Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Naučné hry pro děti od 10 let

Naučné hry pro děti od 10 let

Tipy pro výběr her a hraček 31. 7. 2014 1 minuta
Kristýna Křížová
Rozvoj všeobecného přehledu, znalostí o světě okolo nás či pestré slovní zásoby a schopnosti se správně vyjadřovat je u dnešních školáků velmi žádoucí. Úspěch ve škole závisí nejen na tom, zda se děti správně naučí probíranou látku, ale i na tom, zda mají široký přehled a bohaté znalosti o světě kolem nás. Naučné hry pro školáky jim s tímto úkolem pomohou.


Naše tipy na zajímavé naučné hry pro děti od 10 let:


Česko, otázky a odpovědi - JUNIOR  V kostce! Vynálezy

Česko Junior: Česko Junior je hra vycházející ze hry Česko, upravená tak, aby ji mohly hrát celé rodiny, včetně dětí již od deseti let. Cílem hry je správně zodpovědět otázky na kartičkách. Otázky jsou rozděleny do tří okruhů: lidé a společnost, příroda a geografie, kultura a různé.

Tik tak bum: Skvělá hra rozvíjející slovní fantazii. Nikdo nechce, aby mu v ruce vybuchla časovaná bomba... Jedinou možností, jak její výbuch odvrátit, je vymyslet co nejrychleji slovo na zadanou slabiku a tikající bombu přehodit dalšímu hráči.

Amos - Matematika v kostce: Matematika v kostce vám dokonale prověří vaše kombinační schopnosti a logické uvažování; možnost využít všech čtyř základních matematických operací. Hra skýtá překvapivě široké množství herních variant. S AMOSem už matematika nikdy nebude nudná!

Všechny vlajky světa: Vědomostní hra Vlajky světa obsahuje 200 karet zobrazujících vlajky všech nezávislých států z konce roku 2008. Na přední straně karet najdete informace o státech, jejich hlavních městech a také napovědu - hory, řeky, přírodní zajímavosti a další. 

V kostce! Vynálezy: Seznamte se s nejdůležitějšími vynálezy z celého světa! Vyberte si jednu kartu s vynálezem, dívejte se na ni pozorně 10 sekund a pak odpovězte na otázku, která vám padne (kdo je autore vynálezu, kdy jej vynalezl, jak je vynález důležitý, ze které země pochází...).
Internetový obchod
Sdílet
Kristýna Křížová Kristýna je zakladatelka a duše Agátina světa, kterému dává směr. Spolu se svou sestrou Lucií zkoumají české i zahraniční značky, aby do Agátina světa zařadily ty nejlepší hry a hračky. Protože jen hry, hračky, knížky a stavebnice, které vynikají přínosem pro děti, kvalitou zpracování, bezpečností i designem mohou patřit do Agátina světa. A takový je pak svět, který pro nás tvoří.