Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Radka Mlynárová: nenašla vhodnou výuku angličtiny pro své děti, tak si založila vlastní školu

Radka Mlynárová: nenašla vhodnou výuku angličtiny pro své děti, tak si založila vlastní školu

Inspirativní rozhovory 16. 9. 2016 3 minuty
Kristýna Křížová
Radka Mlynárová se před dvěma lety rozhodla změnit svůj (pracovní) život. Svět velkých kanceláří vyměnila za svou vlastní firmu Anglický klub. Na několika místech v Praze 4 (Brumlovka, Kamýk a Háje) a v Praze 8 (Kobylisy) nabízí dětem i dospělým výuku angličtiny. Používá frenčízový systém výuky angličtiny přímou metodou Mortimer English Club. Tato metoda má za sebou 20tiletý výzkum a rozvíjí tisíce studentů po celém světě - od batolat po seniory.

Radko, co Tě vedlo k založení vlastní firmy?

Situace, kdy jsem hledala kvalitní, efektivní výuku angličtiny pro své školkou a školou povinné děti. Nabízené varianty se mi nelíbily: metodicky, lektory, velikostí skupin apod. Chtěla jsem jen malou skupinu pro své děti a kamarády a po vyhodnocení hledaných kritérií vyhrál Mortimer English Club. Ze skupinky pro mé děti vyrostla nejprve pobočka v Kobylisích (Praha 8) a následně jsem převzala a rozšířila pobočky na Praze 4, v tuto chvíli máme územní exkluzivitu pro Prahu 4 a část Prahy 8. Přijala jsem šance a výzvy, které život přinesl. Cílem bylo také opuštění "skleníkových" kanceláří, věžáků, kde čistý vzduch nahrazuje klimatizace. Ve 40ti letech jsem lehce bilancovala a přemýšlela, jak naplnit pracovní život a lépe jej skloubit s životem rodinným.

Máš dvě školou povinné děti. Nedovedu si představit, jak lze zvládnout začátek školního roku, kdy současně ladíš kroužky svých dětí a rozvrhy ve čtyřech výukových centrech...  

Po pravdě: asi druhý týden v září jsem si říkala, že mě odvezou do ústavu v Bohnicích, dnes už je to o něco lepší:-). Mám tým kolegyň a kolegů, kteří jsou samostatní, zapálení pro učení, a velmi podporujícího manžela. Mé vlastní děti se paradoxně učí samostatnosti a vlastní zodpovědnosti. Mohli bychom říct, všechno špatné je pro něco dobré. Nyní implementujeme nový komunikační systém, který v budoucnu zjednoduší provoz a klientům přinese větší komfort. Jeho odladění zabírá mnoho času, k tomu rozvrhy, které se ještě mění.... Zahajujeme totiž kurzy v průběhu celého roku.

 

Máš pedagogické vzdělání, roky praxe v řízení lidských zdrojů ve velkých firmách, vlastní zkušenost maminky. Jak jsi se s tímto zázemím rozhodovala při výběru metody, kterou chceš ve svém Anglickém klubu nabízet?

Ano, mám zkušenost z firemní výuky jazyků (pro banky, úřady aj). Kritéria výběru mi byla jasná, vyhodnocení bylo složitější. Vlastně hledám a cílím na podobné rodiče, jako jsem já: hledala jsem "cost effective solution" (nákladově efektivní řešení) - aby se mé děti skutečně něco naučily a bavila je výuka jako taková. Z vlastní zkušenosti jsem věděla, že skupina musí být malá, znalostně vyrovnaná a lektor musí mít perfektní angličtinu v kombinaci s darem učení (pozor, nemá každý lektor!). Mortimer English Club mě přesvědčil systematickým, propracovaným systémem výuky pro jednotlivé věkové skupiny a výukovými materiály na vysoké grafické i obsahové úrovni.

Co bys doporučila maminkám, které přemýšlí, zda opustit "teplé místo v kanceláři" a vyplout do rozbouřených vod podnikání? 

Dobře počítat, plánovat, pracovat na krátkodobých a dlouhodobých cílech. Komunikovat s klienty, poradit se se zkušenějšími kolegy... Nebát se a pro svou práci skutečně "hořet"....podle mě svým osobním příkladem přesvědčíte nejlépe. 

 

Jaké jsou Tvé další plány s Mortimerem?

Potřebuji ještě lépe uchopit marketing: vím, že máme velmi kvalitní produkt, potřebujeme se více potkat s našimi potenciálními klienty. Chci využít komunikační nástroj ke zlepšení komfortu nás všech. Velmi nás baví práce s nejmenšími (od 1,5 roku), ale nabízíme např. i Business English. Nenabízíme velká řešení pro velké firmy, šijeme však řešení na míru i individuálním zájemcům. Pro teens nabízíme také vedle kurzů workshopy jako Sience fun nebo Cooking. Aplikujeme cizojazyčnou kompetenci do jiných odborných předmětů. A pak bych chtěla také relaxovat, abych vše zvládla!

Internetový obchod
Sdílet
Kristýna Křížová Kristýna je zakladatelka a duše Agátina světa, kterému dává směr. Spolu se svou sestrou Lucií zkoumají české i zahraniční značky, aby do Agátina světa zařadily ty nejlepší hry a hračky. Protože jen hry, hračky, knížky a stavebnice, které vynikají přínosem pro děti, kvalitou zpracování, bezpečností i designem mohou patřit do Agátina světa. A takový je pak svět, který pro nás tvoří.