Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Připravte se na školu - vyrobte si originální školní rozvrh

Připravte se na školu - vyrobte si originální školní rozvrh

Stáhněte si zdarma 12. 7. 2014 1 minuta
Kristýna Křížová
Podpořte děti v těšení na školu a připravte si s nimi jednoduchý, ale originální - "jen jejich" školní rozvrh. Nebudete potřebovat nic složitého, jen šablonku, kterou si od nás můžete stáhnout, a pár běžných výtvarných potřeb. Váš školák či školačka si pak budou s chutí zapisovat školní hodiny i své kroužky a začnou se postupně připravovat na větší samostatnost, která na ně s příchodem do školy čeká.
školní rozvrh hodinPro vytvoření jednoduchého rozvrhu potřebujete kromě šablony, která je s celým návodem ke stažení zde, jen dětská razítka s motivem hodin a denních činností, vodovky nebo jiné barvičky a nůžky. Rozvrh si stihnete vyrobit za pár minut, ale radost přinese trvalou.

Dětská razítka od francouzské značky AladinE obsahují již podušku napuštěnou razítkovací barvou, která je samozřejmě zdravotně nezávadná a vypratelná. Sady těchto razítek jsou koncipovány tak, aby pomohly vašim dětem si nejen tvořivě hrát, ale také se něco naučit.
 

Jak se naučit hodiny s dětskými razítky?

Je to docela prosté. Narazítkujte dětem několik prázdných hodin (bez ručiček) a pak si s dětmi povídejte o denních činnostech vyobrazených na dalších razítkách (kdy se dělají, po a před jakou jinou činností; pokud již děti vědí, že např. poledne = oběd = 12 hodin, můžete vycházet z této znalosti a přiřazovat konkrétní čas činnostem ve vztahu k poledni). Udělejte obrázek s otištěním určité činnosti a pak nechte děti do prázdného ciferníku doplnit (otisknout) ručičky tak, aby hodiny ukazoval správný čas, kdy daná denní činnost probíhá.
 

Vyrobte si hodinové pexeso, Černého Petra nebo domácí didaktické hodiny

S razítkovací sadou AladinE si můžete také vyrobit neobvyklé hry:
  • pexeso: narazítkujte dvojice kartiček tak, aby do dovjice patřila jedna kartička s denní činností a druhá kartička s odpovídajícím časem na hodinách;
  • Černý Petr: v podobném duchu můžete s použitím čtvrtky vytvořit dvojice karet na Černého Petra. Nezapomeňte ale do rohů dokreslit značku, aby děti snadno poznaly, které kartičky patří k sobě.
Didaktické hodinyUčení hodin můžete podpořit také s domácími didaktickými hodinami. Návod na jejich výrobu si můžete stáhnout zde.
Internetový obchod
Sdílet
Kristýna Křížová Kristýna je zakladatelka a duše Agátina světa, kterému dává směr. Spolu se svou sestrou Lucií zkoumají české i zahraniční značky, aby do Agátina světa zařadily ty nejlepší hry a hračky. Protože jen hry, hračky, knížky a stavebnice, které vynikají přínosem pro děti, kvalitou zpracování, bezpečností i designem mohou patřit do Agátina světa. A takový je pak svět, který pro nás tvoří.