Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog @denikbatolete - Ambasadorka Agátina světa

@denikbatolete - Ambasadorka Agátina světa

Inspirativní rozhovory 1. 8. 2019 1 minuta
Lucie, maminka dvou holčiček Natálky a Nelinky a instagramová influencerka @denikbatolete, se svým holčičkám snaží věnovat, co to jen jde a všemožně je podporuje. Starší Natálku pak ve všem, co jí baví, hlavně v kreslení, malování, prohlížení knih a tvoření.

Spolupracuješ s obchodem Agátin svět. Proč sis ho vybrala a jaký má pro tebe význam kvalita hraček pro děti. Co od hraček očekáváš? 

Na Agátin svět jsem narazila už před dvěma lety, když jsem hledala smysluplné hračky pro Natálku. Líbila se mi přehlednost e-shopu, velký výběr hraček a především množství hraček dřevěných. Mám velkou radost, že mohu spolupracovat právě s tímto obchodem a dát tak o něm vědět dalším maminkám. Od hraček očekávám především to, aby nějakým způsobem přispívaly k rozvoji dítěte.

Dříve se hodně hračky dědily a schovávaly pro příští generaci, nejspíš asi z pocitu nejistoty, jak bude. Dneska už naštěstí žijeme jinak, budeš taky něco schovávat svým dětem na památku? 

Jak jsem už zmínila, u nás vedou hračky dřevěné, na kterých je fajn právě to, že jsou „nerozbitné“. Ráda také vybírám a kupuji hračky, které využijí mladší i starší děti zároveň. O tom, jestli je budu schovávat, darovat někomu jinému, nebo co s nimi poté udělám, jsem ještě nepřemýšlela.

Jaké hry či stavebnice jsi dětem v Agátině světě vybrala? Jak se hračka osvědčila?

Když byla Natálka menší, milovala naučnou rozvíjející hru Domečky. Hra má 3 varianty, kde si děti procvičují manuální zručnost, slovní zásobu, soustředění, jemnou motoriku, pozornost... Děti v ní hledají domečky pro několik zvířátek a vkládají je jako puzzle. 

Druhým velkým objevem a velmi oblíbenou stavebnicí u Natálky je Mozaika Fantacolor Junior, díky které se naučila barvy! Mimo barev se dítě naučí trpělivosti, soustředění, tvořivému myšlení a manuální koordinaci.
 
Hmatej a najdi je dřevěná hra, která u nás v rodině baví každého. Dá se hrát různě a uzpůsobit se tak věku dítěte. Spolu s Hmatej a najdi u nás v současné době frčí Dřevěná balanční hra Velryba. Je opět naučná a dítě rozvíjí (procvičení barev, motorických dovedností, manuální zručnosti, soustředěnost...).
 
Tento typ hraček nikdy neomrzí a Natálka i celá rodina jsme si je velmi oblíbili.

 

Hračky by měly děti především bavit a rozvíjet. V neposlední řadě dokáží utvořit společný prostor pro aktivitu celé rodiny, jako třeba společenské hry. Hrajete je doma? A jaké?

Společenské hry jako takové ještě v pravém slova smyslu kvůlí Natálky věku nehrajeme. Hrajeme však hry společně, ať už Natálka se mnou, nebo s ostatními dětmi a kamarády, se kterými často tráví čas i víkendy. 

 

Čtete si s dětmi? Pamatuješ si na svou nejoblíbenější knihu? Jaké knihy u vás teď “frčí”?

Čteme si hodně a čteme každý den. Knížky a čtení jsou u nás jedny z nejoblíbenějších činností a opravdu není dne bez čtení, prohlížení, vyprávění atd. u knihy. Milujeme nakladatelství Svojtka a jejich naučné, interaktivní a originální knihy. Momentálně máme nejoblíbenější Mami, čti mi!, Zvířecí říše, Veršované pohádky, Tvary a Protiklady ze série Otevři okénko. A taky milujeme Kouzelné čtení od Albi.cz. Z knih konkrétně Hravé učení, Zpívánky, Proč roboti brebentí a další.
 

A co ve školce a škole? Už víš, kam děti jednou půjdou? Klasický směr nebo nějakou alternativu? Myslíš, že by si děti měly hrát i ve škole?

Natálka ještě nechodí ani do školky, natož do školy. Volit budu ale klasický směr. A co se her týče, myslím, že dnes se k tomu pomalu zase ve školách vrací, učitelé se snaží děti zaujmout hravou a zábavnou formou a přitom je něco naučit. A myslím si, že je to tak správné.
   
 

A poslední otázka: v letošním roce podporuješ hlasování Dobrá hračka. Jaká hračka je podle tebe dobrá? A kterému kandidátovi držíš palec?

Já mám jasného favorita – a tím je Hmatej a najdi. Je naučná, rozvíjející, zajímavá, zabaví menší i dospělé, je smysluplná, dřevěná  a prostě DOBRÁ!