Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Vyrobte si námořnický deník pomocí dětských razítek

Vyrobte si námořnický deník pomocí dětských razítek

Stáhněte si zdarma 17. 6. 2018 2 minuty
Kristýna Křížová
Prázdniny už začaly a určitě se chystáte k vodě. Je jedno, jestli budete sjíždět řeku Vltavu nebo trávit letní čas u moře. Každopádně si odvezete spoustu krásných zážitků, fotek, vstupenek a dalších suvenýrů. Neschovávejte je do šuplíků a zkuste společně s dětmi vytvořit námořnický deník pomocí originálních dětských razítek, který uchová vzpomínky v hezké podobě. Bude vás to moc bavit!

„Vytváření vlastních deníčků je v posledních letech fenomén a vyrábějí je nejen děti, ale i dospělí. Na papír lepí především fotografie, vstupenky z koncertů, divadel, cirkusů, přidávají lístky, kytičky, používají tematická razítka a další detaily, díky nimž si rovnou na cestě nebo i pak doma dotvářejí nezapomenutelný suvenýr a vzpomínku na krásné časy,“ říká Martina Linková z portálu Aladine.cz

Jedna z nich, Irena Vohlídková, přidává zajímavý tip na netradiční deníček z cest. „Nazvali jsme jej Marina minialbum, protože je plný přímořské atmosféry, vln a zkrátka letní pohody. Pojďte si s námi vyrobit minialbum, aby vaše fotografie nezůstaly ležet ladem, až se vrátíte z dalekých krajů.”

Nenechte se pobízet a jdeme tvořit. Je to vlastně hrozně jednoduché. K výrobě námořnického deníčku potřebujete mít doma pár věcí. Pokud je nemáte, určitě je hravě seženete v našem obchodě nebo v okolním papírnictví.

inkoustové polštářky
akvarelový papír
3D lepící čtverečky
štětec
nůžky
stuhu
lepidlo
černou permanentní razítkovací barvu
tenký kartón
fotografie
černý fix
rozprašovač na vodu
horkovzdušnou pistoli nebo fén
 

Výroba námořnického deníku

  1. Nejdříve si zvolte velikost deníku. Stránky budou tvořit kruhy, které si vystřihnete z akvarelového papíru a tenkého kartonu. Desky deníku vystřihněte přibližně o 0,5 cm až 1 cm větší, než jsou vnitřní jeho stránky. Připravte si barvy v modrých a zelených odstínech, aby plocha vypadala jako opravdové moře. 

  1. Inkoustové polštářky otiskněte několikrát na nesavou podložku. Použijte vodu z rozprašovače a postříkejte mírně otisky barev. Rozprašovač nepokládejte a navlhčete jím akvarelový papír. Štětcem naneste rozředěné barvy z podložky na mokrý papír. Promíchejte jemně, aby zůstaly patrné původní barvy. Vysušte horkovzdušnou pistolí nebo fénem.

    Tímto způsobem můžete vytvořit několik vnitřních stránek.

  2. Na bílou čtvrtku natiskněte razítka s mořskými motivy a vše vystřihněte.

      

  3. Doplňte nápisy pomocí razítek abecedy, nalepte vystřižené motivy pomocí 3D lepících čtverečků a domalujte barvami.



    Tip pro šikovné ruce: Skvělým pomocníkem je šicí stroj! Pokud vlastníte, nebojte se ho použít. Prošití papíru je jednoduché a dodá deníku ten správný šmrnc. Šití rovných stehů není nutné, ba naopak rozmanitost stehů bude vypadat originálněji a stylově. Zkuste také přišít natištěné motivy razítek.

  4. Vnitřní stránky mohou být doplněny o fotografie. Ty můžete ozdobit razítky a následně je vystřihnout a nalepit pomocí 3D lepících čtverečků.


     

  5. Jednotlivé stránky mohou být tvořeny jen z fotografie. Vystřihněte z ní kruh o velikosti vnitřní stránky a nalepte ji na kartonový podklad.

  6. Fantazii se meze nekladou, můžete doplnit cokoli budete chtít - například vložit pohlednice, vstupenky nebo poklady, které si od vody dovezete. K lepení 3D předmětů se vám bude hodit lépe tavná pistole. 

  7. Na každé stránce vytvořte dírku pomocí kleští a tou provléknete stužku nebo provázek. Pozor, dírka musí být vždy na stejném místě! Pokud budete deník uzavírat v horní části, jako je tomu na obrázku, buďte pozorní na řazení stránek. Mohlo by se stát, že je budete mít otočené vzhůru nohama!

Námořnický deník je hotov a můžete začít zapisovat své zážitky!

Přejeme krásné letní tvoření!

Vaše Agáta

Internetový obchod
Sdílet
Kristýna Křížová Kristýna je zakladatelka a duše Agátina světa, kterému dává směr. Spolu se svou sestrou Lucií zkoumají české i zahraniční značky, aby do Agátina světa zařadily ty nejlepší hry a hračky. Protože jen hry, hračky, knížky a stavebnice, které vynikají přínosem pro děti, kvalitou zpracování, bezpečností i designem mohou patřit do Agátina světa. A takový je pak svět, který pro nás tvoří.