedozvěděli o podzemní říši Mytologii a jejím ohrožením. Děti se vydávají na cestu fantastických dobrodružství! A kdoví jak by to dopadlo s podzemní pohádkovou říší, kdyby se děti nevydaly na pomoc...

Mluvící balík - audiokniha CD MP3

Inspirující příběhy skutečných mužů a žen

Tady nečekejte žádné dobrodružné a fantazijní příběhy. Tyto knihy obsahují příběhy obyčejných mužů a žen z doby minulé i současné, kteří se dokázali stát vzorem pro ostatní a učinit svět lepším. Přečtěte si s dětmi tyto fascinující a velice inspirující příběhy a povzbuďte je, aby se nebály jít za svými sny. 

Inspirující příběhy skutečných mužů a žen

Dvě italské autorky, Elena Favilli a Franchesca Cavallo, napsaly inspirativní knihu pro malá děvčata. Příběhy jsou psané srozumitelně, aby je pochopili děti od šesti let. Vlevo na stránce najdete vždy příběh výjimečné ženy a vpravo naleznete ilustraci. Na knize se podílelo celkem 60 výtvarnic z celého světa a výsledek je opravdu povedený. Na koho se můžete těšit? Julia Child, Frida Kahlo, Kleopatra, Yoko Ono či železnou lady Margaret Thatcher. Příběhy vás zavedou jak do minulosti, tak do současnosti.  

Půlnoční gang

"David Walliams si získal srdce dětských čtenářů humornými tituly Babička drsňačka, Dědečkův velký útěk či Nejhorší děti na světě. A jinak to nebude ani u Půlnočního gangu. Jsem už o něco starší než cílové publikum této knihy, ale slova jako "půlnoční" a "gang" ve mě vyvolávají stále živé vzpomínky na dětství, na naše tajné hry spolu se sestrou uprostřed noci na chatě a na nebezpečné experimenty, kterým noc dodávala zvláštní kouzlo...", vzpomíná Kristýna 

V příběhu Půlnoční gang nehovoříme o kamarádech, který v noci během spánku rodičů vkrádají do ledničky, aby usrkli mléko či ulomili potají kousíček čokolády. Jde o dobrodružství v mnohem větším měřítku, jehož hlavní hrdina Tom se jednoho dne ocitne v nemocnici. Setkává se zde s Půlnočním gangem, který plní sny nemocným dětem. Zažijete mnoho legrace a setkáte se s nezapomenutelnými postavami. David Walliams vás bude bavit a zanechá úsměv na rtech za poslední stranou. 

Knížka Půlnoční gang


 

Internetový obchod
Sdílet
Kateřina Hrubešová Kateřina se stará o Facebookovou stránku Agátina světa, je také autorkou mnoha článků na Agátině blogu. Zkoumá vlastnosti našich hraček do nejmenšího detailu. O své poznatky se dělí v pravidelných článcích, které jsou součástí našich newsletterů.