Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Adventní rozhovor s naší ambasadorkou Bárou

Adventní rozhovor s naší ambasadorkou Bárou

Inspirativní rozhovory 28. 11. 2019 3 minuty
Kristýna Křížová
Velmi si vážíme neformální atmosféry, kterou v Agátě máme, a to nejen uvnitř, ale i s našimi skvělými maminkámi - ambasadorkami v terénu dětských pokojíčků a hřišť. Máme velikou radost z přátelských vazeb, které tak vznikají jako krásný bonus navíc. Jednou z nich je Bára, maminka Leontýnky, která žije nedaleko Prahy, a kterou potkáváte na Instagramu pod přezdívkou @barcusa. Přečtěte si adventní rozhovor s touto okouzlující milovnicí módy a knih.

Letošní Vánoce budou vaše třetí společné s Leontýnkou, těšíte se? Bude vnímat celé to kouzlo mnohem víc a jinak.. Budete kreslit obrázek Ježíškovi?

Na letošní Vánoce se těším strašně moc, přeci jen to letos bude Leontýnka vnímat zatím nejvíc. Pomalu si pročítáme knížku Co se děje o Vánocích, abych jí ukázala, co se vlastně během prosince bude dít. Dopis pro Ježíška nás určitě čeká :) 

Kdy začínáš s vánoční dekorací a všemi přípravami? Plánuješ s Leontýnkou společně vyrábět ozdoby, péct cukroví nebo vánočky? 

Určitě spolu budeme péct cukroví. Přiznám se, že vánočku jsem ještě nepekla, ale možná si dáme letos premiéru. Kolem dekorací a příprav se točí celý náš prosinec už od prvního adventu, ale vánoční stromeček se u nás objevil vždy až v noci z 23.12. na 24.12, přinesl nám ho v noci Ježíšek, tak snad vydržím :).
 

Nemůžu se nezeptat: budou vaše Vánoce růžové? :-) A kromě příprav, jak trávíte advent? 

Naše Vánoce růžové nebudou, minulý a předminulý rok stromeček byl s růžovou, ale letos bude jen bílo-zlatý. Během adventu se chystáme určitě za Mikulášem, na vánoční trhy a hlavně péct a zdobit cukroví a připravovat domov na Štědrý večer.


 

A Štědrý den? Trávíte ho ve třech nebo s babičkami? Dáváš přednost vlastnímu Štědrému dni nebo je to pro tebe spíš příležitost pro rodinné setkání?

Štědrý večer trávíme všichni dohromady, první rok jsme s Leontýnkou trávili u mých rodičů, vloni jsem ale celou rodinu moji i partnera pozvala k nám domů. Doufám, že si z toho uděláme tradici a každé Vánoce budou takto společné. 

Pamatuješ si vánoční tradice z dětství? Lití olova, lodičky z oříšků, házení pantoflí...

U nás každý rok probíhal tak, že jsme na Štědrý den vstali, letěli do obývaku, jestli Ježíšek donesl stromeček, a podívali se na pohádku. Po obědě nás vzal táta na hřbitov za dědou a doma si mamka mezi tím hrála na Ježíška, připravila dárky, rozsvítila stromeček a zamkla obývák. Po příchodu domů jsme letěli samozřejmě do obýváku, jestli už tam Ježíšek dokonal práci, ale už jsme mohli jen šmírovat přes klíčovou dírku. No a klasicky po večeři zazvonil zvoneček, obývák se odemkl a my si užívali pohádek a rozdávání dárečků. 

                 
 

Jaké tradice o Vánocích držíte? Vznikly u vás třeba i nějaké úplně nové oživené?

Na letošek se chystáme na lití olova a na krájení jablíčka. Na štedrovečerním stole samozřejmě nesmí chybět bramborový salát s kaprem.

Podle čeho vybírá u vás Ježíšek dárečky? Co nesmí pod stromečkem chybět? 

Leontýnka dostane pod stromečkem nějaké hry na rozvíjení, ale i něco pro radost, co by si přála ona. Nesmí chybět ponožky, knížky, třeba jako nová Gerda, Kráska a zvíře, Baba Jaga a ještě bych ráda pořídila Rok v lese .

Boží hod a Štěpán: jak trávíte tyhle vánoční svátky? A co Silvestr, slavíte ho?

Na Boží hod máme pravidelně rodinný oběd u mých rodičů a babičky. Sejdeme se tam s tetou a její rodinou na kachnu. Další den jedeme za rodinou mojí mamky. No a pak už nás jen čeká Silvestr na horách.


A co by sis přála do nového roku?

Aby celá naše rodina a hlavně Leontýnka byla zdravá, to je to nejdůležitější! 

Děkuji a přeji krásné Vánoce a Nový rok :) 








 
Internetový obchod
Sdílet
Kristýna Křížová Kristýna je zakladatelka a duše Agátina světa, kterému dává směr. Spolu se svou sestrou Lucií zkoumají české i zahraniční značky, aby do Agátina světa zařadily ty nejlepší hry a hračky. Protože jen hry, hračky, knížky a stavebnice, které vynikají přínosem pro děti, kvalitou zpracování, bezpečností i designem mohou patřit do Agátina světa. A takový je pak svět, který pro nás tvoří.