Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Kouzelné čtení rozmluví vaše knihy

Kouzelné čtení rozmluví vaše knihy

Tipy pro výběr her a hraček 18. 6. 2018 3 minuty
Kateřina Hrubešová
Kouzelná tužka - o tomto unikátním vzdělávacím konceptu si povídají maminky mezi sebou. Jejich děti jsou totiž nadšené z tužky, která dovede knihu číst. Dětské oči svítí jako dvě baterky a světlo nepřestává svítit ani po dlouhodobém používání. Kouzelné čtení zábavnou a poutavou formou seznamuje děti se světem kolem nás. Dozví se mnoho zajímavých a užitečných informací. Kniha je určena pro děti předškolního věku, ale bezpochyby zaujme starší děti i dospělé. Záleží pouze na tom, jakou knihu si právě vyberete.

Speciální technologie umožňuje, že s knihou si hravě poradí i děti v předškolním věku, které ještě neumí číst. Několik základních ovládacích prvků se naučí snadno. Pomocí tužky si tak mohou "přečíst" pohádku, poznávat barvy, čísla, písmena či nejrůznější tvary.

    

Všechny tyto dovednosti si pak děti trénují v kvízových hrách, které knihy obsahují. Menší děti nadchnou tituly jako Zvířátka na statku či krásná pohádka O perníkové chaloupce, starší děti i dospělé pak zcela jistě zaujme interaktivní Atlas světa či Dinosauři. Společnost Albi myslí také na aktivní znalost cizích jazyků a vytvořila interaktivní učebnice angličtiny a němčiny. Uživatelé jistě ocení fakt, že knihy jsou namluveny kvalitními řečníky, jako jsou Josef Somr, Otakar Brousek ml. či Zora Jandová Brousek mladší či Zora Jandová. Knihy totiž vznikly ve spolupráci s Českým rozhlasem.

 

Jak funguje Kouzelné čtení?

Funguje to opravdu jednodušše. Elektronická tužka slouží jako čtečka speciálního kódu, která je ukryta přímo na stránkách knih. Díky této technologii umí tužka předčítat text, který je v knize vytištěn i ten, který je skryt pod obrázky či ikonkami. Kvalitní reproduktor zaručuje dobrý zvuk. To je pouze zlomek toho, co Kouzelné čtení dokáže.

Knihy obsahují nepřeberné množství doplňujících informací a navíc vědomostní či postřehové hry. Velkou výhodou je, že všechny knihy z edice Kouzelné čtení fungují s jednou elektronickou tužkou. Není tedy potřeba pořiovat pro každou knihu novou elektronickou tužku.

Elektronická tužka má i další funkce. Lze ji používat jako MP3 přehrávač nebo USB paměť, jelikož má vestavěnou paměť. Skvělá je také funkce pro záznam zvuku, která vám oživí jakoukoliv knihu. Můžete si namluvit vlastní audioknihy a za pomocí speciálních samolepících štítků oživit například pohádkovou knihu vašich dětí. Co tomu říkáte? Není to skvělá věc!

 

Jak vypadá elektronická tužka?

ELEKTRONICKÁ ALBI TUŽKA E8800

Nejnovější model tužky se dvěmi tlačítky. Menší nahoře je určeno pro opakované přehrávání posledních zvuků. Oproti starší verzi vlastní tužka i tlačítko na ovládání hlasitosti a posunování MP3 stop. Nová verze kouzelné Albi tužky je o něco menší, lehčí a dětem se lépe drží.

 

ELEKTRONICKÁ ALBI TUŽKA E9800

Starší verze s jedním tlačítkem. Tužce chybí funkce pro opakované přehrávání posledních zvuků a nemá také boční tlačítko na ovládání hlasitosti a posunování MP3 stop. V současné době už není nabízena na trhu, ale všechny nové tituly fungují i s tímto modelem.

Internetový obchod
Sdílet
Kateřina Hrubešová Kateřina se stará o Facebookovou stránku Agátina světa, je také autorkou mnoha článků na Agátině blogu. Zkoumá vlastnosti našich hraček do nejmenšího detailu. O své poznatky se dělí v pravidelných článcích, které jsou součástí našich newsletterů.