Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Kuličkovou dráhu Kullerbü jen tak něco nezboří!

Kuličkovou dráhu Kullerbü jen tak něco nezboří!

Recenze 23. 2. 2021 2 minuty
Daniela Dušek
Kuličkové dráhy děti prostě milují! A mají ji v oblibě už ty nejmenší děti. Touží si postavit svoji dráhu, která se jen tak nezboří a pozorovat barevnou kuličku po cestě směrem dolů. Ve spolupráci s maminkou Danielou z blogu www.pazravo.sk jsme otestovali dřevěnou kuličkovou dráhu Kullerbü, která je určená pro nejmenší děti. Daniela s dcerou se vrhly na skládání dráhy, testování a užívaly si společný čas. Jak se líbila? Přečtěte si její recenzi na kuličkovou dráhu Kullerbü a nechte se inspirovat. Navíc pro vás kuličkovou dráhu krásně nafotila!

Kuličkovou dráhu Kullerbü jen tak něco nezboří!

Co je Kullerbü?

Kullerbü je zábavná kuličková dráha od německé značky Haba. Stavebnice obsahuje různé zvukové prvky, které jsou pro dnešní děti velmi zajímavé. My máme doma kuličkovou dráhu se zvukovým efektem, která obsahuje 23 částí. Nemusím vám ani psát, která část dráhy se dceři nejvíc líbí. Jsou to právě ty dva červené zvonky. Máme štěstí, že nebyla zvědavá tak jako já, protože jsem se hned po poskládání naší dráhy podívala na další sady v nabídce. Kdyby je dcera viděla, zaručeně by je pak chtěla mít doma a vůbec bych se tomu nedivila.

Rozměrů se nebojte

Trochu jsem se obávala velikosti dráhy, zda nebude zabírat mnoho místa v pokojíčku nebo obýváku. Nakonec jsem byla velmi mile překvapená, že ta, kterou jsme si vybrali, je jedna z těch menších. No, nebudu lhát, už jsme se s panem J. nepodívali do katalogu, jaké další doplňky k sadě ještě v Agátině světě mají. Je to totiž jedna z těch hraček, kterou si můžete dokola měnit a dokupovat další části, pokud se vám zdá, že jste už poskládali všechny možnosti dráhy (což je mimochodem velmi málo pravděpodobné).

Kuličkovou dráhu Kullerbü jen tak něco nezboří!

Kvalitní a bezpečné plastové prvky

Kuličková dráha Kullerbü je vyrobena z kvalitního bukového dřeva, překližky a plastu. Dřevěné díly jsou velmi příjemné na dotek, krásně voní a díky své odolnosti se hračka může dědit i z generace na generaci. Pokud se zamýšlíte nad tím, proč není celá dráha vyrobena ze dřeva, odpověď výrobců je jednoznačná: "Zatímco části z bukového dřeva zajistí stabilitu dráhy, ty plastové přinesou do hry flexibilitu."

Plastové díly jsou vyrobeny z mimořádně kvalitního a odolného plastu a naprosto bezpečné pro děti. Velkou výhodou této stavebnice je zacvakávací systém, takže se vám při hře nestane, že se celá dráha rozpadne. Máme doma pár vláčkodráh, které nejsou tak pevně spojeny a v částech, kde jsou nějaké mosty, se rozpadají. Dcerka se to vždy snaží opravit, ale i tak to často skočí právě tak, že jí musím utíkat na pomoc já. A jak už to bývá, děje se to v té nejméně vhodné chvíli.

Kuličkovou dráhu Kullerbü jen tak něco nezboří!


U Kullerbü je to však jinak. Já jsem dokonce měla mírný problém dráhu poskládat, protože jsem se bála, že něco zlomím. Byla jsem příjemně překvapená, jak stavebnice odolává mé nešikovnosti a zdá se, že bude součástí dětského světa u nás doma několik let a možná i generací.

Hračka je vhodná pro děti od dvou let a je stejně atraktivní pro chlapce i pro dívky. Jednotlivé dílky jsou dostatečně velké tak, aby je nebylo možné spolknout nebo si jimi nějak jinak ublížit. Další výhodou je, že v malých dětských ručičkách se opravdu dobře drží a nevypadávají. No a je stejně vhodná i pro rodiče. Bavila nás velmi dlouho a dokonce i teď, když jsme v dětském pokoji, tak si jen tak pustíme kuličky dolů dráhou, ať se zvonky rozezvučí. Přišel ji k nám otestovat i můj švagr, kterého naposto uchvátila a hned vymýšlel, jak ji vylepšit. Samozřejmě, tato dráha žádná vylepšení nepotřebuje.

 

U jedné sady neskončíte

Dcera má tuto dráhu momentálně rozloženou ve svém pokojíčku. Na Instagramu jsem si však pod hashtagem Kullerbü vyhledala videa a fotky různých lidí a zhodnotila jsem, že je to jedna z těch hraček, která vtáhne do hry nejen děti a je "silně návyková" v dobrém slova smyslu. Jednou dráhou to nejspíše nikdy neskončí, protože se k ní dají dokoupit různá autíčka na setrvačník, která vozí pasažéry - ty barevné kuličky s tvářičkami. Součástí jedné ze sad jsou dokonce i domky, přes které probíhají kuličky a spadnou do zaparkovaného auta a mnoho dalších zajímavostí, které hru s touto kuličkovou sadou jistě ozvláštní.

Kuličkovou dráhu Kullerbü jen tak něco nezboří!


Článek vznikl ve spolupráci s blogerkou Danielou, www.pazravo.sk
Internetový obchod
Sdílet
Daniela Dušek Daniela, marketérka, která se ocitla ve světě hraček odkdy se jí narodila dcerka. Píše blog, tvoří podcasty a nejen na Instagramu ukazuje tipy na zajímavé dětské hračky, které mají u dětí úspěch.